Räkomelett i ugn med dillstuvning

av Åse

Hej på er!

Jag ska kika in snart igen och uppdatera er lite om livet, jisses vilka hektiska veckor det varit men först ska Polly i väg på klipp så jag tipsar er om den här så länge!
Passar perfekt til julbordet! 🤗😋

Man kan blanda i räkorna i stuvningen och ha lite extra räkor som topping eller så lägger man alla räkor som topping.
Receptet använder sig av färskost som redning men vill man reda extra så kan man göra det (läs i receptkortet)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkomelett i ugn med dillstuvning


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
Drygt 1 dl riven ost

Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
100 g färskost
1 dl grädde
1 msk konc. skaldjursfond
2 msk vitt torrt vin
1 dl riven smakrik ost som västerbotten
1/2 dl finhackad dill (1 knippe)
3 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin gratinerad yta, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Rör ner cayennepeppar, vispa ner färskost, grädde, fond och vin och låt reducera tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens* ta av från plattan, rör ner ost och rör tills osten smält. Rör ner dill.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och garnera med räkor, dill och citronskivor.

Notering

För lite tjockare konsisten kan man toppreda med 1 msk vetemjöl utrört i vatten. Red till önskad tjocklek

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

Helena 5 januari, 2024 - 17:30

Supergott






Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.