Innehåller annonslänkar till Bodystore och Ellos
ATJOOOOOOOOO!
Så lät det hela gårdagen! Insåg snabbt att det inte var min vanliga ”gluten förkylning” som jag får när jag ätit för mycket av det. Jag nös konstant och näsan rann i samma takt. Som syndafallet.
Smorde näsvingarna med kokosolja hela tiden för de var ju snart lika röda som Rudolfs näsa.
Låg i sängen from lunch och det blev bara värre och värre. Sprayade näsan med KS (köper sådana här och fyller 100% KS med)
Jag har lyckats vända virus massor med ggr senaste månaderna med det och det lyckades även denna gången. Näsan slutade rinna sent i går innan läggdags men däremot har jag haft feber hela natten och badat i svett så hoppas hoppas att jag svettats ut ”skitet”!
Jag ligger dock i sängen och kurerar mig idag. Googlar inspo till sovrummet (HÄR) som ska renoveras om några veckor tillsammans med WIC som är i anslutning till sovrummet . Längtar efter nytt fräscht sovrum och bra inredning! Heltäckningsmatta i både sovrum och wic ska vi absolut ha. Vill ha den där dova varma naturliga hotellkänslan över rummen.
PS! Ellos har upp till 20% på hemsortimentet tom idag! (HÄR)
Och 30% på bäddtextilier tom 12/3 (HÄR)
Nåja!
Detta receptet postade jag första gången här 2008 och det har postats några ggr till under åren i lite olika varianter. Både med LCHF tagliatelle, med bönpasta, vanlig pasta och med lite olika dressingar.
Det som alltid ingår är ruccola, soltorkade tomater, parmaskinka, körsbärstomater, feta och parmesan!
Det är det som gör rätten =)
I love love love detta receptet och min Daniel frågar ofta om vi ska äta det =)
Jag har faktiskt tänkt att göra det ikväll igen fast då med min må-bra-pasta Better Than Spaghetti (HÄR)
Denna gången gjorde jag två olika förändringar som blev fantastiskt gott!
Jag hade körsbärstomaterna i ugnen i ca 1,5 timme (låg temperatur) i en marinad på vitlök, olivolja, honung och kryddor.
Jag gjorde även en dress till pastan på vitlök, schalottenlök och röd pesto (soltorkade tomater kräm) – det blev såååå bra!
Mums!
Rätten nästan klar! Bara på med feta och parmesan och en härlig krämig creme fraiche!
Perfekta bjudrätten, men passar lika bra vardag som till fest
Dressingen var faktiskt färdig smaksatt creme fraiche med smak av feta och soltorkade tomater. (Arla köket gourmet)
Vill man kan man göra en egen från scratch eller ha vanlig naturell creme fraiche /smetana.
Jag brukar variera, ibland gör jag en vilökssås men oftast så gör jag en egen creme fraiche dressing med soltorkade tomater och feta.
Prova nu detta hörrni med ert val av pasta /pastasubstitut!
Skriv utPasta di parma med soltorkade tomater och parmesan
- Portioner: 4
Ingredienser
Långstekta kvisttomater:
400 g små tomater på kvist
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk honung
1/2 tsk flingsalt
2 tsk örter (timjan, rosmarin, salvia ex)
2 schalottenlökar
1 vitlök solo
1 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
2–3 msk soltorkade tomater creme (röd pesto)
Valfri mängd pasta
150 g parmaskinka
8 st soltorkad tomater, grovt hackade
60–70 g ruccola
150 g fetaost
3–4 dl fint hyvlad parmesan
salt, svartpeppar
Toppa med smaksatt creme fraiche eller valfri krämig dressing
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda olivolja med vitlök, honung, salt och örter.
Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en ugnsform. Låt gå ca 1,5 timme i ugnen.
Koka pastan eller förbered pasta substitutet.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i olivolja, rör ner soltorkade tomater och vitt vin.
Vänd ner med pastan, salta och peppra.
Montera rätten: Pasta, ruccola, soltorkade tomater, långstekta kvisttomaterna, parma och avsluta med feta och parmesan.
Servera med dressingen.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
[…] bjöd på både god mat (Pasta di parma – favorit!!) och gott i glasen. Receptet kommer! Sedan badade vi i SPA ända fram till 1 i […]
[…] provade vinet till en italiensk favorit nämligen Pasta di Parma – en lyckad kombo tyckte […]
[…] soltorkade tomater (röd pesto) vitlök, schalottenlök och lite vitt vin som ni hittar recept på HÄR Lite ruccola och parmesan på […]
Kolloidalt silver är ju verkligen toppen! Tar du även kolloidalt silver oralt? Hur mycket isåfall och tar du alltid en underhållsdos eller bara när det är nån infektion på gång? Har precis börjat men är osäker på doseringen … Tack för en fantastisk blogg med så goda recept!
Jag tar spray i näsa o svalg varje dag sedan i höstas 🙂 har räckt långt!
Blir alltid flyg ”förkyld” men har med hjälp av detta hållit det borta – helt magiskt!
Om jag hade fått magsjuka hade jag blandat silvergrogg.
Mina hundar får silver i sitt dagliga vatten på inrådan av min veterinär pga mkt tandsten.
Hej!
Detta recept ska jag absolut bästa testa, låter smaskigt. Har du testat Better than Rice nån gång, isåfall hur var det?
Mvh Charlotta
Det är samma bara format som ris 🙂
Krya på dig! 💞
Måste prova KS. Har för mig att du skrivit att din man tar KS mot allergi, stämmer det? Snart stundas pollensäsongen och då blir det nysa av här hemma.. 🤧
Hej!
Ja han blandar det med MSM 🙂
KS + MSM och sprayar i näsan? Eller dricka det? 4/5 pollenallergiker här som snart nyser och snorar ikapp. Vore skönt att slippa det (eller åtminstone lindra) då det påstås bli en sjujäkla smäll när det väl drar igång på riktigt i år.
Hoppas du slipper bli sjuk!
Älskar vinglasen på bilderna. 🙂
KRAM
Krya ❤️