Pasta med gambas al ajillo (pil-pil)

av Åse

Gambas al ajillo äter jag ofta både utomlands (senast i Miami) och även hemma, går ju så snabbt att göra!
Pasta äter jag betydligt mindre ofta men om jag gör så väljer jag ofta räkpasta!
Det här blev fantastiskt gott 😍

Den här rökta paprikan är magiskt god!
Men det går så klart bra med den ni föredrar.

Välj vilka räkor ni vill ha, jag köper från Ishavet – de HÄR

Vitlöken fräses i olivolja med chili, var vaksam så att vitlöken inte bränns och blir brun.
Vill man så är det även gott att ha i små körsbärstomater i!

Doften av paprikapulver, lite rökt paprika och vitlöken är magisk!

 

Voila! En snabb maträtt som smakar som på restaurang!

Vintips: Kung Fu Girl

Receptet till er, var så goda!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med gambas al ajillo (pil-pil)


  • Författare: Åse

Ingredienser

1 dl bra olivolja
20 st råa skalade MSC-märkta vannameiräkor.
lite salt
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
10 vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk chili flakes
3 msk torr vit sherry eller torrt vitt vin
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 citron, rivet skal
2 dl riven parmesan
lite svartpeppar
2 portioner kokt linguine eller pastasubstitut


Instruktioner

Torka de tinade räkorna med hushållspapper. Krydda dem med flingsalt och paprika, blanda om.
Koka pastan al dente men spara ca 1 dl av pastavattnet.
Hacka vitlöksklyftorna.
Häll olivolja i en het stekpanna  rör ner vitlöken och chilin. Hetta upp och rör hela tiden. Fräs lite tills vitlöken börjar få lite färg (men inte bruna)
Vänd ner räkorna. Låt steka i en minut, vänd på dem efter halva tiden.
Rör ner sherry och låt det puttra någon minut till.
Vänd ner pastan och några matskedar pastavatten och rör runt. Rör ner parmesan och dra några varv med svartpepparkaret.
Lägg upp i pastatallrikar och garnera med grovt hackad bladpersilja och rivet citronskal.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Ann-Sofie 8 december, 2023 - 08:25

Men alltså jag känner doften ändå hit! En av mina favoriter att äta både hemma och utomlands! Dock har jag aldrig testat att göra det hemma ännu 🙂
Ikväll ska Fru Bengtsson testa ditt röda thaicurry recept med räkor, hoppas att jag lyckas med det….)

ha en fin helg!

Svara
Åse 8 december, 2023 - 08:30

Åh det gör du säkert! SÅ gott ju! 😋💖 KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!