7,2K
Mitt recept på Majonnäs är älskat av många! I dag blev det en Baslikamajonnäs på minyen istället och O J S Å G O T T !
Perfekt till kött, fisk, fågel!
Varför köpa majonnäs när det är så enkelt att göra själv? Man kan dessutom smaksätta på tusen olika sätt!
Gör man själv så kommer man dessutom bort från de onödiga tillsatserna.
Skriv ut
Basilika majonnäs på minuten
- Total Time: 5
Ingredienser
- 2 dl rapsolja
- 1 helt ägg
- 1,5 tsk dijonsenap
- 1 krm salt
- vitpeppar
- saften och rivet skal från 1 liten ekologisk citron
- 1 näve färsk basilika
Instruktioner
- Lägg alla ingredienserna utom basilikan i en hög mixerskål. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och en tjock krämig majonnäs formats.
- Grovskär basilikan och lägg ner i majonnäsen och kör en liten stund, kör inte så allt blir slätt utan basilikan ska bara snabbt mixas ner. Serveras omgående alternativt för lite fastar majonnäs, ställ en stund i kylskåpet.
- Prep Time: 4
- Cook Time: 1
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
15 kommentarer
Blir väldigt sugen på att göra egen majonnäs. Men behöver köpa en stavmixer, det är ju en djungel. Kan du ge ett råd? skall man satsts på nåt billigt till att börja med eller på något mera hållbart, i så fall vill jag gärna kunna hacka nätter och lök också. tacksam för förslag.
Jag köper alltid kvalitet! Det lönar sig! Dualit gillar jag eller kitchen aid!
Hur länge håller sig majonnäsen i kylskåpet?
Jag tippar på någon vecka!
Det måste man ju testa så klart 🙂
den var kanongod 🙂
Ååååååh, vad gott det lät! Jag är (tydligen) lite av en fegis som faktiskt aldrigt gjort majonäs själv, men nu när du skrev hur enkelt det är, så ska jag minsann också testa! Så tusen tack för tipset och ha en underbar söndag i solen!
Kraaaaaaaaaaaaam
Angelica
Lycka till!! :))) kram!!!
Hej Åse! Blir så inspirerad av dina fantastiska recept och klickar mig in här flera ggr i veckan! Nog om detta…. Allt jag lagat från din blogg har varit fantastisk men jag jag två frågor till dig! På tal om majonnäs alltså
Hej Åse! Blir så inspirerad av dina fantastiska recept och klickar mig in här flera ggr i veckan! Nog om detta…. Allt jag lagat från din blogg har varit fantastisk men jag jag två frågor till dig! På tal om majonnäs alltså
Hej, verkar som frågorna föll bort?
Hej vännen!
Fick tips om majonnäs av Cissispringer och jäklar vad gott det är! Och spännande med olika smaksättningar. Basilika måste provas! Trevlig lördagkväll!
Blir nog lite köp hos raglady imorgon… Tack för rabatten!!
Ja majonnäs r ju sååå användbart till mkt! och man kan variera hur mkt som helst! =) Trevlig söndag!
Vilket sammanträffande! Jag gjorde också basilikamajonnäs idag… men jag hade i en stor vitlöksklyfta också. Jättegott!
Trevlig kväll!
Kram Erika
Mmmmmmmm ja det låter gott att ha i! KRAM