Mitt i veckan!

av Åse

Jag är på väg till ett möte och inviger ChillNorways Dahlia dress, tror jag är kär!! En riktig höstfavorit! Fyndade den på rean på TintinStyle.
Sen måste jag visa min sköna poncho (är det det??) som jag köpte för någon månad sedan på VeroModa (only) perfekt att ha när man ska in o ut ur bilen typ eller en sommarkväll.

I dag är jag sugen på lax! Har ni några smarriga laxrecept på lut??

Ha en skön onsdag vänner!! <320111109-095957.jpg

20111109-121811.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Anna 17 november, 2011 - 22:06

hej. jättehärlig blogg 🙂
tänkte höra vart du fått tag på väskan?

Svara
Åse 17 november, 2011 - 22:19

Hej! Tack! Den är från creativelounge.se

Svara
ÅsaS 9 november, 2011 - 20:34

Min och familjens favorit när det gäller lax är egenfångad, varmrökt i egen el-rök… 🙂 MUMS! Smakar ljuvligt gott, gärna med ny-potatis (men det är ju oftast aja-baja…- men ack så gott) och en rejäl klick med SMÖR! Annars går det ju att servera den med ugnsrostade grönsaker, ev rotfrukter, och en kall sås på cf, curry, chilisås.

Jösses, nu längtar jag nästan till för-sommaren igen. Hur är det med sötpotatis förresten? Är den snällare än vanlig potatis? Brukar rosta den i ugnen, tillsammans med div grönsaker och rotfrukter. Nånting som tom ungarna gillar. Och sedan kan man ju göra mos/puré om man så vill.

By the way – du är så j***a snygg – jämt!!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 10 november, 2011 - 16:55

Mums!!! Yes sötpotatis är ju ingen potatis eg så den har lägre GI!

Svara
Evelina 9 november, 2011 - 19:56

Så SNYGG du är Åse!!
En riktig pingla 🙂
Hoppas du har haft en bra dag!
Många kramar

Svara
Åse 10 november, 2011 - 07:46

Right back at ya!! Kram på dig!!

Svara
mill 9 november, 2011 - 19:28

Jag hakar på övriga skribenter och sänder iväg ett recept på lax.

Laxfile 4 bitar
1 pressad apelsin
Valfri mängd dragon
Olivolja
Salt & peppar
Ingredienserna blandas tillsammans med laxen och låt dra 20 minuter.
Sätt på ugnen på 175 grrader. Ställ in laxen i 20 minuter eller tills laxen nått en innetemperatur på 70 grader.

2 st Broccolihuvuden.
1 msk smör
½ dl grädde
Koka i salt tills de mjuknat något, mixas sedan tillsammans med smöret och grädden.

Kall sås
1 burk creme fraiche
Färsk hackad dragon
1 msk dijonsenap
1 dl riven parmesanost
Salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna och låt dra i kylen tills laxen och broccoli moset är klart.

Smaklig måltid!
Jag lovar, den kalla såsen är verkligen outstanding tillsammans med laxen och broccolin.
Kram Mill

Svara
Evelina 9 november, 2011 - 15:58

Vi gjorde lax i går här hemma som blev supersmarrig!

Laxsoppa med räkor

Vi stekte små laxbitar med röd lök. På med grädde och salta och peppra. Smula ner ädelost(kvibille) och klippt dill. Pressa över lime och i med en creme fraice, salta och peppra. Späd soppan med buljong och grädde till rätt konsistens. Ha i lite räkor på slutet. Fort, enkelt och superdupergott 🙂

Svara
Åse 9 november, 2011 - 17:09

Det där lät bara såååååå gott!!! Mååååste provas!!! TACK!

Svara
frökennilssonskök 9 november, 2011 - 15:01

fick till en god variant med lax igår, så kika in i bloggen om du vill 😉

Svara
Hanna 9 november, 2011 - 13:03

Supersnyggt!

Laxfilé i ungsform. Blanda creme fraiche med smulad fetaost och lite dill. Lägg röran över laxen och sätt in i ugnen ca 15-20 min, supergott och superenkelt + att barnen älskar det!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 14:29

Oh det är en gammal 56kilo klassiker! Finns bland recepten och en favvis för mig också!! Fast jag blandar alltid med timjan, inte dill. MUMS

Svara
Caroline 9 november, 2011 - 12:37

Hej!

Mitt tips är att köpa en bit varmrökt lax.
Värm i ugnen på låg värme (för att få den lite ljummen, godare än kylskåpskall i mitt tycke)
Gör en god sallad, sockerärtor eller haricot verts
Blanda ihop den godaste såsen ever… =)

2,5 dl majonnäs
0,5 dl vanlig senap
1,5 dl vispad grädde
lite socker (har aldrig provat med annan sötning men testa dig fram)
massa dill

Ha en bra dag!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 14:30

Tack!!! *sparar*

Svara
Camilla D 9 november, 2011 - 12:31

Vad snygg du är!::-) Älskar väskan också.Ha en fin dag!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 14:47

Tack!! Ja jag älskar väskan också! Ha en fin dag du också!!

Svara
Sara & Busungarna 9 november, 2011 - 12:30

Men hjälp vad söt Dahlian var! Om jag inte redan gjort av med alldeles för mycket pengar den här månaden så skulle jag nog inte kunna hålla mig från att klicka hem en jag också. Det är alldeles för lätt att shoppa på nätet, haha, klickklick bara!

