Formbröd

15 augusti, 2011

Detta receptet finns med i Anna Halléns nya bok ”LCHF för kvinnor” och det är ett Birgitta Höglund recept. Receptet i boken är för bullar men jag tredubblade receptet och gjorde ett formbröd av det i stället! WOW! Absolut det bästa brödreceptet jag provat! Ingen äggsmak, ingen kokossmak och ingen ostsmak.

Jag lade till 1 msk bakepro för jag tycker att det oftast blir luftigare då, men man kan nog göra utan!

1 bröd á 22-24 skivor (1 kh per skiva)

4,5 dl mandelmjöl (Jag köper Selltons på Ica Maxi i Helsingborg)
1 msk BakePro
6 msk sesamfrö
6 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan oftast)
3 tsk bakpulver


1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.

Glöm inte proteinet till frukosten om ni äter LCHF bröd! Stekt/Kokt ägg på 1-2 skivor bröd blir en bra fördelning! Vi vill ha i oss protein och fett till alla måltider så vi blir mätta och håller förbränningen på topp!

 

 

 

En god mättande frukost! Ägg med egengjord majonnäs 🙂

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
89 kommentarer
0

89 kommentarer

Mison 5 januari, 2014 - 18:01

Har precis satt in ett bröd i ugnen, bakar detta för första gången. väntar med spänning….. 🙂

Svara
Hemlagat Är Gott | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife 17 mars, 2013 - 06:36

[…] detta goda brödet för att göra toast av tänkte jag men när jag väl kom hem på eftermiddagen så kände jag inte […]

Svara
Nina 4 oktober, 2012 - 16:44

Bakade det här brödet idag, skippade bakepro, då jag inte hade det hemma, tyckte dock den smakade lite för mycket cocos för min smak och den vart lite ”oljig”, dottern tyckte jättemycket om den. Ska testa baka den igen men då med cocosolja utan smak.

Svara
Frukost « josefinaslowcarblife 17 augusti, 2012 - 11:53

[…] skivor formbröd  med brie (jag har ändrat receptet lite då jag bytt ut 1,5 dl av mandelmjölet mot kokosmjöl […]

Svara
Arash 26 april, 2012 - 22:35

Tja. Ska testa det här brödet då jag försöker få med min syster på lchf-tåget, men hon vägrar äta något gjort på kokosmjöl.

Svara
Britta 31 mars, 2012 - 22:33

Tack för ett jättebra recept. Provade att baka idag, har inte ätit bröd på flera, flera månader. Ser fram emot frukosten i morgon 🙂

Svara
LCHF-bröd | J(e)ntan 8 februari, 2012 - 20:56

[…] Jag har utgått från detta recept med några ändringar; http://56kilo.se/lchf-formbrod/Mitt recept:4.5 dl mandelmjöl6 msk sesamfrö6 msk linfrö6 msk pumpakärnor6 msk fiberhusk3 tsk […]

Svara
anna 8 februari, 2012 - 16:24

Hej brödet ser kanon ut, ska prova, hoppas på at barnen gillar det då de helst vill ha vitt bröd utan massa frön o sånt i.
Undrar om du tror det funkar i bakmaskin?

Svara
Bak « Bittra tankar om det bittra livet 30 januari, 2012 - 12:37

[…] formbröd. Recept härifrån. Share this:DelaLike this:GillaBli först att gilla denna […]

Svara
Josefin Haaga 25 januari, 2012 - 20:57

Nyss hittat hit till din sida å gud så glad jag är över det!! Det var då bland de godaste bröd jag nånsin har ätit, tack! =)

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:32

Välkommen hit! =) Härligt att brödet smakade!

Svara
caroline 15 januari, 2012 - 17:53

Bakade det här brödet idag, gud så gott det var!

Svara
Ytterligare en bra träningsvecka | fettdrift.se 1 december, 2011 - 16:26

[…] också testat ett nytt bakrecept. Hittade detta recept på mandelmjölsbröd: 1 bröd á 22-24 skivor (1 kh per […]

Svara
Ebba 26 oktober, 2011 - 10:07

Hej.

