Finns det något godare än en smakrik carbonara? Jodå, klart det finns men Spaghetti carbonara med mycket svartpeppar är absolut en av mina favoriter! Men jag äter inte pasta längre, det är i princip det enda jag faktiskt aldrig äter längre.
I går blev det därför low carb versionen! Och ojoj inte illa det heller!!
4 portioner
1/2 vitkålshuvud
2 paket bacon
3 äggulor
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl riven parmesanost lite till servering
nymalen svartpeppar
Strimla vitkålen med kniv, skär tunna remsor.
Koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
Klipp baconet i småbitar och finhacka löken och stek i smör eller i kokosfett. Skala vitlöken och riv ner den. Stek några minuter tills allt fått fin färg. Vispa ihop äggen, grädden med salt och den rivna parmesanosten och rör ihop allt! Smaka av med svartpeppar och salt och vid servering dra några varv med pepparkvarnen och strö parmesan över!
PS! Det är inte fel att steka lite färska champinjoner och steka med baconet! MUMS!!!
Form från Ib Laursen
Hade ett baconpaket för lite så det ska bli mer bacon än så här!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Åh så gott det låter! Jag som älskar carbonara. Tror du det går att frysa in i matlåda?
Bra uppskrift, meget smakfull!
Hvitkål fungerer super suom spagetti substitut 🙂
Vil helt sikkert lavet det igen!
Kul ni gillade!
Fantastiskt gott med vitkål. Jag stekte vitkålen istället tillsammans med bacon och vitlök. Tog grädde och ett helt ägg istället. Mums, mycket godare än med spagetti!
[…] Finns massor av goda(tror jag, inte hunnit testa nå än, men ska föröka hinna testa pizzan & Lowcarbonaran denna vecka) & enkla LCHF-recept. Bloggen är jätte fin & enkel att klicka omkring på. […]
Man blir verkligen aldrig besviken när man provar dina recept. Tack!
Vad kul att höra!!!
Mums, det är gott. Vi steker vitkålen istället för att koka den, tycker det är godare.
Supergott, gjorde igår till lunch och har ätit det typ till varje mål sedan dess och nu är det slut… Känns dock som jag triggas lite av det, kan det vara grädden i kombination med äggula och all ost?
Tror det är minnet av Spaghetti! Det är därför en del inte kan äta LCHF bröd tex eller andra rätter som är LCHF:ade
ohh detta måste jag prova! 🙂
Åh vad mumsigt dtta låter! Älskade också spaghetti carbonara. Tack för tipset och att du så snällt delar med dig av dina underbara recept. Alla jag gjort har varit toppen. SKa nu även prova pizzan någon dag. 🙂
Åh MUMS!! Det där måste jag testa!! Ser supergott ut 🙂
Ähhh vad gott det ser ut, detta får bli dagens middag. Suger tacksamt i mig av dina recept…,
Ha en fin dag / kramar från ett soligt västerbotten
Tack för ännu ett smarrigt och inspirerande recept. Gjorde dina parmesanplättar till middag ikväll….dog och kom till himmelen så goda var dom :)))) Nästa gång ska ja göra dom mindre och servera med löjrom och en klick creme fraîche som förrätt. Har längtat efter potatisrårakor men plättarna var ett strå vassare :)) Kramis!!
Vist är de kanon!!!! =)))
Oj oj oj! Detta SKA jag äta inom snar framtid!!! Tack för tipset!!! Kramis! 🙂