Jättemysig poncho också!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 14:47

Haha klickeklick ;)) *låtsaspengar*

haha!

Svara
Solblomma 9 november, 2011 - 12:29

Åse, jag har skrivit det förut men jag tar det igen. Du har så otroligt goda recept på din sida. I helgen gjorde jag din currykyckling, kladdkaka samt bakade ostfrallor . Tja, vad säger man………. totalt rensade fat. Kladdkakan var helt underbar. Barnen (6 och 10 år) var helt sålda. Den kommer jag att baka till framtida kalas. Och…… ÄNTLIGEN har jag hittat det ultimata brödet som inte har någon kokos eller mandelsmak. Jag undviker helst att baka med mandelmjöl för att det innehåller fleromättat fett som är otroligt lättoxiderat. Oxideraqt fett är inte bra för kroppen. Kokosfett har en helt annan fettsammansättning och oxiderar inte alls.

Svara
Åse 9 november, 2011 - 15:00

Tack!! FAST fleromättade fetter behöver vi också! Omega 3 och omega 6 är ju essentiella fettsyror och de är fleromättade. Mandlarna innehåller många nyttiga saker för oss som E-vitamin, järn, zink, kalcium, magnesium och har mest enkelomättade fetter i sig =) Supernyttiga är dem, så absolut inget att undvika – tvärtom!. Mättade, fleromättade och enkelomättade fetter finns i naturen och i en fullvärdig kost ska vi äta av dem alla. Det är bara de onaturliga fetterna vi ska undvika. När vi äter ren naturlig mat så klarar kroppen av att hantera oxidationen naturligt.

Svara
Solblomma 9 november, 2011 - 16:36

Åse, jag vet att fleromättat fett är nödvändigt och att mandlar innehåller nyttigheter, MEN inte i oxiderad form. Det bästa är att mala mandlarna i en kvarn eller matberedare så man får färsk mjöl. Det färdigmalda är ju från Italen, med långa transporter i rumstemperatur och i genomskinlig påse. Mal man mjöl själv ska det förvaras mörkt och i kyla.

Svara
Åse 9 november, 2011 - 17:06

Aha du menar så! Mitt mjöl är iofs inte från Italien. När nötter härsknar (oxiderar) så känns det tydligt på smaken är den infon jag fått. Men jag ska maila min väninna som är oerhört kunnig inom området och höra vad hon säger om det.

Svara
Sara Blomgren 9 november, 2011 - 12:26

SKIIITSNYGG!!! är den stor i strl? har kollat på den men finns bara strl M kvar och vet inte om den är för stor 🙁

Önskar dig en trevlig dag pinglan 😉

Kram kram

Svara
Åse 9 november, 2011 - 15:28

Jag tog M eftersom den fanns kvar och jag borde tagit en S men eftersom den ska vara stor och pösig gör det inte så mkt!

Svara
Erika B 9 november, 2011 - 11:40

Min favorit när det gäller lax är laxsida i ugnen. Ta en laxsida och ta bort eventuella ben. Gnid in i citronsaft och ha på citronpeppar. In i ugnen 20 minuter på 150 grader. Supergott och det blir mycket mat. En god kall sås till är creme fraiche, röd rom och dill.
Ha en trevlig dag!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 11:49

Åh så gott!! Ska verkligen ta mig i kragen och prova laxssida!

Svara
Maria 9 november, 2011 - 11:19

Toksnygg!! Förresten ser jag inte längre dina bilder i rss-feeden i google reader, tänkte bara informera om det. 🙂

Svara
Åse 9 november, 2011 - 11:50

Nej jag vet Maria! Är ett hotlink forbidden plugin jag har, ska se över det. KRAM!!

Svara
Tove Henriksson 9 november, 2011 - 11:06

Du är lika snygg som alltid Åse!! 😉

Ett gammalt favoritrecept är laxfile som man fyller med mozzarella och soltorkad tomat och lindar squashskivor om. Brukade servera pressad potatis och chili-limesås på påse till, usch och fy =) Men blomkålsris och creme fraiche smaksatt med chili och lime eller liknande borde funka bra till istället! Annars har jag varit sugen på pestolax med blomkålsmos ett tag men sambon vägrar av någon märklig anledning? Snabba favoriten är alltid varmrökt lax med sallad och aioli eller hollandaise. Och ikväll ska vi ju faktiskt laga Annas laxbiffar med räkröra!

Älskar lax, märks det?? =)
Ha en bra dag, kram!

Svara
Åse 9 november, 2011 - 11:12

<3

Åh men laxbiffar kan jag ju göra också ja!!! Ditt recept lät ju också fantastiskt gott!!! (mozzarellafyllda) KRAM vännen!!

Svara
Lotte 9 november, 2011 - 10:50

Va fin du är 🙂

Svara
Åse 9 november, 2011 - 10:52

Tack snälla =)

Svara
malin 9 november, 2011 - 10:46

Va snygg!!
Min favoritlax är :, Vanlig laxfile, stekt vitkål och riven pepparrot i cr fr. Snabbt, gott och enkelt

Svara
Åse 9 november, 2011 - 10:52

Ja mums pepparrot är ju aaaaaaalltid gott!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.