PF i Mat och Hälsa #1

av Åse

Nya numret av Mat & Hälsa hade till min glädje en artikel om periodisk fasta av personliga tränaren och kostrådgivaren Jonas Bergqvist. En bra, saklig artikel om vad PF är och hur vilka de metaboliska och hälsofrämjande orsakerna är till att förlänga nattfastan och att ha längre tid mellan sina måltider. Kan varmt rekommendera er att läsa den. Ett reportage om mig är också med.

20130109-100759.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Rebecka 5 februari, 2013 - 14:39

Hej.
Tack för en mycket bra blogg!
Jag undrar om jag kan fortsätta med Pf fast jag är sjuk i feber? Hur har du gjort om/när du varit sjuk?

Svara
Pia 10 januari, 2013 - 21:23

Vilken fin blogg du har.
Jag har följt Hanna sen hon startade bloggfamiljen o nu ha jag kikat in hos dej när du flyttat hit.
Jag blir så glad över att hitta en blogg jag gillar o så skriver du me om periodisk fasta. Jag upptäckte det i maj och det passar mig perfekt 🙂
Men när man försöker förklara för bekanta vad det är så tycker de ju det låter konstigt.
-ska du hoppa över frukosten? Dagens viktigaste mål! Nej det gör jag inte… . Jag äter den bara lite senare brukar jag säga.
Men ingen har hört talas om periodisk fasta.
Jätteintressant o ett lätt hjälpmedel till vikten 🙂
Ha de gott!
Kram

Svara
smulan_smul 10 januari, 2013 - 10:11

Hej Åse, tack för bästa bloggen, har lagat måååånga recept från dig 🙂
Då det gäller periodisk fasta undrar jag om man kan dricka kockoskaffe under själva fastan? När jag kommer till jobbet vid 7 så är jag hungrig, kan hålla mig till runt 8 men vill sen gärna ha en kaffe. Eftersom jag typ alltid dricker kaffe med mjölk så är det rent omöjligt att dricka svart. Har provat kockoslatte och den är ju underbar.
Eftersom du skriver att man under själva fastan inte ska få i sig någon energi alls misstänker jag att kockoslatte inte är att rekommendera? Eller vad säger du?
//Suss

Svara
Åse 56kilo 10 januari, 2013 - 10:14

Hej! Kul att du gillar bloggen =)) Egentligen inte men det kan ju fungera, så prova!

Svara
Annika 9 januari, 2013 - 22:20

Jag tycker att PF fungerar väldigt bra och brukar försöka använda mig av det i perioder när jag känner att jag behöver en nytändning. Den sista gången jag körde så tappade jag dock matlusten helt och började ersätta många måltider med kaffebulentin. Så nu äter jag alla tre måltider bara för att säkerställa att jag får i mig allt jag ska. Sen när det fungerar och jag kommer igång med träningen så blir det PF igen. 🙂

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 22:36

Som sagt jag förespråkar inte bulletcoffee! Du hade nog ätit mer mat om du inte druckit dig mätt på smörkaffet. Jag är av åsikten att det är ok att gå några timmar utan mat men när vi äter ska det vara mat med mineraler, vitaminer och inte en dryck med smör. 🙂

Svara
Sofia 9 januari, 2013 - 20:55

Du är verkligen toksnygg Åse! 😀
Kram!

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 22:40

Tack sötis!!!

Svara
Cecilia 9 januari, 2013 - 14:31

Hej Åse
Funderar kring det här med att mäta Ketoner. Är det något som du har gjort/gör?? Känns bra att veta att man är i ketos men har det så stor betydelse om man mår bra och går ner i vikt?? Jag har själv provat att mäta i urin men aldrig lyckats vara i ketos. Vad rekomenderar du att man tar om man är lite sötsugen men inte vill ”förstöra” för sig själv?
Mvh Cecilia

Svara
Dessi 9 januari, 2013 - 14:28

Vad kul Åse! 🙂
Jag var inne i bokhandeln och köpte din bok idag. Det ska bli spännande att läsa!
Kram!

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 14:30

Hej Dessi! vad kul!! Hoppas du kommer tycka om den! <3 Kram!

Svara
ann 9 januari, 2013 - 14:54

Jeg er ret ny på din blog, men har dog været inde og kigge på en del af dine opskrifter. Spændende. Der er meget som skal prøves.
Jeg startede selv HCLF for et par måneder siden og taber vægt. Jeg er også begyndt at eksperimentere lidt og har i dag lavet de lækreste pandekager af vetegroddar. Nu er jeg jo ret nysgerrig med hvad jeg ellers kan bruge vetegroddar til, da det jo er et rimeligt billigt produkt, modsat alle de dyre LCHF-produkter. Har du nogle opskrifter i ærmet?
Hvis du, eller andre er interesseret i pandekagerne, er I velkomne til at kigge ind: http://www.schousnigel.se/pandekager-af-vetegroddar/
Hilsner fra Ann

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.