Långlagade kotletter i fantastisk svampsås

av Åse

Hej på er!

Jag gillar att långlaga kotletter för de blir sååååå saftiga och möra.
En riktigt god svampsås går ju inte heller av för hackor så här kommer ett recept på det – detta hoppas jag att ni provar. SNART!


Serverat med Önos sockerfria lingonsylt och inlagd gurka

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter med fantastisk svampsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kotletter
1 liter köttbuljong
2 msk torkad timjan
salt, peppar

Svampsås:
250 gram färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
0,5-1 krm cayennepeppar
1/2 dl rött torrt vin
2 dl creme fraiche
23 dl grädde
(1 dl köttbuljong från kotletterna)
2 mörka oxbuljong (tärningar)
smör och olja att steka i
2 msk färsk hackad timjan
ev salt, peppar


Instruktioner

Hetta upp smör och neutral rapsolja eller kokosfett i en panna och lägg i kotletterna. Salta och peppra rikligt.
Bryn på båda sidor och lägg sedan över i större gryta med buljongen.
Låt bräsera i ca 2-2.5 timme.
Man kan bräsera mindre tid men för riktigt goda kotletter så blir det bäst om det får ligga länge.
Kontrollera emellanåt så vattnet inte kokar bort för mycket, fyll då på med mer vatten och kryddor.
Såsen: Hetta upp olja/smör i panna och fräs finhackad vitlök med lite cayennepeppar.
Skär champinjonerna i skivor eller kvartar och lägg ner. Fräs sedan på medelstark värme tills all vätska kokat in. Rör ner lite rödvin och buljongtärningar och rör ner 1 dl buljong från kotletterna, crème fraîche och grädde.
Låt allt sjuda ett bra tag (10-15 minuter).
Smaka av med salt, vitpeppar och hackad timjan.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Maria 14 maj, 2020 - 15:23

Alltså hallå …. Kan det vattnas mer än det gör nu i munnen när man läser receptet lol. Veckomenyn för imorgon säger Karrékotletter (som är med ben), och där är svamp över i kylen som behöver ätas upp, så det får bli ditt recept men med karrékotletter istället (vilket borde funka alldeles utmärkt) (fick nyss ett sms från City att de har mer karrékotletter billigt, så man får passa på och frysa in för grillning;) ) Men kan det sluta blåsa horrevingar här i Helsingborg suck:(( Hoppas allt är bra och sköt om dig o de dina, ha de bäst Kram Maria

Svara
al68 14 maj, 2020 - 10:54

Denna har jag gjort massor av gånger, sååå sjukt god 😍❤

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.