Först vill jag bara säga att jag är jätteglad att jag har hittat till din blogg, den är så grym!

Nu har jag inhandlat massa olika ingredienser så att jag kan börja lchfbaka och jag har några frågor som jag hoppas att du kan svara på…
När jag handlade på bodystore tänkte jag köpa bla bakepro men struntade i detta då det var en jätteförpackning och kostade över 300 spänn… måste man ha detta och vad har det för funktion?
Vad är det för hållbarighet på detta bröd? måste man käka upp hela eller kan man frysa tex halva?
Går det att rosta?
så tacksam för svar…

mvh ebbapålandet

Svara
Åse 26 oktober, 2011 - 10:34

Bake Pro är inget man måste ha nr man bakar men det ingår i en del recept och då kan jag inte svara på hur det blir utan, tyvärr.
Man kan frysa allt LCHF bröd.

Svara
Frukostfrallor / rutor LCHF « 5 6 k i l o . s e – en annorlunda LCHF blogg 12 oktober, 2011 - 12:51

[…] Anna Halléns bok LCHF för kvinnor och är Birgitta Höglunds recept från början. Det är samma recept som jag använde här, fast då tredubblade jag det och gjorde formbröd. I dag bredde jag ut det på bakplåt till en […]

Svara
Negar 14 september, 2011 - 18:00

Hej Åse!

Börjar med att tacka för en fin blogg, tycker alltid att du lägger upp bra recept och det är roligt att läsa dina texter.

Jag bakade detta bröd idag och det blev väldigt bra! Det blev högt och var lätt att skära i skivor. Smaken var god och ganska neutral, precis som du beskrev så smakade det inte ägg, vilket jag verkligen inte gillar. Jag gjorde en riktigt god lunch macka och den var perfekt att ha med sig i väskan på stan. Tack än en gång för ett super recept!
/ Negar

Svara
Åse 14 september, 2011 - 19:08

Härligt att höra!! Man mår så bra av att känna att man inte behöver försaka något!

Svara
Lördagsmorgon med nybakt bröd « En blogg om fettdieten – de fettskrämdas mardröm 10 september, 2011 - 09:27

[…] = {"data_track_clickback":true};God morgon! Jag börjar dagen med nybakt bröd, receptet kommer härifrån. Hur börjar du denna […]

Svara
Gustaf Segerström 29 augusti, 2011 - 01:04

Ser jättegott ut!

Ett proteinrikare alternativ till det här brödet, som och som också går att rosta, är det här USA-inspirerade receptet:

http://www.fettdieten.se/content/vitt-formbr%C3%B6d

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 11:25

Hej! Det brödet har jag bloggat om här: http://56kilo.se/2011/08/marianns-ljusa-rostbrod-lchf/
Det är Marianns ljusa rostbröd.

Svara
Gustaf Segerström 29 augusti, 2011 - 12:16

Ja, det finns många varianter på det, särskilt på amerikanska bloggar där kokosmjöl funnits betydligt längre än här. Finns hur många bröd-, bull- och kakrecept som helst med kokosmjöl för den som inte störs av att de är på engelska. Det recept som jag inspirerades av kommer från Nourished Kitchen http://nourishedkitchen.com/coconut-flour-bread/ som är en otroligt bra webbsida med många fina recept på naturliga råvaror. I stort sett alla recept där kan dessutom enkelt LCHF-anpassas.

Bra blogg du har förresten!

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 12:27

Kokosnötmjölet är fantastiskt! =) Tack för tipset till amerikanska sajten!

Svara
Bröd, mera bröd! « En blogg om fettdieten – de fettskrämdas mardröm 28 augusti, 2011 - 17:50

[…] av Emma 28 augusti 2011 kl 18:49 var addthis_product = 'wpp-260'; var addthis_config = {"data_track_clickback":true};Hittade ett till brödrecept som jag absolut skall prova så fort jag kommer hem från Norge. Receptet hittar du här. […]

Svara
Trillian 20 augusti, 2011 - 20:55

Tack för receptet. Ska definitivt testa!

