Kycklingfilé med sambalvitkål.

1 december, 2010

En lunch jag ofta äter hemma, eftersom den är enkel, jag håller mig mätt och det är GOTT,  är stekt kycklingfilé (eller färdiggrillad köpt kyckling) med sambal oelekstekt vitkål! Inga såser behövs och jag står mig lätt till middagen pga att rätten i princip enbart består av fett och protein!

1 portion á 6 PP

1 kycklingfilé
Vitkål
1 dryg tsk sambal oelek
1 msk flytande smör
smör, kinesisk soja + timjan

Först marinerar jag kycklingen en liten stund i samma marinad som jag alltid använder, dvs jag rensar kycklingfilén och lägger i en påse, häller i ca 1 msk flytande smör, 1 msk kinesisk soja (mängderna är ca) och torkad timjan (rejält). I dag drog jag även några varv med en pepparblandning. Jag knyter påsen och fördelar marinaden noga.


Kycklingen steks sedan i 225 g till en innertemp på ca 70 g. (ca 20 min)
Jag låter sedan kycklingen vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig.
Under tiden kycklingen är i ugnen så riven jag vitkål med osthyveln och steker mjuk i medelvärme i 1 msk flytande smör + 1 tsk sambal oelek + några varv med saltkvarnen.
I dag halverade jag en tomat och lade på en skiva Emmenthaler (1,5 PP för en skiva 30% ost) och gratinerade.

SUPERGOTT!

I dag är jag sigen på LAX till middag! Vi får se vad det blir =)

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Jenny 12 maj, 2011 - 16:40

Aaah, det finns ju så mycket gott att välja på så nu känner jag mig bara ändå mer förvirrad 😀

Svara
Anna-Karin 6 januari, 2011 - 22:09

Tack underbara människa för alla bra recept du delar med dig av!Har just suttit och gjort en matsedel för en månad framöver.. Kan säga att många maträtter kommer här ifrån.den här ska provas till veckan såg super smarrigt ut….
Ha de så bra./kram

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:46

Åh vad roligt!! Glad jag blir!! Kramar!

Svara
Jenny ✫ 6 januari, 2011 - 18:44

Att så enkel mat kan vara så gott!! Jag hade aldrig själv kommit på tanken att ha Sambal i vitkålen. Idag tackar vi dig för maten här hemma 🙂

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:47

Hihi varsågod :))

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.