Happy lillörda!
Vilket ljuvligt väder idag! Jag och syrran cyklade ner till bryggan vid Pålsjöbaden och njuter här av 25 grader och sol.
Man vet aldrig när det tar slut!
Över till receptet. Jag bjuder här på en smakrik kycklingpaj 🤤
Skriv utKycklingpaj – lowcarb, glutenfri
- Portioner: 6-8
Ingredienser
PAJDEG
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk salt
25 gram smör
1 ägg
FYLLNING
2 kycklingfiléer
1 purjolök
smör att steka i
salt, peppar, valfri krydda
1 röd paprika
1–2 msk jalapenos, valfri styrka
3 ägg
2 dl crème fraiche (gärna smaksatt med paprika & chili)
2 dl riven ost
Instruktioner
Gör pajdegen:
Sätt ugnen på 175 gr.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel.
Grädda skalet i 175 gr i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med kycklinggryta eller tex fajitakrydda.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan, lägg paprika och jalapenos i pannan.
Vispa ihop äggen lätt för hand, vispa ner hälften av osten och creme fraiche. Blanda allt.
Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Kyckling pajen ser och låter så gott.
Min mamma har gluten fritt när hon äter, Så jag vet aldrig vad jag ska bjuda henne på. Detta passar perfekt. Tack så mycket för detta goda råd till recept!
Så tack igen för det goda glutenfria recept.