Lövbiffsgratäng i ädelostsås

av Åse

Denna klassikern från min bok Viktminskning med LCHF vet jag har varit väldigt uppskattad för de som har boken. Kanske blir söndagens?

Slurp!

Gillar ni inte ädelost? Ersätt med annan mildare riven ost 🙂

Foto: Mikael Eriksson

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lövbiffsgratäng i ädelostsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g lövbiff
2 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Salt

Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
150 g ädelost
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 krm svartpeppar, nymald


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Strimla lövbiffarna och lägg i en skål med kalvfond, salt och riven vitlök. Låt marinera 15minuter.
Strimla purjolök och skiva champinjoner.
Kärna ur och skär ner paprikan. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör.
Lägg hälften i en smord ugnssäker form.
Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp grädde, crème fraiche och ädelost. Krydda med timjan, soja, salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå, tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med smörstekt vitkål.

 

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Caesar och Lövbiffspasta - favoriter! - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 27 januari, 2024 - 14:34

[…] går hade Alice pojkbesök 😉 och vi bjöd på Lövbiffsgryta med ädelost i en liten annorlunda tappning. Gjorde den som Lövbiffspasta istället och serverade ädelosten […]

Svara
Sophia 5 april, 2022 - 00:31

Supergott! Men hade velat ha den lite krämigare, den blev väldigt rinnig. Ska den bli det, eller gjorde jag något fel? Tips på vad man kan göra för att få den krämigare?

Svara
Åse 5 april, 2022 - 07:05

Hmmm det låter märkligt då det är de förhållanden på mejeri och ost jag brukar ha.
Var champinjoner och grönsaker tillräckligt urvätskade och stekta? Och du hade fullfet mejeri så inga lågfettsprodukter? Du kan vispa ner 1 msk mjöl eller motsvarande annan redning nästa gång!

Svara
Anneli 31 augusti, 2020 - 18:56

Jättegott o så lätt att göra

Svara
Britt-Marie 21 april, 2020 - 21:55

Hej! Nu har jag testat ett av dina recept igen. Lövbiffgratäng med ädelostsås. Så gott. Maken nästan slickade formen. Det här får du gärna göra flera gånger sa han. Gott betyg. Tusen tack!!!

Svara
Vivi-anne Martinsson 30 april, 2019 - 09:03

Lövbiffsgratängen har jag lagat många gånger, vi älskar den. Provade en ”vardagsvariant”, bytte ut lövbiffen mot strimlad falukorv av god kvalite, blev också god.
Har följt din blog i ca 10 år, tröttnar aldrig. Fantastiska recept. Har även lyssnat på dina föredrag, du har ”frälst” mig avseende lchf.
Tack
Vivi-Anne

Svara
Åse 30 april, 2019 - 11:16

Åh det låter ju jättegott! Kan även tänka mig en korv med riktigt hög kötthalt är gott typ Icas färska chorizos!
Tack snälla, vad glad jag blir! <3

Svara
Malone Andreasson 3 mars, 2019 - 17:46

Tack för ett underbart recept, det godaste jag lagat på lövbiff. Kommer laga detta många gånger. TACK!!

Svara
Åse 3 mars, 2019 - 17:46

Härligt det smakade! 🙏🏻

Svara
ÅsaS 3 februari, 2019 - 16:37

Vad härligt det är att inspireras av dina recept – plockar lite här och lite där och helt plötsligt har jag nånting fantastiskt gott framför mig på tallriken. Ikväll blir det också en mix av flertalet av dina recept – fläskfilé med Cantadou Paprika/Chili. Tänkte göra den i ugnsform, modell lövbiffsgratängen här. Och servera med pasta (bönpasta till mig).
Nähäpp, ut och fortsätta snöskottningen här. Det verkar aldrig ta slut på snö…
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Susanne 21 februari, 2021 - 11:30

Jag bara älskar det 🥕🥘😋. Gjort det flera gånger nu 😊

Svara
Eva 3 februari, 2019 - 13:35

Mmm det lät gott! Måste testa. Du steker alltså inte den strimlade biffen först?

Svara
Åse 3 februari, 2019 - 17:59

Nopps 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.