Rostad blomkål med vitlök

av Åse

God morgon tisdag!

Hur mår ni?

Verkar vara snökaos i stora delar av landet? Helsingborg har ju inget så klart. :/

Jag tänkte dela med mig av ett gott tillbehör!
Detta är ett så gott tillbehör!
Jag gör ofta ugnsrostad blomkål till kött och fågel.

Allra godast blir det med vitlök i, bara blanda med blomkålen så blir det så god smak! 🤩

Här nere hade jag skivat vitlöken och blandat men nästan bättre att finhacka och blanda med blomkålen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rostad blomkål med vitlök


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 stort huvud blomkål
2 klyftor vitlök
3 krm chiliflakes
2 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skölj och skär bort bladfästet och stocken. Skär loss buketter och skär buketterna i skivor om ca 1 cm.
Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakpapper.
Skala och finhacka vitlöken och blanda med blomkålen, kryddor och olja.
Rosta blomkålen i ca 20 minuter.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Lins- och bönchili – Kattas gröna vrå 6 december, 2023 - 13:20

[…] mannen har med sig matlåda till jobbet varje dag.Jag serverade lins- och bönchillin med ris och ugnsrostad blomkål. Blomkålen blir […]

Svara
Margareta 7 februari, 2019 - 18:35

Men alltså!!! Gjorde detta i kväll till kycklingfilé. Oj, oj, oj! Godaste blomkålen ever. T.o.m sambon som annars är väldigt försiktig med just blomkål tog om flera gånger! Mums!

Svara
Ingrid 5 februari, 2019 - 21:47

Hur gjorde du resten av maträtten, det ser jätte gott ut? Är det en köttfärsbiff med grönpeppar? Har letat på din sida men hittar inte.🤗
//Ingrid

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 13:08

Det var bara nötfärsbiffar och en brunsås 😇😃

Svara
Margareta 5 februari, 2019 - 15:58

Ja snö har vi fått så vi klarar oss nu här i Sundsvall. Och termometern hoppar runt mellan -10 till -20. Svensk vinter helt enkelt!
Rostad blomkål.. mums! Har provat några gånger med parmesan men inte med vitlök. Självklart ska jag prova ditt sätt. Blir säkert en extra ”twist”.

Svara
Sofie 5 februari, 2019 - 14:57

Hej! Så gott tillbehör!
Har följt din blogg länge och tycker den är fantastiskt. Har lagat så många recept härifrån senast igår din tonfiskgratäng, mums! Och dagen innan din jättegoda kålpudding, bästa!

Har en liten fundering nu. Jag är gravid och funderar på hur lchf och graviditet går ihop. Vill ju inte äta massa stärkelser som pasta, ris potatis och socker. Men är det okej att undvika detta även nu? Många säger man ska äta fullkornsvarianter av pasta och ris men det är ju stärkelser det med. Känner även att jag fått ett sug efter frukt, äpple och apelsin men vet ju att det är godis/ socker. Vad tkr du är okej där när man är gravid? Hur hård ska man vara? 🤗

Svara
Jenjo 5 februari, 2019 - 09:34

Här i Luleå hade vi en dag med snökaos, men nu är det åter kallt. Det har varit kring -25 grader i dryga två veckor så. Vackert, men det skulle ju vara skönt att kunna vara ute också. 😉
Rostad blomkål är ju så gott, men ugnsrostad broccoli är nog mer av min favorit… 😉
Ha det bäst! KRAM

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 12:35

Ojojoj det är helt galet!!?

Svara
Jenjo 5 februari, 2019 - 14:03

Ja, den där globala uppvärmningen är inget vi märker av för tillfället. 🙄

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.