ProPoints

av Åse

heter det nya VV programmet! Såååå kuligt!

Från Karin Nileskogs Blogg

För oss är det viktigt att allt vilar på vetenskaplig grund och detta nya tar på ett helt nytt sätt hänsyn till hur den energi du får i dig tas om hand och omvandlas/bearbetas av kroppen. Tack vare detta har vi kunnat utveckla ett program som gör det busenkelt för dig att välja riktigt bra och nyttig mat samtidigt som du utan problem kan förgylla din tillvaro på olika sätt.

Detta låter väl bra!!! Att VV verkligen tagit senare års rön till sig, att det inte bara handlar om fettet! Utan att de flesta mår bättre genom att äta fibrer, lite mer fett och lite mindre snabba kolhydrater!

Jag och syrran ska dit på onsdag, vår gamla ”VV tid” när det begav sig 1998 😉 Härliga tider! jag hoppas VERKLIGEN att detta är ngt för mig för jag har ju alltid gillat VV systemet, gå dit på möten och väga sig, få roligt material, räkna prickar/points. Men däremot så vill jag ju inte ”straffas” för att jag inte väljer lågfettsprodukter och försöker dra ner på lite kolhydrater.
Jag vet inte vad jag väger nu men jag kan ju säga att mina grå jeans spänner lite så jag behöver nog komma i schack! Blir ju så mkt gott nu i november/december och då är det ju bra att få lite pli på sig!!

Ska bli spännanade att höra vad ni andra som ska dit i veckan kommer tycka i veckan och följande veckor!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Liz 6 december, 2009 - 19:56

Hej
Jag började på den gammla pogrammet. Nu över gått till det nya pro points.
Jag har gått ner 13 kg nu på 12 v.
Det nya pogrammet är bra.
Lycka till med viktnedgången. Jag kämpar så det ryker .

Svara
Eva 24 november, 2009 - 15:46

Det där ska bli spännande att prova sen när våran lilla trea tittat ut 🙂

Svara
Mariah 24 november, 2009 - 13:20

*börjar seriöst fundera på att åka 26 mil i veckan för att prova* 🙂

Svara
Monica 24 november, 2009 - 14:14

Oj oj det låter långt, men har dom inte kvar sån brevkurs?? men det kanske du inte vill.

Svara
susanne 24 november, 2009 - 12:33

ska på vv i morgon väntar med spänning,hoppas det funkar bra då jag har fått en bra start så det inte tar stopp så jag tappar suget att gå ner då jag är så moteverad. lycka till alla

Svara
Anna D 24 november, 2009 - 09:48

Jag var där igår och det verkar lovande. Snokade även reda på att formeln numera beräknas på kalorier. fett och fibrer och är snällare mot fettet än tidigare…

Svara
Åse 24 november, 2009 - 10:18

Japps, visst är det kanon!! har också luskat fram det 😉

Svara
Annie 24 november, 2009 - 09:18

Spännande! Jag ska dit på torsdag, det ska bli kul!

Svara
Kristina 24 november, 2009 - 08:42

Hej tjejen! Igår var jag till Viktväktarna o fick nya kostprogrammet presenterat. Jag kan bara säga att det var längesen jag kände mig så motiverad o positiv till detta:) Och dessutom lättare:) Så jag anser att vv har gjort helt rätt o ligger helt rätt i tiden! Jag hoppas nu att detta ger en hälsosam viktminskning-vilket jag tror! Ska bli spännande o se vad du anser o tycker om nya programmet. Jag är iaf enbart positiv:) Kram på dig!

Svara
Åse 24 november, 2009 - 10:18

Vad roligt att du känner så, alla verkar vara odelat positiva!!!! Ska bli såååå spännande i morgon!!

Svara
maddiis 24 november, 2009 - 00:21

Jag har varit på möte idag och har faktiskt bestämt mig för att testa det. Det känns som om modellen är mer anpassad för hur man lever, vilket jag tror underlättar otroligt om man vill hålla sig inom ramen. Tyvärr hade det inte det lchf-fokus jag trott, utan det fokuserades på näringsämnena i livsmedlen, vilket iofs är klokt. Risken är nog ändå att det blir något av en fettjakt och det är synd.

