Hej på er!
Jag ska kika in snart igen och uppdatera er lite om livet, jisses vilka hektiska veckor det varit men först ska Polly i väg på klipp så jag tipsar er om den här så länge!
Passar perfekt til julbordet! 🤗😋
Man kan blanda i räkorna i stuvningen och ha lite extra räkor som topping eller så lägger man alla räkor som topping.
Receptet använder sig av färskost som redning men vill man reda extra så kan man göra det (läs i receptkortet)
Räkomelett i ugn med dillstuvning
Ingredienser
Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
Drygt 1 dl riven ost
Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
100 g färskost
1 dl grädde
1 msk konc. skaldjursfond
2 msk vitt torrt vin
1 dl riven smakrik ost som västerbotten
1/2 dl finhackad dill (1 knippe)
3 dl skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin gratinerad yta, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Rör ner cayennepeppar, vispa ner färskost, grädde, fond och vin och låt reducera tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens* ta av från plattan, rör ner ost och rör tills osten smält. Rör ner dill.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och garnera med räkor, dill och citronskivor.
Notering
För lite tjockare konsisten kan man toppreda med 1 msk vetemjöl utrört i vatten. Red till önskad tjocklek
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Supergott