Svara
Daniel 18 augusti, 2011 - 21:17

STORT tack för det här receptet, blev himmelsk gott. Tweakade degen lite med hackade valnötter, kokosriv och en skvätt grädde – rekommenderas!

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 09:13

Låter toppengott!

Svara
Sara 18 augusti, 2011 - 18:49

Kan man göra eget mandelmjöl? Jag bor i Spanien o har inte hittat det här. Fiberhusk (psylliumfröskal) finns inte heller.
Hittar dock glutenmjöl, hög proteinhalt och nästan inga kolhydrater alls. Vet du om man kan baka med det? Jag har hittills bara gjort matpaj och det funkar bra. Tänkte prova att göra pizza i helgen.
Tack för en jätte bra blogg!!

Svara
Gustaf Segerström 29 augusti, 2011 - 12:18

Var bor du i Spanien? Bor också där i Orihuela Costa som ligger några kilometer söder om Torrevieja. Jag brukar köpa ett jättebra mandelmjöl på Carrefour eller ännu hellre på Supercor där det till och med finns ekologiskt mandelmjöl och för den delen hur många roliga ekologiska produkter som helst.

Svara
Åse 29 augusti, 2011 - 12:29

Sorry över att din kommentar har fallit mellan stolarna! Bra tips du fick av Gustaf!
Han kanske kan svara på frågan om Fiberhusk (psylliumfröskal) också (det är psylliumskal)

Svara
Gustaf Segerström 29 augusti, 2011 - 12:34

Har sett fiberhusk. Det heter något helt annat, men finns ofta i hälsokost/ekohyllorna. Psylliumfrö låter nästan lika på spanska. Nu har jag däremot köpt från Sverige från LCHFButiken.

Är det inga kolhydrater går det säkert bra och ät alltid mest pålägg. 😉

Svara
Petra 18 augusti, 2011 - 16:19

Jag funderar lite på kokosfettet som ska vara i brödet. Jag köpte en burk idag och på den står det att kokosfett förångas vid 175 grader. Brödet ska ju bakas vid 200 grader.

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 18:22

Vilken olja är det??

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 18:48

Birgitta Höglund som gjort receptet hälsar: ”Du får aldrig en innertemperatur i brödet på 175-200 gr utan det är ugnstemperaturen som är så hög. Annars skulle brödet bli brännt och oätbart.”

Svara
Petra 18 augusti, 2011 - 20:27

Oh, 1000-tack för svar. Trodde inte jag kunde kommentera.
Ja, jag misstänkte nästan att det var så, att innertemperaturen på brödet ej blir så hög, men ville kolla för säkerhets skull. Det var för övrigt Cocosa.

Trevlig blogg du har som numera finns bland mina favoriter!

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 09:15

Trevlig fortsatt läsning! =))

Svara
Kristine 18 augusti, 2011 - 14:13

Bruker du fullfett eller fettredusert mandelmel? Dette brødet skal prøves 🙂

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 15:03

Fullfett! Visste inte ens att det fanns reducerat? 🙂

Svara
Kristine 26 augusti, 2011 - 16:30

Ja, det gjør det.
Her http://www.funksjonellmat.no 🙂

Svara
Åse 26 augusti, 2011 - 17:06

Ok 🙂 nej inget fettreducerat äter jag!

Svara
Libbe 18 augusti, 2011 - 09:51

Hej!
Har nu bakat detta otroligt goda bröd och lyckan är fullständig. Undrar bara en liten detalj. Vad är skillnaden mellan fiberhusk och fiberpro?

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 10:46

Hej! Menar du BakePro och fiberhusk? BakePro är ett bakprotein och Fiberhusk (psylliumfröskal) är psylliumskal.

Svara
Lisa 17 augusti, 2011 - 22:48

Bakat precis!

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 10:49

Vad dte gott? =)

Svara
Lisa 18 augusti, 2011 - 13:12

Hm ärligt talat – sådär halvt men ändå helt ok. Jag blev lite illamående efter 2 skivor men nog vanesak o pga fettmängd o ovana 🙂

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 13:51

Haha jaaa förstår det,) jag orkar bara 1 skiva med pålägg! De innehåller ju mkt mer fett o protein än vanligt bröd.

