Ny dag 😉
Ja idag är det en ny dag! Kör ren LCHF i dag så jag kommer i från suget 🙂
Det blev en kebab och en bit Schweizernötkaka och även om inlägget igår lät lite deppigt så var det inte det, men det var så tydligt att det blev ”onyttigheter” som jag ville trösta mig med! Men ingen ångest och idag är det back on track!!
Här kommer receptet på den sjuuuuuukt goda Schweizernötkakan! (Som var med i programmet ”halvåtta hos mig”)
10 bitar (423 kcal, 25 g fett per bit)
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin
Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Låt GÄRNA stå över natten, blir faktiskt mkt godare efterngn dag!
Servera med en bit syrlig glass! (citronglass tex Sias lemon Curd)
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
44 kommentarer
Hej
Kan man använda mandelmjöl istället för att mala sötmandel?
Kakan låter supergod 🙂
Absolut! =)
Jag har gjort detta recept fast gjorde om en hel del så det blev en lchf variant
Gott!
Ser supergott ut. Vet du hur många dl 100 g mandlar är?
Tack på förhand!
Hej! Nej du får mäta upp så ser du 🙂
ska jag absolut prova!!
Kakan står just nu i ugnen. Ska provsmakas i morgon när äldsta dottern med sambo kommer.
Ha en bra helg. Kram
guuuuuuuuuuuuuud så gott. tål dock inte sweizernöt, är nötterna salta eller inte i den? tänkt eom man kund eta en vanlig chokladkaka och hacka ner lite salta eller osaltade cashew i. Eller skippa nötterna helt?
Du kan säkert ha mjölkchoklad med osaltade cashewnötter i som substitut!
Ser riktigt gott ut 😀 Ska jag nog prova nångång, för göra den när lilltjejen inte är hemma… hon är allergisk mot mandel, nötter och ägg. Eller så får jag göra två, nån liknande till henne 🙂
Den har jag planerat in i helgens meny, men jag ska nog prova att söta med canderelersättning i stället, hoppas det funkar! Är på gång igen efter ett långtvarigt bakslag på flera veckor så att försöka hålla borta onödigt socker men ändå njuta av det som är gott tror jag funkar bäst, än att vara helt strikt.
Fast då kanske inte schweisernöt är det bästa;) Du kanske kan använda mörk choklad istället om du vill dra ner på sockret.
Ja, det kanske är bättre. Tack för tipset:)
Åhhhhh, gotttttttt, måste prova. Men det farliga e ju om det blir en massa över som man vet finns:-))P o K
Du får man göra det när man har massa gäster ;)))
Eller du o jag o en fika, hihihi;-))
haha hade nog inte varit några problem att ta en 5 bitar var nej 😉
OMG!!!
Ja, denna ska jag göra i helgen iallafall!
Nådde målvikt + 1 extra kilo bort i veckan så detta förtjänar jag!
GRATTIS MALIN!!!
Absolut ska vi unna oss något gott när vi känner för det. Igår i busvädret hade vi lite gott vin, paj och massor med levande ljus. Vi måste ha livskvalitet. Sedan om det är fredag/lördag eller mitt i veckan gör väl inget. Man vet ju någonstans gränsen. Chokladkakan ska absolut göras hemma, ser supermumsig ut. Ha en bra dag. /Kram Agneta
Visst är den smarrig, jag har tagit receptet av Johanna (Ensam mamma söker) för länge sedan, tror att den är exakt likadan, KANON GOOO………
Nu är jag som gott tillbaks efter min ”härliga” kyckligbacil.
Ha en skön dag!
/A-L
Den måste jag göra!!Alltid roligt att testa nya recept.
Vågen rör sig ytterst lite just nu, men jag får väl vara nöjd så länge den inte rör sig uppåt åtminstone…..,
men efter att ha ätit denna kakan vet man ju aldrig:)
oj den såg verkligen god ut 🙂
Kram Teres
mm den är verkligen supergod, blev bjuden på den av en gammal vän till mig i söndags..mums vad god den var
Den ser ju helt otroligt god ut! Den måste jag bara provbaka! Vågen stod på 55,8 kg igår morse, så det tycker jag att jag är värd.
Åhh, det lät ju verkligen jättegott! Är hopplös på fika =)) Fast hur konstigt det nu låter, så får det inte vara för sött. Jag har ju noll koll på kalorier osv. o har väldigt svårt för att skriva ner allt, räkna o göra tabeller ;)) men hur stor skillnad gör det om man tar halva mängden socker?
Gör skillnad i kalorier, eller i sötma??
Tänkte väl på kalorier i första hand ;)) Men det blir ju även skillnad i sötma, men det är ju bara en smaksak =))
Haha tar du hälften av socker sparar du bara knappt 50 kalorier. Det är som ett äpple mao.
Tack för att du påminde mig om denna kaka!
Nu vet jag vad jag ska frossa i imorgon… 🙂
Haha, jag som just skrev i en annan blogg, att vilken tur att jag missade programmet så jag inte såg kakan. Den såg farligt god ut!!! 🙂
Åhhhh där är den!!!!
Den inte bara låter god den ser också super smarrig ut!
Tack stumpan för recceptet.
Kram
Den lååååter god!!!
kram
Mmm, vad den ser god ut!
Jag skrev ut receptet på den förra veckan men har inte haft tillfälle att baka den.
Det där med att känsloäta är jag en mästare på 😀
Åh guuud vad GOOOD kakan ser ut!
Jag såg också det avsnittet o har tänkt göra kakan till helgen.
Back on track 😉
Den där såg ju riktigt smarrig ut kan nog bli en sådan till helgen.//anje01
Gaaaah – vad mumsigt det ser ut!!!
Man får ha en frossar dag ibland, det viktiga är ju att komma tillbaka igen och nöja sej med en dag.
Känner så väl igen det där när allt bara är sååå jobbigt hemma, energin tar helt enkelt slut.
Men nu är det ny dag med nya tag.
Kram
Den där borde var förbjuden att läggas ut *s*
Hur kan man motstå nåt sånt, denna måste jag absolut göra till helgen, ser bara sååå läcker ut.
Själv blir det en bit stekt lax med tomater idag, laxen la jag igår kväll och lätt grava…. mums – mums
Ha en trevlig kväll
Den såg smarrig ut! Får bli vid ett väl valt tillfälle 🙂
Mums, måste provas
Haha jag fattade oxå som att du hade ett Marabou choklad i kylen :-O)
Du är sååå duktig vännen
Kraaam
aha nu fattar jag kylen trodde du pratade rent choklad i går och tänkte att här har jag nog missat något. Ser gott ut får nog bli dessert någon gång
Fy tusan, så gott det där lät!!!
Mmmm… vad det vattnas i munnen. Fresterska där. Men den ska nog provbakas här under december månad.
//ÅsaS