Recap, bål, nytt i hemmet och god mat!

av Åse

Hej mina fina läsare! Jag förstår inte vart tiden tar vägen, i går kändes det som att jag bara hann vakna så var dagen slut igen! Haha!
Så går det när familjen har jullov och vi sover bort hela förmiddagen! Hundar, människor och katt – vi ligger alla och snarkar fram till 11.00!
Nåja, jag kör en liten recap på vad som hänt i helgen.
I fredags så åt vi helstekt rostas här hemma med gorgonzolasås, vitlökssmör och ugnsrostad blomkål/jordärtskocka. Riktigt GOTT!
012A4852
Till dessert gjorde jag limepannacotta med champagnemarinerade jordubbar. Så enkelt, så gott!
Jag är ingen dessertmänniska och äter sällan dessert men ibland är det ju gott!
De marinerade jordgubbarna gjorde jag så här:
11-12 frysta eko jordubbar
Champagne/Cava eller annat torrt mousserande vin.
Marinera jordgubbarna någon timme i vinet. Hetta sedan upp jordgubbarna med vinet och ev lite xylitol. Låt svalna.
Lägg jordgubbarna och champagnesåsen ovanpå.
012A4860
I går till frukost (vi äter frukost efterlunch någon gång) så blev det en härlig champinjonomelett med massor av gräddost och god rökt skinka. YUM!!
012A4870
012A4873
På kvällen så var min väninna Sara och hennes soon-to-be sambo Andreas och hans två små söta flickor hembjudna till oss.
Dagen till ära hade vi köpt nya överdrag till våra stolar. Blev jättenöjd! Var trött på de vita, men ombyte förnöjer så jag kan ju byta tillbaka när jag vill.
Jag får alltid tusen frågor om vårt bord när det syns på instagram. Bordet är från ILVA från 2007 och var i valnöt som vi målade för några år sedan. Det har två stycken klaffar och rymmer många, jag älskar det!
012A4924
012A4926
012A4884
012A4893
Som välkomstdrink gjorde jag något så gott som jag bara svängde ihop och tur att det var gott för det kunde smakat hur som helst! Haha!
Inte ett dugg sockerfritt dock!
Lime och Jordgubbsbål
1 kanna (4 port)
2 dl Explorer Vodka jordgubb/lime
1 flaska Martini Asti eller tex Moscato (Sött mousserande vin)
12 jordgubbar
2 lime
2 dl jordgubbssorbet (Limesorbet är nog också gott!)
Z-up eller Sprite
Blanda allt i en kanna och servera i glas. Fyll upp med lite Z-up eller Sprite (bilden nedan är tagen innan zup)
012A4892
Till middag gjorde jag min indiska kycklinggryta med kokosmjölk och Curry.
Sedan servrade jag skålar med kikärtor, körvel, gurka, gräddfil, banan och cashewnötter så att man själv kunde lägga på vad man ville ha.
Verkade uppskattat av alla!
012A4899
Till dessert blev det än en gång limepannacotta!
Jag blandade även ner lite jordgubbspuré (bara värma jordgubbar och sedan mixa slätt) – Riktigt fräscht och gott!
012A4904
012A4907
En supertrevlig kväll med glada vuxna och glada barn.
Nu påbörjar jag mitt experiment efter helgerna och det är fullt fokus på kost & träning. Ska bli riktigt kul och spännande.
STOR kram till er! ♥

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Ann 7 januari, 2015 - 11:13

Supersnyggt med svarta stolsöverdrag! 🙂

Svara
Karin 4 januari, 2015 - 22:55

Vilka fantastiska matbilder! Blir SÅ sugen.
Undrar lite över det här med lågkolhydratkost… Jag har, som du, kört ett par omgångar med VV och det funkar bra för mig, men jag kan inte låta bli att fundera över alla dessa lightprodukter. Kan det verkligen vara bra?
Jag har ingen övervikt att tala om (170 cm och 61 kg) men är ändå nyfiken på lågkolhydratkost. Tror inte att jag skulle ha några problem att fixa det, men hur gör man med familjen? Jag har små barn och jag vill inte utesluta kolhydrater för dem men maken då? Om han ska käka fullfettkost OCH kolhydrater så ser han ju snart ut som en ballong, hahaha. Skulle aldrig lyckas få med honom på en lågkolhydratkost och det gör det hela så mycket svårare…
Jag har nyligen hittat till din blogg, men ju mer jag läser ju mer nyfiken blir jag. 🙂

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 15:28

Hej Karin! Nej varken lightprodukter eller fettsnål kost är bra!
Alla människor kan äta lågkolhydratkost, men anpassad sådan! Kolhydrater är ett turbobränsle och vi behöver alla olika mycket av dem. Barn som rör sig och inte är överviktiga kan absolut äta mer kolhydrater än en vuxen. Men alla kolhydratkällor är ju inte bra, det är en idé att hålla nere på spannmål tex. (främst gluten)
När det gäller kolhydrater + fett så generellt är det så att man äter MINDRE mat när man äter fett samtidigt så jag tror att det kan gå jämt ut! Det finns ju så mycket god mat som inte innehåller stärkelse, jag tror knappt han kommer tänka på det att du smyger in mer grönsaker. Tänk en god gratäng med tex lite blomkålsmos och en god sallad, YUM!

Svara
Linda 4 januari, 2015 - 21:23

Vilken fantastiskt fin bild på pannacottan, den ska jag prova någon gång. Gott med något fräscht, min favoritpannacotta är den man gör med ungefär hälften yoghurt eller gräddfil. Inte för fett utan lite mer syrlig, helt underbar!

Svara
Lena H 4 januari, 2015 - 15:22

Oj så mycket god mat:) och härliga desserter, det ska prövas såklart! Och överdragen till era matstolar, så superduperhimla snyggt det blev! Jag som älskar vitt och vitt i alla dess former, tyckte nog det blev bättre med svarta stolsöverdrag, fint till mattan under bordet också! Ha en fin kväll, kram!

Svara
Julia 4 januari, 2015 - 13:49

Maten ser väldigt god ut och desserten lät inte heller helt fel, ska nog göra ett försök nästa gång ja fyller år 😀 God fortsättning .D

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.