HAPPY FREDAG!
Första novemberhelgen är bakom hörnet, har ni något roligt på agendan?
Här ska vi dels på kåldolmemiddag hos mamma i morgon och på kvällen ska vi fira våra tre födelsedagsgrisar! 4 november är alltid en busy dag 😅
Saknar ni inspiration för kvällen eller hegen? Då kommer ett recepttips här!
SLURP!
På bilden är det färskostpasta men det går bra med vilket tillbehör som helst!
Skriv utKycklingryta med mozzarella och soltorkade tomater
Ingredienser
2 strimlade kycklingfiléer
4 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 skivor kycklingbacon
salt, peppar
1 färsk mozzarella á 125 g
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 krm chiliflakes
smör att steka i
1 kruka basilika
1 dl riven gruyere (eller parmesan)
Instruktioner
Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarellan i bitar och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes torkad basilika och torkad oregano.
Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
Servera valfritt tillbehör till, gott till pasta eller rostade rotfrukter, klyftpotatis, ris eller en god sallad med fetaost.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
I Ingredienserna står det torkad basilika men I instruktionerna står det torkad oregano.
Vilket ska det vara?
❤️
Kör båda! ❤️
Verkar riktigt gott och tänkte bjuda mina gäster på denna. Strör du på gruyere i slutet(precis innan servering)?
Toppa med det efter servering!
5 stjärnor. Med grädde, ost, lök, vitlök, soltorkade tomater och lite kryddor går det inte att misslyckas!