8,1K
Puuuuuuuurrfecta saftiga kyllingar!! Njum njum!
I går gjorde jag ost – och broccoliplättar, huuuuur genialiskt är inte de egentligen?
Jag hade två paket frysta eko broccolipåsar och kokt broccoli är ju inte alltid det mest spännande så jag tänkte att jag gör plättar av dem istället!
Galet gott!
Jag stekte dem i ugnen eftersom de var så många men de fungerar ju att steka i smör eller olja också i panna, då blir de nog ännu godare!!
Skriv ut
Jag fick en fråga av en klient om hur man bäst tillreder och kryddar kycklingfiléer och så här gör jag:
Jag putsar kycklingfiléerna och lägger sedan i påse tillsammans med MCT olja (rapsolja går också bra), tamarisoja (som är glutenfri och fermenterad) och någon god kryddblandning! Här är det fritt fram att ta vad man vill ha! Många ggr tar jag bara torkad timjan, lite salt och peppar. I går tog jag en ekologisk argentisk stekkrydda från Herbaria.
Låt marineras i ca 30 minuter sedan grillar jag dem alternativt steker i ugn (200 gr i 20-25 min)
Viktigt är att låta kycklingen vila under aluminiumfolie efteråt så blir de saftiga!
Puuuuuuuurrfecta saftiga kyllingar!! Njum njum!
I går gjorde jag ost – och broccoliplättar, huuuuur genialiskt är inte de egentligen?
Jag hade två paket frysta eko broccolipåsar och kokt broccoli är ju inte alltid det mest spännande så jag tänkte att jag gör plättar av dem istället!
Galet gott!
Jag stekte dem i ugnen eftersom de var så många men de fungerar ju att steka i smör eller olja också i panna, då blir de nog ännu godare!!
Skriv ut
Ost- och Broccoliplättar
Ingredienser
- 800 g broccoli
- 4 ägg
- 5 dl riven ost
- 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 riven gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Koka broccolin mjuk men spänstig i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av ordentligt.
- Mosa broccolin lite med en potatisstöt och blanda sedan med ägg, ost, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och kryddor.
- Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och klicka ut 12-14 st plättar.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
13 kommentarer
låter supergott!!vad är mctolja ?
Mot olja till att marinera kycklingfiléer vad är det o var köper man det?
Du menar nog MCT olja? Du behöver inte MCT, det går lika bra med rapsolja. MCT köper jag på MMSports.
Oj vad goda de ser ut. Kommer nog funka utmärkt till lunch i morgon som tillbehör till lite färdiggrillad kyckling 🙂 Tack för inspirationen Åse!
Så himla goda, kommer bli en favorit här hemma. Stekte dom i stekpanna och det gick utmärkt.
Hej!
Jag har kört lchf i två mån nu, tycker det funkar bra, godissuget är borta.
Allt är frid och fröjd MEN…. Viktminskningen uteblir, magen är större än vanligt… Känns lite hopplöst faktiskt, lite deppigt.jag tränar både med vikter och kondition ca 3 ggr i veckan, äter jag för mycket? Jag tror inte det men jag kanske ska minska portionerna lite?
Vad göra???
Detta låter jättegott!! Vad hade du för smarrig sås till?
Bara blandade smaksatt färskost med créme fraiche ?
Hej Åse! Broccoliplättarna låter väldigt goda. Tror du att man skulle kunna steka dem kanske? Jag tänker mig att de kanske kan bli lite frasiga i stekjärnet.
Älskar grillad kyckling och tipsar som en super god marinad. Blandar ihop marinaden och sen gör jag som du.
Till 1kg kycklingfileér tar jag ca
1dl rapsolja, 2msk soja, 1 msk vit balsamvinäger, 2 vitlöksklyftor (rivna el hackade), lite svartpeppar, lite paprikapulver, lite chilipeppar och 1msk torkad dragon. Kan verka mycket kryddor men blir så gott, tillsätter även lite salt men det törs man väl knappt skriva med saltdebatten som snurrar nu 🙂
Kram Pia
Hej och tack för en superbra sida!
Om man inte äter mjölkprodukter, kan man ersätta osten med något annat eller kan man helt enkel skippa den tror du?
Mvh Gunilla.
Nej i detta receptet krävs det nog ost dessvärre. Osten ger både smak och konsistens, men det är bara att prova utan 🙂
Går säkert att göra broccoliplättar med samma recept som till blomkålsplättar, inga mejeriprodukter 🙂