5,4K
Jag började med majonnäsen:
2 dl neutral rapsolja. Jag köper Zetas Raps Olja (inte ekologisk eller kallpressad! Ger för mycket smak)
1 ekoägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1-2 krm salt
Alla ingredienser MÅSTE vara kylskåpskalla!
Lägg dem i en mixerskål och sätt stavmixern i botten, sätt på! För den inte upp och ner utan vricka bara lite på den tills du fått en bra majonnäs.
Mixa sedan ner:
1 avokado
och när dressingen är slät, rör ner:
2 msk finhackad persilj
1 krm nymalen svartpeppar
Kycklingfiléerna trimmades och lades sedan i påse med Spicemaster tacokrydda, salt och 1/2 dl rapsolja och 1/2 dl tamarisoja.
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Om jag inte har egen färdigblandad tacokrydda så använder jag Spicemasters ekologiska tacokrydda. Tänk bara på att den bara innehåller kryddor, inget salt! Så man måste salta!
Grillades sedan under lock i vår Weber gasolgrill. Går givetvis att grillas i ugn (200 gr i ca 25 minuter)
Kycklingen får sedan vila 10 minuter under aluminiumfolie för att bli saftig!
Sedan är det bara att hacka grönsaker och servera!
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander!
MAGISKT gott!!!
Vi älskar tacos och andra kryddstarka rätter i vår familj.
Wraps är så enkla och goda och man kan fylla dem med vad som helst!
Jag saknar aldrig tortillas eller tacoskal utan använder alltid salladswraps! Nyttigare och godare!
I går blev det såååå gott det höll alla med om och jag vet vad hemligheten var! Den saftiga tacokryddmarinerade kycklingen och avokado-ranchdressingen – En fullträff!
Ovanpå det massor med koriander – YUM!
Först ut var ranchdressingen.
Jag började med majonnäsen:
2 dl neutral rapsolja. Jag köper Zetas Raps Olja (inte ekologisk eller kallpressad! Ger för mycket smak)
1 ekoägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1-2 krm salt
Alla ingredienser MÅSTE vara kylskåpskalla!
Lägg dem i en mixerskål och sätt stavmixern i botten, sätt på! För den inte upp och ner utan vricka bara lite på den tills du fått en bra majonnäs.
Mixa sedan ner:
1 avokado
och när dressingen är slät, rör ner:
2 msk finhackad persilj
1 krm nymalen svartpeppar
Kycklingfiléerna trimmades och lades sedan i påse med Spicemaster tacokrydda, salt och 1/2 dl rapsolja och 1/2 dl tamarisoja.
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Om jag inte har egen färdigblandad tacokrydda så använder jag Spicemasters ekologiska tacokrydda. Tänk bara på att den bara innehåller kryddor, inget salt! Så man måste salta!
Grillades sedan under lock i vår Weber gasolgrill. Går givetvis att grillas i ugn (200 gr i ca 25 minuter)
Kycklingen får sedan vila 10 minuter under aluminiumfolie för att bli saftig!
Sedan är det bara att hacka grönsaker och servera!
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander!
MAGISKT gott!!!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
[…] Salladswrap med tacokyckling och avokado-ranchdressing […]
När du gör din egen tacokrydda är det chilipeppar eller chilipulver du använder? Kryddburken som heter chilipulver är ju redan en blandning i sig. Tänkte blanda ihop lite egen tacokrydda så tacksam för svar ?
Står bara Chili pepper på min burk men det gör ju inget om du tar chilipulver – blir ingen märkbar skillnad.
Tack för svar ?var mest rädd för att det skulle bli för starkt om jag valde chilipepparn… ?
Låter jättegott, tack för receptet! En praktisk fråga dock: ska även saltet vara kylskåpskallt?
Ser Sååå godt ut 🙂 Skal definitivt prøves
Åh ser riktigt gott ut! 🙂