7,K
Ni hittar numera alla julrecept i kategorin Julrecept, klicka HÄR
God eftermiddag!
Här kommer en lista på mina samlade Julrecept. Kanske något passar nu i december!
Har jag missat något i listan som ni vet finns här så lägg en kommentar =)
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Hej Åse, minns du mig? Jag saknar lussekatterna i listan här ovanför. De finns ju på bild, och receptet finns också på annan plats här på din webbsida. Jag har hittat tillbaka till din sida eftersom jag ägnar mg åt periodfasta sedan tre år utan att gå ner i vikt. Behöver kombinera med lchf och vet att du har jättebra recept. Kram Katinka
Hej! Det är ett gammal inlägg du kommenterat på 🙂 Du hittar alla mina julrecept i julreceptkategorin: https://56kilo.se/kategori/recept/julrecept/
Må gott!
Är jag jättetråkigt nu som efterfrågar lite lchf julmat istället:?) gottor är inte riktigt min grej…
Kramar
Haha näää men LCHF julmat är ju inga konstigheter att få till? köttbullar, skinka, janssons på rättika =) Det är liksom vanlig mat och jag är ju sådan att jag inte äter julmat förrän på julafton så därför blir det inte av att jag gör det förrän då =)
Men jag kanske ska ta och se till att få ut ngot recept här i allafall!? =))
Tack snälla för svar iaf, jag tänkte mer om du satt inne på DET receptet om du förstår 🙂
Kram och grattis igen till dina härliga framgångar, du är SÅ grym och en sann inspirationskälla till att det verkligen går med ett jäklanamma. fånga dagen <3
I dag gjorde jag din rättikagratäng (inklusive vitlöken), men blandade i osten i stället för att strö den ovanpå. Lade hälften i en form, fördelade sedan ansjovisfiléer från två burkar Grebbestad ansjovis, och så resten av rättikaröran över. Strödde mandelmjöl över och gräddade som det står i receptet.
Det blev en supergod Janssons Frestelse!
Dock ska jag testa att förvälla rättikan och krama ur vätskan innan den kokas i grädden. då det blev lite väl mycket vätska i frestelsen. Dessutom kanske prova att reda av med konjaksrot.
Maken får med andra ord förbereda sig på ett antal Janssons innan jul 🙂
(Vitlöken i gav ingen vitlökssmak, men jag ville ha med den för att kanske dämpa det skarpa från rättikan. Och så inte så mycket salt eftersom ansjovis ju är salt)
Åhh, underbara recept! Vet du, eller någon annan här, om man kan ersätta t.ex. Stevia och andra sötningsmedel med honung. Jag tycker inte om smaken på sötningsmedel men ofta behöver kakor/bullar lite sötning i alla fall. Hur doserar man honung, det är ju ganska sött. Tack för en bra och inspirerande blogg.
Hej! Jag bakar själv med honung eller råsocker. Honung är sötare än socker så jag vågar påstå att du smakar av själv, prova med lite mindre mängd än vad som står i socker/sötning. Lycka till!