4,9K
Nu ska jag gräva ner mig i jobb, har massa goda recept i huvudet 😉
Go förmiddag på er! Har ni det lika rått och burrigt som vi har det? Det är ju rena hösten!
Här kommer en rackarns god och enkel rätt. Detta åt jag på Kreta och jag blev helt kär! Så god förrätt eller snack!
2-3 portioner
1 förpackning halloumi
Finhackade hasselnötter
1 ägg
Blåbär
Vispa upp ägget, finhacka hasselnötter (eller använd färdighackade som jag!). Skär halloumin i mindre skivor och doppa halloumin i ägget och sedan i nötterna. Stek på medelvärme i smör tills ytan fått min färg.
Servera med blåbär.
Nu ska jag gräva ner mig i jobb, har massa goda recept i huvudet 😉
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Detta måste jag göra, det ser sååå gott ut och ingridienserna är mina favoriter *mums*
Ojojoj vad gott det ser ut! Vilken perfekt förrätt. Ska det testas i helgen =)
Funderat på att nötpanera halloumi ett tag nu faktiskt. Tack för receptet!
Har du sett det här, förresten? https://dittkylskap.wordpress.com/2012/08/21/56-kilo-med-ase-inspiratoren-och-kreatoren/
KramÅsaS
Hej vännen! Jaaaaa =))
Sååå gott, måste absolut prova detta. Älskar bara Halloumi…. 🙂
Sen en helt annan fråga, är så inne på att prova börja äta Magnesiumtillskott och har då (efter mycket sökande) kommit fram till att man skall köpa det med Citrat och inte om det är oxid eller sulfat uppbyggt. För tydligen så skall citrat ha en mycket bättre upptagningsförmåga i kroppen.
Vad säger du om sånt, äter du själv magnesiumtillskott.
Sen skall man ju helst inte öka på kalciumtillskottet så mycket för då får man ju ännu mer magnesiumbrist. Och tydligen så har d-vitamin också en inverkan på magnesiumbrist.
Många funderingar att tampas med.
/ Ha en fortsatt fin dag och kram från ett höstligt västerbotten
Hej Maud!! Jag var osäker så jag frågade lite andra kostrådgivare! Du ska ha INTE ha oxid / hydrooxid! Och sen Du behövs Magnesium för att ta upp D-vitamin men du behöver även magnesium för att ta upp kalcium.
Men MUMS Åse!
Vilken underbar måltid! 🙂
TACK för tipset!
Mums! Tackar så innerligt för tipset. Det mesta med blåbär brukar smaka magiskt!
Jädrar i en låda, vilket tips! Detta ska absolut provas!!!
Kramis!
Låter som en spännande kombination! Måste testas!
Här i Västerås har vi en solig, ganska varm sensommardag, så det blir fix i trädgården. Poolen plockas ihop, studsmattan flyttas och allmän altan- och trädgårdsröj. Bäst att passa på att njuta av solens strålar medan de fortfarande värmer.
Kram och ha det gott!
ÅsaS
Oj så gott!!! Önskar jag kunde testa det där på engång, ska lätt göra det där till helgen 🙂
Hei, hva er halloumi???
Hilsen Elisabeth fra Norge. Veldig bra blogg og har som mål å prøve mange av rettene dine 🙂
Halloumi är en ost av fårmjölk som är vanlig på Cypern =) Fontana har bla en sådan ost, hoppas ni i Norge även har =))
Även gjord på get- och komjölk i dessa tider även om ”originalet” är gjord på en blandning av get- och fårmjölk. Är ju en grymt god ost som även blivit populär att grilla i Sverige de senaste åren. Tror vi äter näst mest halloumi per person i världen. Lättgrillad med lite honung och lte olivolja på så är man hemma!
Mums filibabba!! Äääälskar Halloumi men jag har faktiskt aldrig testat detta!! hehe…dags att prova nu då!
KRAAAAM
Guuuud så gott Åse!!! Jag blir grymt sugen. Amningshormonerna får jag nog skylla på. Hoppas allt är bra med er. Vi får planera in en helg att ses snart nu när vi har landat efter allt elände. Julian känner sig mycket bättre, tack och lov! Sköt om dig och krama om de dina! Puss