Lesvos med Fontana Food Dag 2

av Åse

Dag 2 på Lesvos vaknade vi till 35 grader och efter frukost checkade vi ut och satte oss i vår lilla vita minibuss och åkte mot Molivos på andra sidan ön.
Vi blev varmt välkomnade av hotellpersonalen på Delfinia och vi blev tilldelade vars en bungalow. Vickan och jag gjorde oss hemmastadda i våra, som låg bredvid varandra på efterfrågan 🙂 Vars en strawberry mojito hälldes upp på balkongen och vi njöt av stunden!
Efter en stund bar det i väg till fårfarmen där mjölken till Fontanas ost kommer i från och vi fick se hur bra fåren hade det! Vi blev bjudna på underbart god gurka av ägaren som han stolt skalade till oss. Jag förklarade att i Sverige är köttet i gurkan nästan vit och vattnig och smakar ingenting, här var gurkan grön och smakade som en frukt nästan! Fantastiskt!
Efter detta åkte vi till fabriken som gör ost av mjölken och det var riktigt kul att se! Ägaren Gregoris och hans fru och hans bror välkomnade oss och hans fru dukade upp ett bord med meze där vi fick njuta av många olika goda rätter! mat, mat och mat! Jag var verkligen inte van vid att äta så mycket mat och det kändes ofint att lämna mat på sin tallrik men man hade ju inget val 😉
Vi fick sedan ta på oss skyddskläder och gick sedan en rundvandring i fabriken! Kul att se hur Fontanas underbara ost förpackades!
Efter fabriken ville Gregoris och hans familj visa dem sin lilla pittoreska by där de bodde och vi åkte upp till ett litet café (Lesvos första och äldsta!) där vi satt under fikonträdet och drack Frappe, så idylliskt och mysigt!
På vägen hem kopplade filmaren Christopher Westerholm en liten kamera på vår lilla buss som filmade när vi cruisade fram! Lite kul! 😉
På kvällen tog vi första doppet i havet, allt medan solen gick ner och efter doppet satt jag och Vickan tysta på stranden och bara njöt av solnedgången, så underbart!!
Sedan hem och svida om för middag med Gregoris och hans familj/vänner! Sedan tog bussen oss till en beachclub som hette Congo som var så himla mysig!! Vi höll i gång till sena natten och hade så himla trevligt ihop! Hem för att sova för dag 3 på Lesvos väntade ju tidigt på oss! På dag 3 skulle nämligen jag och Vickan ha vår matlagning och filminspelning!
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Linruz 5 augusti, 2012 - 08:47

Hej vännen . Vad kul att höra att du håller och skriver en bok.
Stort grattis till dig. Är helt övertygad att den kommer att bli kanonbra.
Stor kram på dig
Lina

Svara
Åse 5 augusti, 2012 - 10:42

Tack vännen!! Stor kram!!

Svara
jenny 4 augusti, 2012 - 19:41

Så mysigt ni har haft det!!! Härliga bilder!
Jag ser verkligen fram emot att få höra mer om din kommande bok! Det var på tiden!! 😉
kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.