Svara
Malin 16 augusti, 2011 - 15:42

Hej Åse,
Har du någongång gjort sockerlag av sukrin? Vi ska ha ”tjejparty” till helgen och jag tänkte bjuda på en välkomst som innehåller sockerlag – och funderar på om jag kan göra den lite mera LC vänlig… Sukrin har jag hemma och det känns lite som om det skulle funka bättre än ex vis Hermesetas…

Kram

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 19:54

Hej malin!! Jag gillar inte sukrin så jag använder det aldrig tyvärr! Men prova =)

Svara
sofie 16 augusti, 2011 - 12:16

Hej.
funkar det även utan bakepro?

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 10:05

Bakade det igår och det var verkligen gott. Och mastigt, för jag skar för tjocka skivor då det fortfarande var lite varmt när vi skulle äta det. I dag har jag skivat det tunnare, lagt på en bricka och lösfryser det. Sedan är det bara att lägga i en påse och enkelt ta fram en ”nybakad” skiva när jag vill ha. Fick förresten Annas bok igår och såg där Birgittas recept på brödet/frallorna. Alla recept jag provat från Birgitta är suveräna! Och vad smart av dig att trippla detta och få till ett så fint bröd.
P.S Jag gräddade mitt längst ner i ugnen, som man brukar med sk vanligt bröd. Det ska ju stå ganska länge i ugnen o på så sätt så får det inte för mycket färg uppepå.

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 10:14

Hej! Ja jag skär alltid upp bröd med min skärmaskin sedan fryser jag in, så enkelt att sedan ta fram 1 skiva!
Jag har en stor ugn så det blir ofta bra när jag sätter dte i mitten, men har man en mindre ugn så är ju nedre falsen bäst som du säger =)

Svara
Susanne 16 augusti, 2011 - 09:19

Jodå, jag länkar och gör reklam för dig hos mig 🙂

Kram

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 10:14

TACK!! =))

Svara
Millan 16 augusti, 2011 - 07:42

Hej!
Kan man alltså ta vanligt hårt kokosfett som finns i mejeridisken?
Sånt man har när man gör ischoklad?

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 08:12

Det fettet är processat tyvärr 🙁 uteslut hellre!

Svara
irene 16 augusti, 2011 - 06:20

Hallå!!
kan det gå bra att använda smör istället för kokosfett tror du????
irene

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 08:13

Jag vet inte men du kan utesluta kokosfettet.

Svara
irene 17 augusti, 2011 - 14:55

tack då ska jag prova!!!

Svara
Caroline 15 augusti, 2011 - 22:47

Klockan är visserligen sent men jag börjar jobba sent imorgon eftermiddag så jag tror nästan jag tänker svänga ihop ett sånt här bröd nu (behöver inte lägga mig än) och ha med på jobbet så jag inte faller i en ”kolhydratsfälla”… köpte det Seltons mandelmjölet idag på ICA Maxi nere på Bo01… (västra hamnen) och jag blev rent till mig när jag såg att de även hade Sukrin, både som socker och florsocker, så dom två åkte oxå i korgen 🙂 Nåt jag funderar över, som du kanske vet svaret på i och med att du studerar lite i ämnet nu 🙂 är att som innehåll på Sukrin så står Erythritol (E968) som ingrediens. Är inte meningen att man ska undvika E-ämnen?

Kram!

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 08:15

Nej alla E ämnen är inte farliga :)))

Svara
alice 15 augusti, 2011 - 22:23

allt du gör måste jag automatiskt prova, du har alltid rätt!

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 08:16

Haha oj vilka höga krav jag fick på mig själv nu ;)))

Svara
Viktoria 15 augusti, 2011 - 18:58

Min granne hade bakat brödet och bjöd mej. Det var gott! Rätt likt ”vanligt bröd”, och ett fint alternativ för den som vill ha ett ljust LCHF-bröd. Tänkte jag.

Svara
lovelyliller.com 15 augusti, 2011 - 18:53

så jo kjempeflott ut!

