Mozzarellapizza med oliver, salami och kapris

13 oktober, 2018

Hej darlings!

Lite radiotystnad i går från mig.
Jag var i Helsingborg vid 12 och blev upphämtad av mamma som haft min bil sista veckan då hennes var på verkstad.
Sedan strosade jag på Väla, IKEA och uträttade lite ärenden på post m.m.
Åkte hem lagom tills kidsen kom från skolan.
SÅ härligt att vara hemma 💕

Till middag gjorde jag pizza kopierad från vår lunchpizza en av dagarna vid poolen.
Det går utmärkt att bli mätt och belåten på bara pizzatopping om man av olika skäl väljer bort vetemjöl och gluten. Våra nyvunna vänner åt upp brödet så det gick inte till spillo om man nu reagerar på det 😉


Jag gör de val som jag mår bäst av och jag mår inte bra av vetemjöl i sådana mängder som i en pizza även om vi delade på just den på bilden.

Sååååå gott med gröna oliver, kapris, paprika, feta och mozzarella!
Sååååå här kommer min kopia med lågkolhydratbotten.

Blev såååååå god!

1 glas Amarone, tre slices pizza och sauerkraut och IDOL! Sedan somnade jag som en stocknoch sov 9,5 timmar i natt 💕

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

MozzarellaPizza med oliver, salami och kapris


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Pizzadeg:
180 g riven mozzarella (ca 2,25 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Topping:
3 dl riven goudaost
20 skivor tunnskivad salami i små rundlar
1 dl kapris i mellanstorlek (inte cocktailkapris)
1 dl skivad kärnfria gröna oliver
1 röd paprika
3 st mozzarella á 125 g
150 g fetaost


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Låt svalna en stund. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, vitlökssalt och oregano.  Vispa ihop till en klibbig deg. Låt degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Lägg lite mandelmjöl på bakbord och kavla ut / platta ut med händer till rundel. Strö lite mandelmjöl över om det behövs. (Max 2 msk under och över)
Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Lägg på pizzasås, ost och övrig topping och grädda tills osten smält.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Malin 14 oktober, 2018 - 13:07

Välkomna hem, jag blir lite ledsen när jag hör att du känner att du behöver förklara dig hur du äter, vad du äter, vad du slänger och så vidare. Det behöver du inte, vi vet din inställning till mat och vad du mår bra av, vi är alla olika, du och jag äter helt olika och jag slänger säkert matvaror som du gör massvis av gott av till dig och dina nära. Jag läser bloggar och hör poddar där jag känner att alla numera måste förklara sina val, jag tycker inte det är ok. Din mat ser supergod ut och dina inlägg från semestern var fantastiska. Ta hand om dig och din familj och skriv bara om det som du tycker är bra och rätt. Kram

Svara
Åse 14 oktober, 2018 - 13:11

Kram till dig kära Malin!

Tror det sitter i ryggmärgen detta med att förklara, och det är inte bara så att jag känner att det kan bli ifrågasättningar utan det är lite så jag jobbar med bloggen – genom att visa de val jag gör och förklara hur jag gör det för att inspirera de som gärna vill må bättre genom vad de stoppar i sig.

Du har så rätt det är väldigt mycket ifrågasättanden i sociala medievärlden just nu. Trist!

Stor kram!

Svara
Malin 14 oktober, 2018 - 13:59

Det gör mig gott att läsa, att det till stor del är ditt eget val. Fortsätt så min min kära Åse.

Svara
Emma 13 oktober, 2018 - 22:03

Måste testas…

En fråga! Jag läser bloggen från paddan just nu, men jag kan inte bläddra bakåt. Alltså när jag bläddrat längst ner brukar det ju finnas en knapp med typ ”föregående inlägg”, men detta hittar jag inte. Klickar jag arkiv och sedan en månad så samma sak, ser några inlägg men kan inte bläddra bakåt! Finns ”knappen” någonstans?

Svara
Åse 14 oktober, 2018 - 08:12

Hej! Det är infinite scroll fungerar inte det för dig?

Svara
Emma 14 oktober, 2018 - 10:41

Nej det fungerar inte för mig…Nu blev jag tvungen att testa från mobilen också men jag får samma problem där!

Svara
Åse 14 oktober, 2018 - 10:42

Ja jag och support är på det, ngt har hänt

Svara
Helena 13 oktober, 2018 - 17:49

Jag provade fat head pizzadegen förra helgen och den var ju helt suverän! Den kommer jag göra fler gånger. Jag brukar göra vanlig pizza till maken (av köpt pizza-kit) men gör då oftast annan mat till mig. Men nu blir det pizza till mig också när han får det. Gott, gott! Tack för receptet!

Svara
ÅsaS 13 oktober, 2018 - 14:32

Välkommen hem till ett strålande Sverige i härlig höstskrud!
Och till pizzan – Toppingen är ju faktiskt godast – oavsett.. Även om det kan vara riktigt gott att sitta och knapra på lätt brända kanter ibland.
Här är en till som sov som en stock inatt! 8 1/2 timme, vilket var längesedan. Vaknade pigg och på gott humör. Körde igång dagen ordentligt med lite fixande och donande för att sen helt plötsligt börja möblera om lite smått.. Vet inte riktigt vad som hände, men fick iaf med mig J på idéerna. 😂 Fast nu, mitt i allt vad lunch heter, tog orken slut, så nu blir det paus med powernap för att sen fortsätta och färdigställa.
Ha en skön helg – för det har jag!
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.