Kycklinghamburgare med sting

av Åse

Till middag i dag blev det hamburgare, fast jag köpte kycklingfärs i stället! Serverad med en god sambal oelekdressing! Så gott!!

3 personer alternativt 2 stoooora hamburgare

400 g kycklinfärs
1-2 tsk osötad kinesisk soja
2-3 stänk het chili sauce (jag hade d’elidas)
1 ägg
salt, peppar
2 msk vispgrädde

Sambal Oelek dressing
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek (el efter smak)
2 msk hackad rödlök
salt, peppar

Stek hamburgarna och servera med kruksallad, ost (jarlsberg), bacon, dressing, lök och körsbärstomater

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Catrin 11 oktober, 2011 - 20:29

Hej Åse,

Den här frågan hör nog inte riktigt hemma här, men jag chansar på att det går bra ändå…:)

Jag har en fråga om popcorn. När jag viktväktade lyftes popcorn fram som några av de bästa snacksen. Efter alla debatter om transfetter bestämde jag mig för att slänga micropopen och återgå till den gamla goda metoden att poppa själv i kastrull med lite olja/smör. Men ca en halvtimme efter att ha ätit en skål popcorn blir jag vrålhungrig, och sedan äter jag non stop tills jag går och lägger mig…alla hunger- och mättnadssignaler sätts ur spel. Är det så att majs är ett riktigt dåligt alternativ som bör skippas av alla som vill äta lc-kost? (jag vet att majs innehåller en del kh, men VV har faktiskt gjort majs till duoval protein…).

Svara
Åse 11 oktober, 2011 - 21:11

Majs är supersnabb energi! Rena sockerbomben för kroppen så därför du blir vrålhungrig, det höjer blodsockret snabbt och sedan dalar det och blir lågt och det är då man blir hungrig!

Svara
Kycklingburgare | PULS @ Spotlife 13 september, 2011 - 15:38

[…] goda kycklingburgare. Jag är inte annars så förtjust i hamburgare men så fick jag syn på detta receptet här och det blev en riktig hit. Egentligen var receptet LCHF inspirerat men det blev inte min, man kan […]

Svara
Kycklingburgare | PULS @ Spotlife 13 september, 2011 - 15:38

[…] goda kycklingburgare. Jag är inte annars så förtjust i hamburgare men så fick jag syn på detta receptet här och det blev en riktig hit. Egentligen var receptet LCHF inspirerat men det blev inte min, man kan […]

Svara
Evelina 6 september, 2011 - 10:52

Åh, det där ska provas! Lär bli en hit för sambon 🙂

Svara
Cissi 6 september, 2011 - 10:30

De där ska jag prova göra! Tror du det går att köra kycklingfileér i mixern/matberedaren om jag inte får tag i färs? Konstigt nog verkar alla hitta kycklingfärs i varenda affär medans jag aldrig hittar det!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 10:35

Yes! Går utmärkt!

Svara
Soulsister 6 september, 2011 - 07:06

VI använder ofta kycklingfärs här hemma. Men du….får du verkligen i barnen sås på sambal?
Det hade jag ALDRIG fått i min son…..jag och maken älskar den kryddan men får alltid göra något annat till sonen. Ett gott tips till kycklingfärsen är att blanda i ajvar relish (den starka) och kesella. Biffarna/burgarna blir jättegoda och saftiga.

Må gott!!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 07:48

Haha, neeeeej det får jag inte =) De fick vanlig hamburgerdressing =))
Tack för tipset! Älskar Ajvar!! Har du provat miutt ajvarrecept jag har här på bloggen?

Svara
Emelie 6 september, 2011 - 00:47

mums!

Svara
Chatrine 6 september, 2011 - 00:21

Jag tar det här inlägget som ännu en uppmaning att köra igång 🙂
Sitter och göra en shoppinglista för att fylla upp med lite braatthaingredienser. Som tur är har vi redan ett kök som är välfyllt med nyttigheter.

Svara
Anna 5 september, 2011 - 23:50

Smarrigt! Köpte du D’Elidas såsen på Kryddlandet ?

Svara
Carin 5 september, 2011 - 22:41

Ser jättegott ut Åse!

Svara
Martina 5 september, 2011 - 22:13

Hej! Tänkte fråga en sak, jag köpte markattas kokosfett idag. När du har öppnat burken, förvarar du den i kylskåp eller rumstemperatur då? Tack:)

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:19

Rumstemperatur =)

Svara
Sofia Werlin - en början på mitt nya liv. 5 september, 2011 - 22:08

Vad är det för märke på sojan du använder? 🙂

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:30

jag använder Renée Voltaire Tamari soja!

Svara
maja 5 september, 2011 - 21:36

Gott! var hittar du kycklingfärs???

Svara
Åse 5 september, 2011 - 21:48

Kronfågel har!

Svara
maja 6 september, 2011 - 07:41

Tack!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.