Ibland så vill man bara ha något enkelt!
Då gör jag nästan alltid lax i ugn. Det går snabbt och resultatet blir alltid fantastiskt! Här kommer en av mina favoriter. Jag varierar ofta smaken på färskosten.
8 portioner
8 laxfiléer
2 burkar Cantadou pepparrot (á 125 gram)
salt, svartpeppar, (Santa Maria natural umami)
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, jag penslar ett aluminiumfolie med olja.
Skär snitt diagonalt i filéerna och fyll med 2 msk ost var.
Förbered de grönsakerna du vill ha. jag hade rödlök, squash, körsbärstomater, paprika, citron och broccoli. Blanda med några tsk olivolja.
Ställ först in grönsakerna i 200 grader i ca 20 minuter, sedan sätt in laxen. Låt laxen gå i ca 15 minuter.
Jag ÄLSKAR pepparrot och kladdar alltid på lite riven pepparrot på också 🙂
Lillördag och ett iskallt glas vitt! Mums!
Nu ska jag baka! Får se om det blir som jag vill! Återkommer eventuellt med resultatet 😉
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Jag gjorde laxen med pepparotsfyllningen och jag blev så besviken, osten blev så torr, tråkigt, nästa gång ska jag röra ut osten med ev. grädde eller crème fr.
Det kan man göra om man vill!
Vad gott det såg ut! Nu vet jag vad jag ska göra för ngt i helgen!
Åh vad gott det ser ut. Fisk är absolut det bästa jag vet. Nu blev jag verkligen sugen… 😉
Mums! Ser supersmarrigt ut, precis som allt annat du lagar och lägger ut 🙂