Ska bli kul att höra din syn på det. Wish me luck! =)

Svara
Sunda vardagen 23 november, 2009 - 23:30

Ska bli kul att höra rapport om VV-mötet. Har själv varit med flera gånger, men är nu helt fast i GI istället. INte hungrig, inte sötsugen…Jag mår prima 😉

/ Katta

Svara
Ida A 23 november, 2009 - 22:56

Låter superbra! Spännande och se vad du tycker.
Jag har också långt till närmaste VV så det få bli viktklubb med GI/LC inslag ett tag… Känns så himla kul att träna nu och lägga in i Viktklubb och se vad mycket extra det ger.
Igår gick jag (snabbpromenad) och lämnade tillbaka en videofilm och det blev ca 9 km totalt- kände mig väldigt duktig 🙂
Hoppas det går bra på VV och var rädd om dig.
Kramis Ida A

P.s chokladen var god men gav INGET på vågen 🙂 jag håller mig till ”vanlig” choklad som är myyyycket billigare.

Svara
Åse 24 november, 2009 - 10:21

Hihi, ska ju inte säga 2Vad var det jag sa” 😉
DUKTIG du är med motionen!!! jag SKA också bli duktig!!

Svara
Anita 23 november, 2009 - 22:51

Ett tips! Har läst lite om programmet i Forumet på ViktVäktarnas hemsida. Verkar bra, ser fram mot informationen.

Svara
Annika 23 november, 2009 - 22:12

Man kanske skulle bita i det där sura äpplet… få tummarna loss… och gå dit… trots att jag kommer stå där med skägget i brevlådan… Ha ha ha… 😀

Ska bli spännande att höra vad du tycker.

Kram.

Svara
Åse 24 november, 2009 - 10:21

Du vet att jag tycker du är tramsig! 😉

Svara
jennyh 23 november, 2009 - 22:07

Hej. Är tillbaka igen. Kände att det räckte att pausa en vecka. Förutom på facebook, där blir det ytterliggare en vecka (kanske mera) paus ifrån.
Vad spännande med ett nytt program. Har planer på att övergå lite mera till vv igen. Får inte ren lchf kost att funka längre.

Svara
Ellinor 23 november, 2009 - 21:43

Här kommer lite förhandinfo sötnos … kopierar det jag skrev i vv forum

Detta kan jag säga om nya programmet … Propointsen kommer vara omöjliga att räkna ut själv för dom är beräknade på en formel som tar hänsyn till kalorier, kolhydrater, fett, protein och fibrer. Man ser tydligt skillnaden på mjölk och mörk choklad 100g mjölkchoklad=20points 100g mörk choklad=10points. Duoval finns kvar och även motionspoints men dom får man börja räkna först om två veckor.

Att köpa den nya butiksguiden känns för mig som ett måste och den kostar 60kr nu fram till december.

Man kan inte räkna ut själv hur många points man får äta utan man bli tilldelad sin kvot av konsulenten men dom flesta verkar hamnar på 29 dagliga och 49 bonus. Man MÅSTE äta upp sina 29 dagliga och får inte spara dom men med sina bonuspoints väljer man själv om man vill äta dom eller inte. Man väljer oxå hur man vill fördela dom under veckan. Jag kommer använda mina till lördagsgodis. Sen har man markerat alla livsmedel i grönt eller vitt. Är det en grön proproint så har den en hög mättnadskänsla och är det en vit propoints så är mättnadskänslan låg.

Följer man detta program säger viktväktarna att man går ner 1kg/veckan i snitt.

Det finns en omförvandlingstabell för 5 kokböcker tex familjekokboken 2, tills du är mätt, fina fågeln, alla hjärtans bok men jag kommer inte ihåg den 5:e

Kramilikram

Svara
Ellinor 23 november, 2009 - 23:58

FEL !!! All choklad ger samma värde Vit, ljus och mörk ger 20propoints för 100g

Kramilikram

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 00:43

Hhmmmm vad jag kan bli kinkig när saker inte stämmer och jag inte kan räkna ut själv … I propointsguiden står det att vit, ljus och mörk choklad ger ett värde på 20p för 100g i butiksguiden under Marabou ger mjölkchoklad 20p men mörk choklad 10p för 100g ???

