Skriv ut

Basilika majonnäs på minuten

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 4
  • Tillagningstid: 1
  • Totaltid: 5

Scale

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 1 helt ägg
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • vitpeppar
  • saften och rivet skal från 1 liten ekologisk citron
  • 1 näve färsk basilika

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna utom basilikan i en hög mixerskål. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och en tjock krämig majonnäs formats.
  2. Grovskär basilikan och lägg ner i majonnäsen och kör en liten stund, kör inte så allt blir slätt utan basilikan ska bara snabbt mixas ner. Serveras omgående alternativt för lite fastar majonnäs, ställ en stund i kylskåpet.