Svara
Anna 15 augusti, 2011 - 18:21

En liten fråga. var i ugnen ska man ställa brödet?
Mitten, längsner?
Tack för alla recept jag är en brödälsakre och dina recept på bröd är toppen.

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 18:31

I mitten kan du nog ta!

Svara
Anna 15 augusti, 2011 - 18:35

Tack :-))

Svara
Malin J 15 augusti, 2011 - 17:51

Tack för detta recept, jag skall baka det i kväll efter att jag varit och inhandlat veckans LCHF måltider. P&K

Svara
Malin J 15 augusti, 2011 - 17:52

Förresten, har du typ bregott eller något annat smör på dina ”mackor”

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 18:58

På dessa hade jag inte det för när man rostar dem så smälter kokosfettet lite och smörjer smörgåsen =)

Svara
Malin J 15 augusti, 2011 - 22:54

Nu har jag bakat bröd, kokt ägg och gjort din majonäs så i i morgon är det jag som kör i gång på Åses vis men först en stunds sömn för det behövs nog också. Kram på dig och sov gott.

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 08:15

Haha gooooo Malin!!!!

Carro 15 augusti, 2011 - 15:52

Går det använda kokkosolja istället för hårt kokkosfett?

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 15:55

Ja absolut! Det använder jag.

Svara
Enelya 15 augusti, 2011 - 14:25

Brödet ser verkligen jättegott ut som alternativ till det grova som jag alltid annars bakar! En liten fråga bara. Skulle man kunna byta ut kokosfettet mot något annat? Smör tex?

Svara
irene 15 augusti, 2011 - 17:39

Skulle oxå vilja veta det, kan det vara ok med smör???

Svara
Anita 15 augusti, 2011 - 13:13

Verkar vara ett bra recept. Vilken fetthalt på cremé fraichen?

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 13:21

FET! Givetvis 😉 KRAM

Svara
Anita 15 augusti, 2011 - 17:40

Tack, ska testa baka det en dag.

Svara
Anna 15 augusti, 2011 - 11:20

Har testat dina andra recept och detta ska absolut provas! TACK!!!

Svara
Susanne 15 augusti, 2011 - 10:54

Tack för ytterligare ett recept, har lånat ganska många av dig som jag även lagt ut på min blogg och jag hoppas det är okej 🙂
Jag tycker fortfarande att fröbrödet är det bästa och godaste som jag bakat men nu ska jag testa detta.
Ha en bra dag
Kramen

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 11:06

Hej! Visst är det OK! Fast jag uppskattar alltid att man anger källa, vart man hittade receptet/inspirationen =)) Skön dag på dig!!

Svara
LCHF Omelette med Sardiner och Gräddost « Birgitta Höglund´s Mat 15 augusti, 2011 - 09:49

[…] För Dig som hellre äter en matig smörgås på morgonen, titta in här hos Åse på 56kilo.se. […]

Svara
joly 15 augusti, 2011 - 09:47

Jag bakade frallorna i lördags morse. Blev verkligen jättegoda! 🙂 Enkla att göra, och som sagt ingen ägg/ ostsmak. 😉 Sånt gillas. 🙂

Svara
Birgitta Höglund's Mat 15 augusti, 2011 - 09:30

Vad roligt att höra att du tyckte om brödet, Åse. Har inte sett det i boken än, med ditt ser riktigt gott ut. Måst testa att göra det som formfranska. Härlig smörgås med ägg och riktig majonnäs 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 09:38

Hej Birgitta! Det är ett fantastiskt recept! Så nära ”vanligt” bröd man kan komma! Jättegott att rosta! =) Tack så hjärtligt!

Svara
Birgitta Höglund's Mat 15 augusti, 2011 - 09:50

Varsågod. Det är så kul att hitta på nya recept som funkar i LCHF-sammanhang 🙂

Svara
CamillaP 15 augusti, 2011 - 09:10

Åh TACK igen Åse….NU ska här bakas OCH köpas Anna Halléns bok minsann.
KRAM

Svara
Åse 15 augusti, 2011 - 09:19

Hihi tycker jag!! =))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.