Skriv ut

Saffransostkaka LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 34 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med vald sötning. Sila keson från överflödig vätska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspån och grädda i ca 40 minuter tills kakan är ljusbrun och känns fast. Täck eventuellt över den med folie om den får för mycket färg och inte känns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6