Kycklingsallad med bacon, ädelost och dijondressing

av Åse

Hej lillördag!

Hoppas ni hare n fin start på dagen! =)
Jag håller till på Väla några timmar, måste fixa naglarna och sedan har jag en lunchdejt med älskade Anna granne och lille Filip.

Tänkte dock tipsa om världens enklaste men såååå god sallad!
Detta mättar bra men innehåller ju bara bra energi.

Vår måndagsmat!

Gillar ni inte ädelost? Då skippar ni det men ersätt gärna med en annan god ost som ni gillar! Tex Brie? Eller annan lagrad hårdost. Västerbotten går ju bra!
Man kan använda vilken dressing som helst, om man inte gillar den jag föredrar i mitt recept. En krämig dressing som Caesardressing funkar =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med bacon, ädelost och dijondressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Description

140 g bacon, stek knaprigt
2 kycklingfiléer, utbankade
1 avokado
80 g bladsallad
4-6 romanticatomater
1/2 gurka
2 msk rostade solroskärnor
50 gram ädelost

Dressing:

1/2 dl naturell olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk honung
lite flingsalt/svartpeppar


Ingredienser

Stek baconet knaprigt och låt kycklingen steka med de sista 6 minutrarna (3 minuter på varje sida)
Låt kycklingen vila under folie i 10 minuter. Skiva upp.
Montera salladen på en bädd av sallad och strö de övriga ingredienserna ovanpå.
Ringla salladen över.


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Ulrika 28 oktober, 2021 - 08:35

Jag brukar göra en liknande sallad, men istället för avocado, solroskärnor och ädelost har jag skivat päron, valnötter och fetaost. Galet gott!

Svara
Nina 28 oktober, 2021 - 02:43

Mums! Nästan som en Cobb sallad! Måste prova dressingen… lät smaskigt!
Kram

Svara
Åse 28 oktober, 2021 - 08:24

Exakt! En avskalad variant 😅💕

Svara
Nina 29 oktober, 2021 - 00:16

Har skickat länken till karln hör hemma och beställt till söndag. Är nyopererad (samma dag som du) men kan fortfarande inte göra nått alls här hemma. Kommer bli bra så nu blir det din sallad på söndag. Mums!

Svara
ÅsaS 27 oktober, 2021 - 20:29

Har haft en bra onsdag. En del ärenden och lite ”hemma-admin” som blivit gjorda. Och en vända till stallet. Dock ingen ridning idag. Teorivecka. Men nu ”vet” jag hur man gör saker och ting, så det får bli det vi kommer att få träna på framöver. Tänk att saker och ting ser så lätt ut när de som kan gör det.
Njut kvällen!
Kram

Svara
Jenny 27 oktober, 2021 - 12:38

Kyckling i sallad är verkligen gott och blir sällan för typ vattning som räkor kan bli… Ska ha en bra onsdag, efter jobbet blir det pannkaka (recept från din senaste kokbok) sedan träna crossfit sedan tror jag att jag chillar lite innan läggdags… 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.