Möra grillade Revbensspjäll

av Åse

Vem älskar inte goda och saftiga revben?
Tyvärr är de man köper i charken nästan alltid så torra och trista :/
Här är ett recept på goda, möra och helt underbara Revben! De godaste jag smakat tycker hela min familj!
Detta bjöd min vän Pia på när vi var i Bua. YUM!
Till glasyr kan du använda vad du vill. Antingen egengjord barbequesås eller en köpt med hyfsat bra ingredienslista (sockret kommer man dock inte ifrån!)
Varning för importerade amerikanska barbequesåser! De innehåller ofta stor mängd High Fructose Corn Syrup.
Du kan också bara blanda lika delar tamarisoja, chilisås, honung och smaksätta med rökarom som Hickory Liquid Smoke.
012A8658


Revbenen kokas med lök, vitlök och buljong i 1,5-2 timmar.
2 timmar för riktigt möra revben!
012A8638
012A8634

 
012A8650
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Revbensspjäll


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2,5 kilo Spareribs
  • 4 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 2 ekologiska köttbuljongtärningar
  • 23 dl barbequesås

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Klyfta löken och skala vitlöken.
  2. Lägg ner buljongen och spareribsen.
  3. Koka i 1,5 – 2 timmar beroende på hur möra de ska bli.
  4. Ta upp revbenen på skärbräda och låt svalna. Pensla båda sidorna rikligt med barbequesås.
  5. Grilla sedan snabbt på grill.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

012A8656

Gott med min goda Rödkålsslaw till!
Nu ska jag få i mig min PWO och sedan drar jag til gymmet! Hörs vänner!
KRAM!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

17 kommentarer

Camilla p-a 20 april, 2015 - 07:46

Hej Åse!
Såg att bodygrossisten hade en barbeque sås. Kan man använda den? Har du provat?

Svara
Camilla p-a 20 april, 2015 - 07:46

…gymgrossisten, skulle det ju vara! ;D

Svara
Oslofru 16 april, 2015 - 09:30

Mmm ser ruskigt gott ut 😀

Svara
Lotta 15 april, 2015 - 20:35

Ser kanon gott ut.
Vad använder du för stavmixer. Tänkte köpa ny. Tips på en bra sådan. Tack

Svara
Åse 16 april, 2015 - 08:14

Jag har en Kitchen Aid som jag är supernöjd med.

Svara
Lotta 17 april, 2015 - 13:51

Tack! för svaret

Svara
Yvonne 17 april, 2015 - 12:44

Jag har en Bamix. Det bästa och mest använda redskapet i mitt hem!!

Svara
Lotta 17 april, 2015 - 13:53

Ok Läst lite om den med! Någonstans stod det att den repar bunken upplever du det?

Svara
Yvonne 20 april, 2015 - 09:55

Hej!
Nej, jag har inte märkt av några repade bunkar. Den är stark och orkar köra länge även i varm mat. Den är lätt att rengöra. Jag är supernöjd och kan verkligen rekommendera den.

Svara
zahra 15 april, 2015 - 18:50

Åh! Ser underbart ut! =)

Svara
Fröken Nilsson 15 april, 2015 - 03:02

Åh va gott!!! Måste fixa revben snart

Svara
Anna Haeggman 14 april, 2015 - 13:43

Jag har faktiskt aldrig gett mig på att göra revbensspjäll. Troligtvis beror det på att jag aldrig ätit något riktigt bra spjäll. Nu blir jag iallafall sugen att testa. Dina såg så goda ut!!

Svara
Åse 14 april, 2015 - 15:34

Ja nu får du prova!!!

Svara
Åsa 14 april, 2015 - 11:58

Hej!
Visst borde man kunna göra annanaspajen idag om man ska bjuda på den på torsdag. Har lite ont om tid i morron.
Tack för en inspirerande blogg för en som börjat ett nytt liv med nyttigare val.

Svara
Åse 14 april, 2015 - 11:59

Absolut! Förvara den kallt bara!
Lycka till med ditt nya hälsoliv! 🙂

Svara
Camilla 33 år och 10 barnsmamma 14 april, 2015 - 09:45

Ååhh man blir ju hungrig varje gång man tittar in här 😀
Ser jättegott ut 😀

Svara
Åse 14 april, 2015 - 09:46

=))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.