God morgon vänner!
Jag har krupit ner i sängen igen på IR madrassen och jobbar härifrån =)
Ute är det grått och småregnigt men jag längtar efter en lång skön promenad! Jag har varit alldeles för slö hela den här helgen och veckan.
Så idag laddar jag kropp & knopp med en helfasta, ljudbok i öronen och en promenad. Gymfri dag idag men i morgon är det dags igen.
Nu ska ni få ett gott middagstips, nämligen det vi åt igår: Pannbiffar med Café de Paris-bearnaise och ugnsrostade rotfrukter
En underbar vardagsmiddag! Mina saftiga pannbiffar får sällskap av en krämig Café de Paris-bearnaise med lagom sting och ugnsrostade rotfrukter som karamelliseras vackert i ugnen. SLURP!
Såsen är en variant på mitt recept på Snabb (fuskbea) Bearnaise! Blir SÅ god med den här kryddningen.
Pannbiffarna hittar du här: Mina godaste pannbiffar
Om du vill göra pannbiffarna utan havregryn, till exempel för en mer lowcarb- eller glutenfri variant, kan du enkelt byta ut dem mot:
– 1 ägg extra
– 1–2 msk pofiber
Låt smeten stå och svälla några minuter innan du formar biffarna, så hinner pofiber binda vätskan ordentligt.
Ugnsrostade rotfrukter:
Morötter, palsternacka och rotselleri, ev potatis (eller valfria rotfrukter)
Olivolja
torkad timjan
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i stavar, blanda med olivolja, timjan, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter tills de fått fin färg och mjuknat.
Café de Paris fuskbearnaisen blev SÅ god till! Den måse ni testa tycker jag.
Har du testat receptet? Berätta gärna i kommentarsfältet vad du tyckte!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎
Café de Paris-bearnaise (falsk variant)
- Portioner: 4
Ingredienser
2 dl crème fraîche
2 äggulor
1 buljongtärning grönsak eller 1 msk koncentrerad fond
2 tsk torkad dragon
2 msk hackad persilja
1 liten vitlöksklyfta, finriven
1,5 tsk mild curry
1 krm gurkmeja
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk pressad citron
1 krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
1 msk smör
Instruktioner
Värm crème fraîchen försiktigt med fond, vitlök, curry, gurkmeja, dijonsenap, vinäger och dragon. Låt sjuda mycket lätt i några minuter så att dragonen hinner mjukna. Ta från värmen och vispa i äggulorna. Sätt tillbaka på låg värme och sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner persilja, citron, cayenne, salt och peppar. Avsluta med att vispa i smöret så att såsen blir blank och len.
HETA TIPS!
- ➤ Upp till 25% på utvalda jackor KLICKA HÄR
- ➤ HÖSTREA hos Boozt - 50% KLICKA HÄR
- ➤ Upp till 25% på ytterkläder & Boots! KLICKA HÄR
Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks).