Oxfilé med kålrotspommes och konjakssås

av Åse

Hej på er raringar! har ni en bra start på dagen? Jag har precis kört igenom kroppen med ett hemmapass, hur underbart!?
I går blev det Sous Vide oxfilé med kålrotspommes och konjaksås, Såååå gott!
Jag gör mina kålrotspommes i min Tefal actifry family som jag är superduper nöjd med! Men man kan givetvis fritera dem så de blir så där krispiga!
Förstskalar jag kålroten, sedan skär jag i ganska breda stavar, förväll dem sedan i lättsaltat vatten i ca 5-6 minuter innan de friteras.
I min Actifry använder jag lite deodoriserat kokosfett.
Konjakssås 4 portioner:

2 msk smör
1 liten gul lök eller 2 st schalottenlökar
1 dl vatten
3 msk konjak
2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
lite glutenfri tamarisoja
salt, svartpeppar

Finhacka löken och fräs mjuk i smör. Vispa ner de övriga ingredienserna och låt småputtra i 10 minuter. Smaka av medev lite mer soja eller salt och peppar.
 

012A5790


012A5798

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Amanda Spångberg 10 februari, 2015 - 21:32

Hej! Jag har också en actifry och ska för första gången prova kålrotpommes till helgen. Ska de ha samma tid som potatis i actifryen? Står inget om hur länge kålrot ska friteras men potatis står ju med.

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:29

Det är bara att prova sig fram, du förkokar ju kålrotspommesen lite så då kan du nog ha samma tid som potatis. Du kan ju ta upp en under tiden och se hur den känns och ser ut.

Svara
Rosa 2 februari, 2015 - 07:09

Så godt det ser ud:-) … og med rødvin i glasset;-) Jeg misunder dig at kunne drikke rødvin, rose, hvidvin, champagne på lchf…. Jeg kan ind i mellem tåle et halvt glas rødvin. Alle andre vintyper … nope! Bliver virkelig syg:-( og det er altså ikke fordi jeg drikker en hel flaske. Vi taler om et enkelt glas:-/
Nå, heldigvis kan man jo godt leve uden alkohol, når man kan spise så meget lækker mad! Og så er der mere vin til manden;-) … men synes bare det kunne være hyggeligt med fx bobler en gang i mellem….

Svara
Åse 2 februari, 2015 - 10:35

Ja vad trist! Det är absolut livskvalitet att kunna dricka 2-3 glas gott vin på helgen =)
Men givetvis viktigast att du mår bra! KRAM

Svara
Malin 1 februari, 2015 - 20:05

Åt också kålrotspommes!! Så gott!! 🙂

Svara
Anna Norén 1 februari, 2015 - 17:07

Åse kan man byta ut konjak mot whisky? Ser väldigt gott ut

Svara
Åse 1 februari, 2015 - 17:49

Javisst det är ju tycka och smak 😉

Svara
Gäst 1 februari, 2015 - 13:51

Fint och gott med kålrotspommes. Idén har jag väl fått från dig eller någon annan av er suveräna kockbloggare! Tack.

Svara
Monica.Fredriksson 1 februari, 2015 - 12:16

Hej Åse! oj oj vad gott det ser ut!!!! vad gör du mer i din Tefal actifry? vart nyfiken! Ha en bra dag…..

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.