7,2K
Revbenen kokas med lök, vitlök och buljong i 1,5-2 timmar.
2 timmar för riktigt möra revben!
Skriv ut
Gott med min goda Rödkålsslaw till!
Nu ska jag få i mig min PWO och sedan drar jag til gymmet! Hörs vänner!
KRAM!
Vem älskar inte goda och saftiga revben?
Tyvärr är de man köper i charken nästan alltid så torra och trista :/
Här är ett recept på goda, möra och helt underbara Revben! De godaste jag smakat tycker hela min familj!
Detta bjöd min vän Pia på när vi var i Bua. YUM!
Till glasyr kan du använda vad du vill. Antingen egengjord barbequesås eller en köpt med hyfsat bra ingredienslista (sockret kommer man dock inte ifrån!)
Varning för importerade amerikanska barbequesåser! De innehåller ofta stor mängd High Fructose Corn Syrup.
Du kan också bara blanda lika delar tamarisoja, chilisås, honung och smaksätta med rökarom som Hickory Liquid Smoke.
Revbenen kokas med lök, vitlök och buljong i 1,5-2 timmar.
2 timmar för riktigt möra revben!
Skriv ut
Revbensspjäll
Ingredienser
- 2,5 kilo Spareribs
- 4 gula lökar
- 1 vitlök
- 2 ekologiska köttbuljongtärningar
- 2–3 dl barbequesås
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Klyfta löken och skala vitlöken.
- Lägg ner buljongen och spareribsen.
- Koka i 1,5 – 2 timmar beroende på hur möra de ska bli.
- Ta upp revbenen på skärbräda och låt svalna. Pensla båda sidorna rikligt med barbequesås.
- Grilla sedan snabbt på grill.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Gott med min goda Rödkålsslaw till!
Nu ska jag få i mig min PWO och sedan drar jag til gymmet! Hörs vänner!
KRAM!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Hej Åse!
Såg att bodygrossisten hade en barbeque sås. Kan man använda den? Har du provat?
…gymgrossisten, skulle det ju vara! ;D
Mmm ser ruskigt gott ut 😀
Ser kanon gott ut.
Vad använder du för stavmixer. Tänkte köpa ny. Tips på en bra sådan. Tack
Jag har en Kitchen Aid som jag är supernöjd med.
Tack! för svaret
Jag har en Bamix. Det bästa och mest använda redskapet i mitt hem!!
Ok Läst lite om den med! Någonstans stod det att den repar bunken upplever du det?
Hej!
Nej, jag har inte märkt av några repade bunkar. Den är stark och orkar köra länge även i varm mat. Den är lätt att rengöra. Jag är supernöjd och kan verkligen rekommendera den.
Åh! Ser underbart ut! =)
Åh va gott!!! Måste fixa revben snart
Jag har faktiskt aldrig gett mig på att göra revbensspjäll. Troligtvis beror det på att jag aldrig ätit något riktigt bra spjäll. Nu blir jag iallafall sugen att testa. Dina såg så goda ut!!
Ja nu får du prova!!!
Hej!
Visst borde man kunna göra annanaspajen idag om man ska bjuda på den på torsdag. Har lite ont om tid i morron.
Tack för en inspirerande blogg för en som börjat ett nytt liv med nyttigare val.
Absolut! Förvara den kallt bara!
Lycka till med ditt nya hälsoliv! 🙂
Ååhh man blir ju hungrig varje gång man tittar in här 😀
Ser jättegott ut 😀
=))