Nöt- och Fröbröd, mejerifritt, lågt i kolhydrater

21 november, 2021
Reklam för / Annonslänkar till Bodystore

Hej hej på er!

Hoppas ni har en fin söndag! Här sov vi länge idag och jag har precis fått i mig lite frunch!
Ska strax ta mig ut på en promenad med Vilde i det härliga höstvädret, känner att jag måste ha lite syre! Sedan måste jag em vända till Väla. Inser dock att jag måste putsa fönsterna innan advent haha! När solen strilar in så syns det tydligt!

I går bakade jag nöt och fröbrödet som jag har både i böcker och blogg sedan tidigare, det är ju så enkelt att göra men så gott! Jag beställde en laddning nötter på Bodystore i veckan – älskar utbudet!

HÄR hittar ni dem.

Även ett gäng Nick’s use like sugar, det bästa och godaste sockerersättningsströet jag vet!

I detta receptet så har jag tidigare haft linfrön i men jag hade chiafrön nu istället.

Lite dadlar eller gojibär i är gott tycker jag!

Som olja hade jag kokosolja utan smak – den HÄR har jag alltid bredvid spisen och steker i.

Sedan är det bara att blanda hela nötter, frön, olja, ägg och salt! Och hälla i bakpappersklädd brödform.
Efter 1 timme i ugnen är brödet klart och sedan behöver det svalna ordentligt innan det skärs upp.

Jag föredrar att skära upp i skärmaskin och sedan frysa in så har man alltid skivor klara.


Men det går så klart bra att skära för hand.

Stekt ägg och en halva avokado på en skiva bröd blev dagens!

Brödet är ju rejält och fullt med fiber och nyttiga fetter så jag skar mitt bröd i relativt tunna skivor och då fick jag ut
28 stycken skivor lagom skivstorlek tycker jag.
Ca näringsvärden:
Per skiva: 198 kcal, 6 g protein, 3.1 g kolhydrater, 17,4 g fett
(Kan variera lite beroende på nötter använda)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nöt- och Fröbröd, mejerifritt, lågt i kolhydrater


  • Författare: Åse
  • Portioner: 28

Ingredienser

100 g pekannötter
100 g hasselnötter
100 g cashewnötter
100 g chiafrön
100 g skalade sesamfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
1 tsk salt
100 g kallpressad rapsolja eller deodoriserad kokosolja
6 st ägg
(Några hackade dadlar i är också gott i)


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Väg upp alla nötter (nötterna ska vara hela) och häll i stor skål.
Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop allt noggrant.
Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och veckla sedan upp det och lägg i en brödform, häll i smeten och sätt in i nedre delen av ugnen .
Baka 60 min.
Låt svalna och skär sedan upp, gärna med skärmaskin.
Frys in skivorna så har ni alltid ett färskt bröd att ta fram.
Brödet håller länge i rumstemperatur också.


Annonslänkar till Ellos

MINA FAVORITER!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

ÅsaS 21 november, 2021 - 16:07

Nybakat är ju alltid gott! Själv tänkte jag börja lite sakta med julbaket här. Eller om det nu blir advents-/födelsedagsbak, för det kommer ju sånt också i december. Både jag och dottern firar våra födelsedagar i den redan fullspäckade månaden. (Men jag har flytt fältet när ”min” dag infaller.. 😉)
Annars har det varit en rätt fin dag här, med hög, klar luft och strålande sol. Har varit ute och övningskört med Äldsta. Förhoppningsvis har hon körkortet i sin hand om 2 veckor. Och då står vi föräldrar där, utan bilar..
Njut kvällen! Kram ❤️

Svara
Åse 22 november, 2021 - 09:08

Åh visst är det!!
Åh minsann ja då har ni en månad av firande och mys framför er ju!!
Spännande med körkort! Vi trodde att Noel skulle vara i full fart nu men nääää… han har övningskört några gånger men inte mer än så. jaja, det ska ju komma när de vill!
KRAMAR!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.