Kycklinghamburgare med sting

5 september, 2011

Till middag i dag blev det hamburgare, fast jag köpte kycklingfärs i stället! Serverad med en god sambal oelekdressing! Så gott!!

3 personer alternativt 2 stoooora hamburgare

400 g kycklinfärs
1-2 tsk osötad kinesisk soja
2-3 stänk het chili sauce (jag hade d’elidas)
1 ägg
salt, peppar
2 msk vispgrädde

Sambal Oelek dressing
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek (el efter smak)
2 msk hackad rödlök
salt, peppar

Stek hamburgarna och servera med kruksallad, ost (jarlsberg), bacon, dressing, lök och körsbärstomater

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Catrin 11 oktober, 2011 - 20:29

Hej Åse,

Den här frågan hör nog inte riktigt hemma här, men jag chansar på att det går bra ändå…:)

Jag har en fråga om popcorn. När jag viktväktade lyftes popcorn fram som några av de bästa snacksen. Efter alla debatter om transfetter bestämde jag mig för att slänga micropopen och återgå till den gamla goda metoden att poppa själv i kastrull med lite olja/smör. Men ca en halvtimme efter att ha ätit en skål popcorn blir jag vrålhungrig, och sedan äter jag non stop tills jag går och lägger mig…alla hunger- och mättnadssignaler sätts ur spel. Är det så att majs är ett riktigt dåligt alternativ som bör skippas av alla som vill äta lc-kost? (jag vet att majs innehåller en del kh, men VV har faktiskt gjort majs till duoval protein…).

Svara
Åse 11 oktober, 2011 - 21:11

Majs är supersnabb energi! Rena sockerbomben för kroppen så därför du blir vrålhungrig, det höjer blodsockret snabbt och sedan dalar det och blir lågt och det är då man blir hungrig!

Svara
Kycklingburgare | PULS @ Spotlife 13 september, 2011 - 15:38

[…] goda kycklingburgare. Jag är inte annars så förtjust i hamburgare men så fick jag syn på detta receptet här och det blev en riktig hit. Egentligen var receptet LCHF inspirerat men det blev inte min, man kan […]

Svara
Kycklingburgare | PULS @ Spotlife 13 september, 2011 - 15:38

[…] goda kycklingburgare. Jag är inte annars så förtjust i hamburgare men så fick jag syn på detta receptet här och det blev en riktig hit. Egentligen var receptet LCHF inspirerat men det blev inte min, man kan […]

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.