Skriv ut

Saffransostkaka LCHF

  • Författare: Ă„se falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 Ă€gg
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl grĂ€dde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspĂ„n
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3–4 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelspĂ„n

Instruktioner

  1. SÀtt ugnen pÄ 200°C. Vispa Àggen med vald sötning. Sila keson frÄn överflödig vÀtska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och hÀll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspÄn och grÀdda i ca 40 minuter tills kakan Àr ljusbrun och kÀnns fast. TÀck eventuellt över den med folie om den fÄr för mycket fÀrg och inte kÀnns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lÀttvispad vispgrÀdde.


NÀringsinnehÄll

  • Portioner: 6