Lövbiffsgratäng med ädelost

av Åse

I går gjorde jag en gratäng som var så otroligt god! Den lär jag göra måååånga gånger och man kan ju använda både kyckling och fläskfilé! Det är ett Hemmets Journal recept.

Så här gjorde jag!
4 portioner
400 g lövbiff, strimlad
2 msk Tamari soja
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
150 g gräddädel
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk soja
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.

Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg hälften i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost. Krydda med timjan, soja och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör! Jag hade smörstekt vitkål!!
Gottigt!
  
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Anchi 11 april, 2012 - 17:38

Detta blir våran middag ikväll 🙂 Tack för en underbar blogg, följer den dagligen.

Svara
Sanna Enghag 10 april, 2012 - 06:09

Hej,
Jag har precis börjat att läsa din blogg:-)
Och igår testade jag att laga lövbiffsgratängen….såååå god!!
Hela familjen älskade den!

Mvh//Sanna

Svara
Åse 10 april, 2012 - 10:05

Hej! Välkommen hit!! Visst är den god gratängen! =)

Svara
lusen 9 april, 2012 - 20:15

Ser väldigt gott ut!! köttet ska alltså inte brynas innan det läggs i formen, har jag fattat rätt?

Svara
Åse 10 april, 2012 - 10:08

Yes du har fattat det rätt =))

Svara
Monicas Mat 9 april, 2012 - 13:26

Det ser jättegott ut!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.