Lax i krämig ost- och kräftsås

20 oktober, 2020

Happy tisda’ vänner!

Jag känner mig piggare än igår och i söndags! HURRA! Både jag och Noel är hemma.
Jag har precis fått i mig min frunch med två kokta ägg och grekisk yoghurt/keso med bär #tröttnaraldrig och så har jag fotat klart det sista som släpade på boken! Funderar lite på middag ikväll!
Om ni gör detsamma så har jag ett grymt recept asom jag tycker att ni ska prova.

Det här är typ den gooooooodaste laxrätten jag vet!

Blev ännu mer påmind om den när vi var i Bua i helgen och våra vänner pratade om rätten då det är Willes (12 år) favoriträtt! ”Åses lax” kallade han den ❤️
Han hade helst velat ha den till söndagsfrukost sa han haha! Jag postade den för 10 år sedan och sedan har den dykt upp här i lite olika format.

Hur som haver så blev jag så sugen så det fick bli måndagsrätten! Barnen mumsade glatt i sig och sa samma som jag: Såååååå gott!

Hemligheten är att inte byta ut eller undvika något i receptet 😉
Det MÅSTE vara Kavli kräftost, det MÅSTE vara koncentrerad hummerfond, det MÅSTE vara dill i och det MÅSTE vara cayennepeppar i! Börja med mindre cayennepeppar i om det finns mindre mat men lite är bättre än inget! Den är inte stark 🙂

Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Lax i krämig ost- och kräftsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

4 portionsbitar laxfiléer
200 g kräftost (mjukost)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1,5 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
1/21 krm Cayennepeppar
1 dl riven ost (jag hade riven röd cheddar)
1 burk kräftstjärtar (170 g)


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Lägg portionsbitarna i en ugnsform, salta och peppra.
Koka upp creme fraiche, grädde, kräftost, hummerfond och krydda med cayennepeppar. Blanda ner finhackad dill.
Häll såsen över laxen och strö över osten.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och fördela grovt hackade kräftstjärtar och lite dill ovanpå.
Servera med valfritt tillbehör.
Ris eller potatis är gott om man inte äter så lågt i kolhydrater annars är kokt blomkål gott till.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


14 kommentarer

Ellinor 1 november, 2020 - 18:39

Men såå fantastiskt god lax, vi åt den med pressad potatis och sallad med fetaost. Alla i familjen inklusive den till fisk tveksamme 14-åringen njöt hejdlöst. Toppen och tack för bra recept!!

Svara
Åse 3 november, 2020 - 09:41

Vad roligt att det smakade! tack för feedback! =)

Svara
Birgitta 29 oktober, 2020 - 19:24

Men, åh….så gott detta var. Barnbarnet på 7 år tyckte också om det. Tack för receptet 🙂

Svara
Åse 30 oktober, 2020 - 16:11

Åh vad roligt att det uppskattades! Tusen tack för att du tog dig tid att ge feedback!

Svara
Anni 21 oktober, 2020 - 22:22

Riven röd cheddar- var hittar jag det?
Måste bara prova det här receptet till helgen 😋

Svara
Åse 22 oktober, 2020 - 09:51

Wernersson har en annars kan du köpa hel bit och riva, men vilken ost med goda smältegenskaper passar bra =)

Svara
Katarina 21 oktober, 2020 - 19:16

Du är sjukt bra! Min dotter äter lchf pga epilepsi och dina recept är tveklöst bäst! Jag äter också lchf men mest för att det är det enda jag blir mätt av. Tack för hög kvalitet i allt du gör.🤗

Svara
Arne Hellstenius 21 oktober, 2020 - 16:31

👍

Svara
Tina 21 oktober, 2020 - 13:38

Får/kan man använda torskfilé istället? 😝😜

Svara
Åse 21 oktober, 2020 - 13:39

Haha! Okeeeeeeeeeeej 😅👍🏻

Svara
Eva 21 oktober, 2020 - 11:11

Du är fantastiskt duktig och har superhärliga recept!
Jag äter också samma frukost som du gör nu. Tog bort Paulins nötmüsli som jag hade i min yoghurt innan men tyvärr äter jag då alldeles för mycket müsli 🙂

Svara
Åse 21 oktober, 2020 - 11:13

Tack snälla Eva! Ja det är ju gott med müsli haha! Bra att tänka konsekvensmedvetet, det är det enda som håller i längden.

Svara
Annsofi 20 oktober, 2020 - 21:48

En favorit hos oss, bjöd vänner på den i helgen och de älskade den😜

Svara
Åse 21 oktober, 2020 - 07:45

Vad roligt att höra! ♥️ Tack för feedback!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.