OSTFONDUE med goda tillbehör

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Nordic Nest

Hej hej på er!

Har ni en fin lördag so far?
Vi har nyss varit ute en sväng, körde hem våra vänners bil som var hos oss igår och sedan tog vi en sväng in om Flowerteam, ojojoj vad mycket fina julsaker de har!? Är ni i HBG vid den hr tiden så måste ni dit!

I går var det dags att inviga den HÄR skönheten!

Våra vänner Jens & Jenny (Daniel driver reklambyrå här i stan med Jens) kom över på gotter och så bjöd jag på Ostfondue som både J&J är lite experter på!

Fondue är en schweizisk nationalrätt som består av vitt vin och smält ost, i vilken brödbitar doppas. Namnet härstammar från det franska verbet fondre vilket betyder smälta. Folksägnen säger att schweiziska herdar hittade på den. Man samlades kring en gryta, caquelon och där doppade var och en sina brödbitar.

Fick tips om den HÄR Champagnen av min PT Therese!
Bra pris!

Männen sattes i arbete som vanligt 😉
Riva ost måste man ju ha någon som gör!

Daniel rev och Jens fick fixa osten =)

Surdegsbrödet skulle skäras ner till munsbitar.

Jag och härliga Jenny gjorde det vi är bra på 😂🍾

Bränngelét tändes på och sedan var det ju bara att köra!

Osten blev verkligen heeeeeelt perfekt!
Jens hade tipsat om Kvibille Cheddar och typ Svecia men jag läste på lite så det blev en kombo av Gruyere, Emmentaler och Comté. Maizenamjöl kan man skippa men det hjälper till att göra ostsmeten luftig och den skär sig inte lika lätt.

Vi körde på följande tillbehör:

Olika chark
Nocellaraoliver
Chrornicons
Surdegsbaguette
Örtslungad delikatesspotatis
Snacksmorötter
Rå broccoli
Färska champinjoner

Muuuuuuuuuums!!!!
Ska göra det igen snart men även med buljong och kött!

Detta är ju en perfekt LCHF rätt, för brödet kan man ju skippa och välja de andra tillbehören.

Detta vinet rekommenderar jag att ha i både osten men även att dricka till! Finns HÄR

En sååååååå trevlig rätt!
Och jag vill även passa på att tipsa om restaurang OASEN här i Helsingborg som är en fonduerestaurang.
Måste dit igen snart och hitta lite mer inspiration till fondue!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

OSTFONDUE


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

300 g gruyere
300 g emmentaler
200 g comté
2 msk maizena
4 dl vitt torrt vin (gärna Riesling)


Instruktioner

Riv osten. Blanda med Maizenamjöl.
Värm vinet och rör sakta ner osten, rör hela tiden tills osten smält.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Camilla 22 december, 2022 - 07:31

Äntligen ska detta bli av, ska bjuda kidsen på en uppesittarkväll med just ostfondue (testar ditt recept är tanken) och sen även servera en krispig sallad till och en köttbit. Så som jag har längtat. Jag tänkte också, varför värmar han ostsmeten i kastrull när grytan till fondue går på alla värmekällor? Jag hade tänkt att köra grytan på spisen o sen flytta över när vi ska äta.
Hur länge kan den stå o småputtrra på spisen tro?

Svara
Åse 22 december, 2022 - 07:58

För att han brukar göra så, du vet män och att prova något annat sätt =)
Ost ska ju inte ”småputtra” utan varmhållas, så jag hade inte haft den stående speciellt länge.
Smaklig spis!

Svara
Camilla 22 december, 2022 - 08:17

<3

Svara
Mitta 13 november, 2022 - 21:27

Jag brukar koka direkt i min ostgryta 🫕 kör med en lite vitlöksklyfta med pressad. Gott o doppa sparris. Ha päron till. Mums 🙂

Svara
Muzzemoa 12 november, 2022 - 19:39

Synd att jag inte visste om flowerteam i måndags när jag passera Helsingborg på väg hem från 🇩🇰

Svara
Åse 14 november, 2022 - 10:20

JA! Next time!

Svara
ÅsaS 12 november, 2022 - 17:52

Just den kombon (Gruyere, Emmentaler och Comte) brukar jag rekommendera våra kunder att köra på, då de inte vill ha den färdiga (”smält” med X antal extra ingredienser i påse). Det brukar alltid gå hem!
Nu blev jag ju sugen på OST bara för det! Och tur då att jag har en låda i kylen fylld med just det – en salig blandning av hårdost, blåmögel och kittost. Kvällen är räddad!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.