Panerad fisk med remouladsås

av Åse

I går kväll blev det något riktigt gott! MUMS!!! Jag hävdar bestämt att det var den godaste remouladsås jag smakat, 8 åringen som älskar remoulade hävdade detsamma, ja maken också 😉

Jag har tidigare panerat med både fläsksvålar och parmesan men i går svängde jag ihop en panering av allt det jag brukar ha när jag bakar! Så det blev en panering på fibrex, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), kokosmjöl, mandelmjöl, sesamfrön och linfrön! Jättegott!!

2 personer

400 gram vit fisk, skuren i fyra bitar

Panering
2-3 Ägg
3 msk kokosmjöl
3 msk mandelmjöl
3 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 msk linfrön
2 msk sesamfrön
2 msk fibrex
salt, vitpeppar
kokosfett

Blanda alla torra ingredienser, vispa upp ägget och doppa först i ägget sedan i paneringen, stek sedan i rikligt med kokosfett (utan smak)

Remouladsås
0,75 dl majonnäs
0,75 dl creme fraiche
1/2 dl hackad ättiksgurka
2 msk kapris
2 msk finhackad syltlök
1 tsk limesaft
1 krm salt och vitpeppar
1/2 tsk curry
2 krm gurkmeja

Hacka och blanda allt och förvara i kylskåp i 1-2 timmar innan.

Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
en klick smör
0,5 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

Koka blomkålen i saltat vatten ca 20 min, häll av vattnet, och sätt tillbaka på avstängd platta, låt ånga av lite klicka sedan  smör och creme fraiche och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Jennie 11 oktober, 2016 - 20:20

Såååå gott!!!
Åh remouladsåsen var helt underbar!

Svara
Zara 10 juli, 2015 - 14:25

Så sjukt gott! Fast jag använde bara ägg och kokosflingor till paneringen. Men ändå! Mosen var av det godaste jag har ätit (mkt bättre än vanlig potatismos) och såsen! Mmm!

Tack för världedns bästa LCHF-sida!!

Svara
Åse 10 juli, 2015 - 15:13

Gulle! Tack!!!

Svara
Veckomeny v. 9 – LCHF | 24 februari, 2014 - 13:36

[…] Tisdag: Blomkålslåda med knaprig bacon Onsdag: Moussaka – LCHF Torsdag: Panerad fisk med remouladsås  Fredag: Köttfärsfylld paprika med tacokrydda Lördag: Utflykt med ev. grillad korv och hemgjorda […]

Svara
Steiktur fiskur í raspi með kapers remúlaðisósu | Tvíbura gourmet 1 september, 2013 - 11:05

[…] svo hún fái aðeins að taka sig á meðan maður er að elda fiskinn. Uppskriftina sá ég á þessari […]

Svara
Monica Cato 9 juli, 2013 - 17:15

Super gott 🙂 Älskar remouladsåsen. Har nu kört LCHF kost i 3 månader och mår så bra! Magproblemen är borta, min pollen allergi som jag har på våren och sommaren är borta, inga allergimediciner! Sover så bra. Är piggare. Och är aldrig sugen på något sött. Och är aldrig hungrig. För 1 månad sedan började jag med 16:8 metoden. 7 kilo har man gått ner. Det går sakta men säkert. Men det viktigaste för mig nu är hälsovinsten. Tack för en bra blogg 🙂

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 22:26

Ja den paneringsblandningen med linfrö och fiberhusk etc. lät ju som ett bättre alternativ för mig som är en tråkig veggo som alla säger 😉

Tack för tips!

Svara
Caroline 2 mars, 2012 - 22:26

Ja den paneringsblandningen lät ju som ett bättre alternativ för mig som är en tråkig veggo som alla säger 😉

Tack för tips!

Svara
Jessica 25 februari, 2012 - 19:50

Jag gjorde denna ikväll till middagen. Supergod! Tyckte mannen och barnen med. Men jag räknade ut att det blir 50 kcal/msk så man kanske inte ska trycka i sig två dl själv. 🙂 4 msk unnade jag mig och det är ganska mkt. Men den är ju så goooood!

Svara
Åse 26 februari, 2012 - 03:39

Nu räknar man ju inte kalorier på LCHF men klart man inte ska vräka i sig! men 2-3 msk är ju en bra måttstock.

Svara
Annica Burman 25 februari, 2012 - 14:27

Hej Åse.
Av någon anledning hade jag fått för mig att det där med LCHF var oerhört svårt och krångligt. Att man använde kokosflingor i allt och bakade skumma grejer. Hittade sedan hit och inser att det är vanliga råvaror och dina recept är ju så läckra. Jag och 17-åriga dottern började på denna kost i måndags. Vi är förbluffade över hur gott allt är och hur mätta vi är 24 timmar om dygnet! Och så FORT det går att laga mat!!! Har rensat skafferi och kylskåp från mat som inte skall ätas länge. Inköpt nya basvaror (för säkert 2000:-….). Jag är så himla peppad över det här – för om jag går ner när jag känner mig så belåten och äter så gott – ja det är faktiskt ett mirakel i så fall. Hade inte ens ett sug efter semlorna som bjöds på jobbet…. Magiskt 🙂

Svara
Åse 25 februari, 2012 - 15:43

Åh vad roligt att höra!!! Välkommen till den sköna lchf världen!! =)) Varmt lycka till!!

Svara
vickan 25 februari, 2012 - 09:47

äÄÄÄÄÄLSKAR REMOULADSÅS SÅ DENNA SKA JAG PROVA! JAG BRUKAR ANNARS BARA FINHACKA PICKLES OCH BLANDA MED GOD MAJJO oj caps lock 🙂

Ha en fin sclagerlördag och hoppas solen skiner på er med ♥
puss

Svara
Åse 25 februari, 2012 - 10:02

Haha trodde kanske att du fortfarande var hos grannarna 😉

Detsamma gums, vi hörs säkert under kvällen! jag missar dock mello :(( Får spela in!! PUSS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.