Kycklinggryta med mozzarella och soltorkade tomater

av Åse

HAPPY FREDAG!

Första novemberhelgen är bakom hörnet, har ni något roligt på agendan?
Här ska vi dels på kåldolmemiddag hos mamma i morgon och på kvällen ska vi fira våra tre födelsedagsgrisar! 4 november är alltid en busy dag 😅

Saknar ni inspiration för kvällen eller hegen? Då kommer ett recepttips här!
SLURP!


På bilden är det färskostpasta men det går bra med vilket tillbehör som helst!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingryta med mozzarella och soltorkade tomater


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

2 strimlade kycklingfiléer
4 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 skivor kycklingbacon
salt, peppar
1 färsk mozzarella á 125 g
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 krm chiliflakes
smör att steka i
1 kruka basilika
1 dl riven gruyere (eller parmesan)


Instruktioner

Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarellan i bitar och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes torkad basilika och torkad oregano.
Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
Servera valfritt tillbehör till, gott till pasta eller rostade rotfrukter, klyftpotatis, ris eller en god sallad med fetaost.

Nutrition

  • Serving Size: 2
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Angelica Davies 25 november, 2023 - 18:29

I Ingredienserna står det torkad basilika men I instruktionerna står det torkad oregano.
Vilket ska det vara?
❤️

Svara
Åse 25 november, 2023 - 19:51

Kör båda! ❤️

Svara
Linda 8 november, 2023 - 16:22

Verkar riktigt gott och tänkte bjuda mina gäster på denna. Strör du på gruyere i slutet(precis innan servering)?

Svara
Åse 8 november, 2023 - 17:26

Toppa med det efter servering!

Svara
Daniel Bang 4 november, 2023 - 18:03

5 stjärnor. Med grädde, ost, lök, vitlök, soltorkade tomater och lite kryddor går det inte att misslyckas!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!