Saffranskyckling

7 december, 2011

Mycket saffran här nu men jag är galen i saffran!!

I dag svängde jag ihop lite kyckling som blev gott! Hade två burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat i kylskåpet och en påse tinad kronfågel filéer.
Man behöver inte använda den smaksatta fraichen, man kan smaksätta med riktig saffran om man vill!

4 portioner

4-5 kycklingfiléer
2 burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat
2-3 dl grädde
2 hackade schalottenlökar


1/2 vitlök solo alternativt 2-3 klyftor.
salt, peppar, tamarisoja (renée voltaire)
Cocktailtomater
1 msk kycklingfond
1/2 vitkål
Smör eller kokosfett att steka i

Stek kycklingen i mindre bitar tillsammans med finhackad schalottenlök och vitlök. Lägg sedan ner strimlad vitkål och låt allt få färg. Blanda ner creme fraiche, grädde, fond, kryddor, soja, tomater. Låt allt småputtra i 5-10 minuter.

Servera!

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


14 kommentarer

becca 22 december, 2011 - 07:12

Helt otroligt fantastiskt!! mmmm… blev smått förbannad på min kille som snodde allt resterande till sin matlåda! nästan gråtfärdig! Men jag fick honom att dela med sig! 🙂 kramar

Svara
PernillaA 9 december, 2011 - 09:44

Verkar tokgott!!!
Kommer att läggas upp på lördagens tallrikar. Hoppas att barnen gillar det =)))

Svara
Becca 8 december, 2011 - 21:41

Yummy yummy!!! Tackar jag för att fredagens meny är redo!! 🙂 såg så gott ut! 🙂 tack snälla! Kramarn

Svara
Anita 8 december, 2011 - 20:43

Mumsig gryta, men tog vanlig creme fraiche i, 1 pkt saffran och 1,5 msk tomatpuré (hade inga tomater hemma). Det räcker till matlåda oxå. 🙂

Svara
Åse 8 december, 2011 - 20:47

Var säkert ÄNNU godare!!!

Svara
Susanne 8 december, 2011 - 14:39

Tack, dagens matdilemma är löst. 🙂

Svara
Åse 8 december, 2011 - 15:10

Smaklig spis! =)

Svara
Sin 8 december, 2011 - 02:08

Lagade detta ikväll faktiskt till mig och flickan. Det blev en stor succé må jag säga 😀 Jag hade i lite paprika också 🙂

keep up the good food!

Svara
Nina 7 december, 2011 - 23:45

Själv är jag inte så förtjust i saffran men denna ska jag nog testa ändå för det såg himlans gott ut 🙂

Svara
maja 7 december, 2011 - 23:24

Tänk varje gång jag liksom tappar sugen med allt matlagande så räcker det att kika in här! Blir ju hungrig bara jag klickar in mig på sidan=)

Svara
Jenny 7 december, 2011 - 22:56

Gjorde också liknande härom dagen, super gott. Är också lite tokig i saffran nu 😉
Kram Jenny

http://www.jennysvardag.wordpress.com

Svara
ÅsaS 7 december, 2011 - 21:50

Gjorde något liknande häromdagen, men uteslöt vitkål och tomater. Men jag blandade ner soltorkade tomater i min matlåda jag hade med till jobbet. Och så hade jag råris till – mums!
Kram

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 7 december, 2011 - 20:07

Jag gillar också saffran, det är så gott.

Svara
Jenny 7 december, 2011 - 23:03

Gjorde också liknande härom dagen, super gott. Är också lite tokig i saffran nu 😉
Kram Jenny

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.