Men roligt att hålla på och lära sig men jag måååååste nog köpa en kalkylator sånt kontrollfreak som jag är … det måste ju vara rätt liksom 😉

Svara
Åse 24 november, 2009 - 10:19

Ja jag går ALDRIG efter butiksguiden etc, så det enda jag kommer köpa i morgon är en älskad kalkylator, den har jag med mig överallt när jag VV:ar :))

Svara
Vardagsglamour 23 november, 2009 - 20:42

Hahah! Du startar upp din gamla blogg och går tillbaks till VV. 😀 Back to the roots. 😉
Nya VV-pointsen låter jättebra. Har själv blivit väldigt förvånad ibland när jag sett pointsantal kontra kcal. Det som sett väldigt lite ut i kcal blir ju ibland så himla många points bara för att det innehåller fett. Det handlar väl trots allt om kcal in – kcal ut. Konstigt att VV räknat in extra för fettet…

Svara
susanne 23 november, 2009 - 17:48

blir lite avis.. själv har jag ca 15 mil typ till närmsta viktväktar ställe. har funkat bäst för mig med viktväktarna vad det gäller viktminskning men var ofta hungrig. lc klarar jag inte av att hålla mig till längre. försöker för tillfället att räkna kallorier. ska bli kul att höra mer om propoints.

Svara
Carina 23 november, 2009 - 16:31

Har varit med i viktväktarna en gång, då ammade jag och fick äta en massa points….sen när jag inte fick det längre så gick jag runt o var vrålhungrig hela tiden. Så gamla pointssystemet passade inte mig. Ska bli riktigt skoj att se vad detta nya är =).
//Carina

Svara
Karin 23 november, 2009 - 16:17

Hej Åse, kul att de hänger med!!

Själv har jag inte hängt med ett tag, har en sjuk tvååring som behövt uppmärksamhet från läkare och sånt. Det där med LCHF är de inte så haj på på sjukhusen så jag fick modifiera det där lite grann, men så kom sockermonstret och övertalade mig att trösta min oro och nedstämdhet. Oj vad jag förr i fördärvet och halkigt som attan var det på väg upp dessutom 😉 Nu är jag dock uppe igen och kör äggstrikt ett par dagar. Sonen är inte kurant än men det går åt rätt håll.

Håll oss gärna uppdaterade med VV:s nya program. Lycka till!!

Svara
Teres 23 november, 2009 - 16:11

Super spännande ! vilken dag ska du dit är så nyfiken på ny uppdat här inne 😉

Kram Teres

Svara
Emma H 23 november, 2009 - 15:06

Låter spännande:)

Svara
Marie 23 november, 2009 - 12:42

Jag har precis varit hos VV och hämtat mitt nya program. Jag känner mig laddad till tänderna och mycket motiverad!! 😀

Svara
Åse 23 november, 2009 - 14:46

Såååå spännande Marie!!!

Svara
B-M 23 november, 2009 - 11:49

Ja, det låter jättebra. Det ska bli såå spännande att se detta nya program. Jag ska dit på torsdag kväll…
Kraaaam

Svara
mariana 23 november, 2009 - 11:28

Låter spännande! Hoppas det passar dig! Det är bra med variation så att man inte tröttnar 🙂
Jag hänger inte med alla svängar, men jag är på god väg 😉

Jag har viktväktat bort grav.kilona, men sen började Gi-viktkoll tack vare dig och sen LCHF. Jag är sådan att jag kör allt eller inget och det resulterade i kramper, en del gick bort med magnesium, men sen fick jag ryckningar under ögat som syntes. Jag beslutade att sluta och mycket riktigt försvann ryckningarna efter ett några dagar.
Nu har jag tagit en prenumeration på Viktkoll och det känns bra att kunna se vad man äter och se hur mycket man förbränner när man motionerar.

Jag är inne flitigt på din sida för att få inspiration, så fortsätt gärna att uppdatera…

Ha det gott!!!

Svara
Lisa 23 november, 2009 - 11:23

Exakt detta behövde jag läsa nu 🙂
(höll precis på att trilla dit, sonens smörgås så otroligt god ut)
Åå, va roligt, då måste jag ju gå på VV-mötet nu i veckan 🙂

Spännande!

//Lisa

Svara
Emelie 23 november, 2009 - 11:21

Åh, ska bli spännande att höra vd du tycker!!!
Kram!!

Svara
Mathilda 23 november, 2009 - 11:04

Spännande! Jag har aldrig riktigt fastnat för VV då jag upplevde det som så himla rörigt när mamma åt points. Men å andra
sidan var det hundra år sedan och jag har blivit
klokare och äldre 😉 Ska hur som helst bli intressant och se vad du tycker och om det är värt att testa. Tills vidare håller jag mig till LC-kost.

Kraaaam!

Svara
Kissdockan 23 november, 2009 - 10:41

Låter spännande som bara den! 🙂 Hoppas på att det kommer en uppföljning angående detta i bloggen snart! 😉

Svara
Jajja 23 november, 2009 - 10:41

Nu kör vi så det ryker;)

Eller kankse ska vänta å se vad det går ut på först.

Jajja.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.