Lyxig räkpasta med saffran och tomat

29 november, 2019

God morgon fina!

5:40 slog jag upp mina blå och var superduperpigg! (i säng strax efter 21 igår) och har hunnit ta fram allt adventpynt som ska putsas, sorteras etc 🙂

Hörrni, igår åt vi detta! Det här måste ni prova! Kanske redan ikväll? Rätten finns i min och Annas bok LCHF Fisk & Grönt.
Jag serverar den oftast med färskostpastan HÄR men igår hade vi vanlig papardelle. Det ÄR ju så gott med riktig pasta, alltför gott så jag äter det sällan, min hjärna blir inte riktigt nöjd utan vill bara ha mer 🙈 men serverar jag det med mycket protein så blir det skillnad!
Annars är en favorit Better Than Pasta som ni sett här massor med gånger.
Jag gillar även de HÄR nudlarna.


I går hade jag även i lax! och det blev LJUVLIGT så det receptet får ni nedan.
På nedan bilder så är det färskostpasta!

Så här såg det ut igår!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 g saffran
1/2 röd finhackad chili, urkärnad
400 g körsbärstomater (konserv)
4 st soltorkade tomater, finhackade
2 dl grädde
1/21 dl vitt vin
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
3 stycken laxfilé, portionsbitar
2 dl skalade räkor
Valfri sort pasta och parmesan
1 knippe bladpersilja


Instruktioner

Finhacka vitlöken och fräs i oljan. Tillsätt saffran och chili. Fräs lite. Rör ner tomaterna, soltorkade tomaterna, grädden och vinet. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar. Låt allt småputtra några minuter.

Skär laxfiléerna i bitar om 3 cm, lägg i dem i såsen i någon minut. Stäng av. Rör ner räkorna.
Blanda med pasta. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över persilja och parmesanost.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Sakiba Sijaric 29 november, 2019 - 15:04

Hej Åse.
Vi ska resa till Hurghada nästa vecka och då undrar jag om du har några rekommendationer angående kläder, mat , vad är värt att besöka och köpa hem. Tacksam för svaret. 🥰🥰

Svara
Åse 30 november, 2019 - 08:52

Hej Sakiba!

Vi hann ju tyvärr inte vara runt så mycket som vi velat, så några shoppingtips har jag inte. Ta med en tjock tröja och tunna byxor för kvällar, myggmedel! Knotten är hemska! Var noga med att tvätta händer och sprita ofta. På hotellen så är all inclusive restauranger potentiella smittobärare, så ta inte översta från saker folk kan ha pillat på. Döda havet är magnifikt! Boka utflykt så ni kommer ut på båt: Mahmya är SÅ värt ett besök! Öknen är grym! 😍 så klart pyramiderna men de ligger långt bort. Luxor och konungarnas dal.

Svara
Sakiba Sijaric 1 december, 2019 - 20:23

Tusen tack!❤❤

Svara
Annika 29 november, 2019 - 14:54

Låter skitgott!!

Svara
ÅsaS 29 november, 2019 - 09:49

Låter ljuvligt gott! Ska laga detta framöver när orken kommit åter.
Här kom adventsstakarna fram tidigare i veckan. Mellan/Miss19 fick ett ryck när hon såg att grannarna börjat pynta – då kunde ju inte vi vara sämre. 😉
BlackFriday, och Black Weekend, ja, många mail och erbjudanden överallt. Har klickat hem lite smått och gott och blandat så nu är det bara att vänta på varorna. Vissa har redan börjat trilla in.. 🙈
Tack för att du tipsar och inspirerar! 💕

Svara
Åse 29 november, 2019 - 13:06

Hur går det med förkylningen vännen? Är du något piggare?

Många kramar! <3

Svara
ÅsaS 29 november, 2019 - 13:21

Tack för frågan! 💕 Något piggare börjar jag bli.. Tror att ingefärashot/ACV-drink i kombination tog en del baskilusker i halsen. Fortsätter pimpla surt, för det känns som om det hjälper. (Och sötsuget är totalt bortblåst!)

Svara
Åse 29 november, 2019 - 14:03

Härligt att höra! 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.