Ost är godis!

av Åse

Förr satt vi och moffade socker på helgkvällarna, helst lösgodis och man mådde ju fruktansvärt. Finns verkligen ingenting som får mig att må så dåligt som lösgodis. Några bitar fixar jag men oftast satte jag ju i mig 3-4 hg!
Numera äter vi ju aldrig lösgodis om kvällarna utan det blir ost!
I julklapp av barnen fick jag de här Ubersöta ostknivarna i pastell! Köpta på Electrolux Home. Älskar dem!!!


Tänk så mycket vi gör som är ren vana, och framför allt vana i hjärnan! Jag är otroligt fascinerad av just hur mycket av vårt beteende som sitter i hjärnan och hur hjärnan faktiskt kan ändra fokus. Mitt matbeteende numera är en hel världsdel mot hur jag åt förr men vi ska diskutera detta mer i januari ju!! =) Ska bli så KUL!!!
Snart nytt år, nya blad och jag ser såååååå fram emot 2013! ♥

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Li 15 januari, 2013 - 14:19

Hej Åse!
Jag vill först tacka för en otroligt inspirerande blogg, vet inte hur många år jag följt dig, du är en sann förebild för en ung kvinna som mig som har/haft problem med hetsätningsstörningar och matspöken.
Köpte precis din bok, och jag älskar den. Jag älskar att du skriver hur mycket som är en vettig portion, något jag har stora problem att själv reglera efter alla år med ätstörningar och dieter.
Jag har en fråga till dig, har du aldrig problem med att motstå icke lchf-mat i ditt hem? Jag tänker mig t.ex. om din man/barn etc. lämnar godis/kakor/annat i något skåp, hur hanterar du det? Jag har svårt att släppa gottigt när det finns där så tillgängligt, och ramlar titt som tätt dit för frestelsen och går och drar i skåpen. Detta trots att jag kört LCHF relativt strikt hela 2012 . Kan vara mina tidigare hjärnspöken och hetsätningsproblem som fortfarande är kvar, men du skrev i din bok att du också haft problem med liknande, så jag undrar hur du klarat dig ur det? Hur hanterar du det? Jag kan ju inte förbjuda min familj att köpa hem sådant de klarar att äta och spara i köket.
Vänliga hälsningar
En inspirerad 25-åring

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 15:17

Hej Li! vad roligt att du är en trogen läsare här =)
Det finns bara en sak som jag kan tycka är svårt att stå emot och det är lösgodis (smågodis), det är liksom min drog.
Men nu har jag ändå bestämt mig för att ta bort det från barnen och istället välja annat, bättre godis – för att jag vet att det är så otroligt mkt skit i just smågodis. så då lär det inte bli ett problem längre 😉
För min del så hjälpte det när jag fick upp mitt dopamin, eller ner behovet av dopamin! Ökade proteinet och ökade andra saker som gjorde att jag inte hade så stort behov av att äta sött.
Sedan så äter jag mkt mindre sött de gånger jag äter. Innan så åt jag mkt sött fast väldigt sällan, nu äter jag lite oftare men i mkt mindre mängd, för mig fungerar det bättre. Lycka till!!

Svara
Martina 30 december, 2012 - 22:27

Hmm, ja jag borde nog utforska ”ostvärlden” lite mer. Ibland vill jag ju ha något i tv-soffan och då gäller det att vara förberedd.
Gott Nytt År!

Svara
Therese 30 december, 2012 - 11:42

Längtas verkligen till viktminsknings tips i januari, är taggad till tusen att en gång för alla komma igång med lchf, har ätit det från och till i snart 2 års tid, men jag behöver bli duktigare att äta strikt och fokusera på att minska i vikt då jag har många kg att gå ner! Har klickar hem din bok så jag väntar på att den ska komma i postlådan till veckan, vill tacka dig för denna otroligt inspirerande och superbraa blogg, har följt dig länge och du har alltid bra tips och recept att komma med 🙂 önskar dig och din familj ett gott slut och ett gott nytt år!

Svara
Lina 30 december, 2012 - 11:13

Åhhh de där är så fina. Har stått och pillat på dem flera gånger i butiken.
Kram kram
Lina

Svara
Catarina 30 december, 2012 - 11:06

Hej! Jag har aldrig kommenterat förut, men har följt din blogg ett tag nu. Vill bara säga att du är min största inspirationskälla! Har ätit enl lchf sen i augusti nu. Från början hände det absolut inget på 11 veckor, men din blogg inspirerade mig till att fortsätta. Nu har det äntligen börjat lossna och jag har gått ner 8,5 kg. Tack för dina fina inlägg och underbara bilder! Gott Nytt År på dig! Med vänlig hälsning, Catarina

Svara
B-M 30 december, 2012 - 10:22

Wow, snygga ostknivar! 🙂
Ska bli intressant att läsa i januari ang matbeteenden mm.
Önskar dig ett gott slut & gott nytt år! Kram

Svara
Annica 30 december, 2012 - 10:15

Äter du bara ost eller har du något till? Vilka är dina favoritostar?

Svara
Åse 56kilo 30 december, 2012 - 10:28

Ofta 1-2 skivor finn crisp eller fröknäcken! Finn crisp innehåller gluten så fröknäcken är bättre!

Svara
Martina Grahn 30 december, 2012 - 13:37

fröknäcke? bakat eget eller ? märke?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.