LJUS i vårt hus!

13 november, 2020

Innehåller reklam genom annonslänk till Cervera och Ellos

FREDAG!

Och inte vilken fredag som helst utan fredagen den 13:e!
Hoppas ni får en fin fredag!
Här blir det en lugn fredag och jag vaknade upp till ett nystädat hem – bästa fredagspeppen!

Sakta men säkert börjar jag smyga in mer ljus och mys i hemmet och nästa helg tänkte jag börja adventspynta! Tidigt för att vara jag men detta året är ju sig inget likt och jag känner att jag behöver det!

Sitter i skrivande stund och lägger lite nytt i varukorgen. HÄR finns så mycket fin belysning!
Jag har ju redan en MILANO adventstake i mässing sedan tidigare, den ska få flytta in i sovrummet detta året och så ska jag köpa två svarta till vardagsrummet! Så fina i svart! HÄR

Måste tipsa er om UYNI LED ljus!
Michelle fick ett i födelsedagspresent av sin bror och så verklighetstrogna och fina de är!

De är i vax så bara det ger ju en känsla av ”the real deal” 🙌🏻🕯

Hittade dem i blomsteraffären när jag handlade igår och köpte på mig ett gäng! Ska köpa fler idag.
Perfekta med timer och att just dessa bara har två batterier (AA till block och AAA till smala)

Ser ni?! Ser ju ut som vanliga ljus!
De skiftar med flammande låga som rör sig lite. SÅ fint ljus! Inte gröngult som mina från Clas Ohlsson..

HÄR hittar ni dem och de finns i olika storlekar!

Perfekta att ha i uterummet där det är lätt hänt att man glömmer ljusen på… 😳

Lite hyacinter smög sig in i går och en höststjärna i så vacker färg!

De är ju SÅ vackra stjärnorna!

Hur gör ni i år? Följer ni era vanliga traditioner eller gör ni som både jag och många andra i år, smyger in advent och jul lite tidigare?

🤩

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


15 kommentarer

ADVENTVECKAN! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 23 november, 2020 - 10:25

[…] MILANO (länk HÄR) uppe och stjärna (Markslöjd LISA) […]

Svara
Petra Karlsson 16 november, 2020 - 12:15

Åh, jag skulle så gärna vilja gå all in, men jag måste hejda mig. Vi är mitt uppe i att sälja huset och kommer bo i lägenhet fram till nästa jul medans parhuset vi köpt byggs. Vi kommer vara sparsamma med juleriet i år och ha det allra viktigaste: julgran, stjärnor/stakar och ljus. Vi kommer ha sista julaftonen hos oss i huset istället för hos sonen som har mycket mer plats för oss alla. Lite vemodigt, men MYCKET spännande framför oss. 3:e gången gillt sägs det, 3:e nybygget vi gör…….

Svara
Åse 16 november, 2020 - 12:16

Ojoj så spännande!! Då förstår jag verkligen att ni tar det lugnt med juleriet!
NJUT er sista jul i huset ❤️

Svara
Maria 14 november, 2020 - 13:36

Sååå mysig tid vi är på väg in i, med ljus ute och inne och pynt som verkligen färgar upp mörkret. Men den kommer INTE att blir som alla andra jular pga corona, såååååå tradit men ett måste!!!! :(((( Jag bor på södra delen av Hbg, och nästa vecka är det ju julskyltning, enl tradition, på Råå, så …..” Host Host”, Uteslingorna är uppsatta och juleljusen i fönstren och ….. julpyntat 😀 Kändes som det behövdes iår. Ha det bäst och sköt om dig och och de dina!!!

Svara
Åse 15 november, 2020 - 13:33

Nej i år får vi umgås i närmsta familjen bara…
Åh vad härligt med julpynt och julljus reeeeeedan!!!! Härligt! Skön söndag på dig!🥰

Svara
MammaM 14 november, 2020 - 06:37

Jag är lite principfast och adventspyntar inte innan. Längtar tills det är dags men håller mig tills dess ändå. Däremot kollar jag runt för inspiration på nätet och i butiker och drömmer mig bort.
Älskar advent o veckorna fram till jul.

Svara
Åse 14 november, 2020 - 12:45

Visst är det alldeles ljuvligt!! ❤️

Svara
ÅsaS 13 november, 2020 - 22:35

Första amaryllisen är köpt, men stakar och stjärnor får vänta tills vi nosar på advent. Men ljus i vårt hus har vi, och mer lär det bli. Det är ju så otroligt mörkt just nu. Vill mysa advent och jul, men inte med för mycket pynt, bara sådär LAGOM. Vill få in mer av det goda (ätbara) under november/december, och njuta av det.

Svara
Åse 15 november, 2020 - 12:26

Ja jag är inte heller för pyntig av mig, räcker med lite trycker jag! KRAM

Svara
ÅsaS 15 november, 2020 - 13:06

Och så är det ju så fruktansvärt tråkigt att plocka bort allt. Brukar oftast hitta nåt juligt pynt framåt februari/mars, som missats där i januari när julen skickas ut

Svara
Anne 13 november, 2020 - 17:35

Jag kommer hålla mig till första advent som vanligt. Tror jag. För lusten att pynta finns där.
Och starkare än vanligt. I år har jag unnat mig juldekorationer. Sådant jag ofta valt bort förut och
tänkt att jag har tillräckligt mycket pynt. Men i år blir det nog Moore is moore!

Svara
Jenny 13 november, 2020 - 17:25

Så fint🙌☺️

Svara
Sabbe 13 november, 2020 - 13:43

Ljushållare för kronljus vart är de ifrån?

Svara
Maria 13 november, 2020 - 10:48

Här smygs det för det vilda!! Jag orkar inte mer mörker och virus nu, måste ha LJUS!! Bor också i Hbg och har förmånen att få en promenad till och från jobbet varje dag då vi är oerhört få och avståndstagande till varann på vårt kontor. Imorse hade de satt upp svanarna i Kärnantrappan och i träden vid Mariakyrkan lyser redan trästjärnorna/hjärtanen och all trädbelysning på stortorget var tänd. Underbart!! Hemma har jag börjat försiktigt med mycket stearinljus och nästa vecka blir det stjärnor och ljusstakar – fullt ös! 😄

Svara
Åse 13 november, 2020 - 12:11

Åh men visst är det sååååå! Det är ju så fint i stan så här års! 😍 Happy fullt ös då nästa vecka! 🎉🌟

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.