Saffransbakad lax med fänkål

av Åse
3 kommentarer

Hej hej på er!

Är ni pigga och glada idag?
Vi ska strax iväg och kika på heltäckningsmatta – vi renoverar tjejernas rum här hemma.
Sedan måste jag sätta mig och strukturera upp vad och när som ska förberedas inför jul! Nu blev det ju plötsligt inte många dagar kvar! 😬🌟

Jag lagade upp lite av MatHems moderna julbord för några dagar sedan och här är en av rätterna! Alltså SÅ god!
Den ska jag göra till julafton igen!

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransbakad lax med fänkål


  • Författare: MatHem - Mari Bergman
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Lax:
1 kg laxfilé
1 msk salt
4 krm svartpeppar malen
50 g smör
1 g saffran

Topping:
1 färsk fänkål
1/2 kruka dill
1 st citron
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 kruka dill


Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka dill och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Petra Karlsson 21 december, 2020 - 12:27

Här hemma är vi för en gångs skull i bra fas med julförberedelserna……..Hur många gånger har vi inte stått i sista minuten (läs framåt småtimmarna) kvällen före jul……matlagning, julklappsinslagning, granklädsel…….Men i år stressar vi inte in i det sista. Vi har tagit b.la beslutet att INTE klä granen kvällen före jul (tradition i vår familj) för jag vill att mina tjejer (barnbarn, tvillingar) ska komma och klä granen tillsammans med oss och det görs inte missinassa kvällen före isåfall…….*L*

Svara
Rosa 20 december, 2020 - 09:53

Hej Åse Jag blir så glad och inspirerad av dina recept med god och hälsosam mat.
Och nu från den ena till den andra. Jag skulle vilja beställa din bok den som står här på annonsen. Hur gör jag det?
Tack för året och god Jul och ett framgångsrikt nytt år 💝👃

Svara
Åse 20 december, 2020 - 09:59

Hej Rosa!

Vad härligt att höra! 🥰
Du klickar bara på bannern så kommer du till Adlibris där du kan lägga beställning ☺️ God Jul till dig! ♥️

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!