En lunch jag ofta äter hemma, eftersom den är enkel, jag håller mig mätt och det är GOTT, är stekt kycklingfilé (eller färdiggrillad köpt kyckling) med sambal oelekstekt vitkål! Inga såser behövs och jag står mig lätt till middagen pga att rätten i princip enbart består av fett och protein!
1 portion á 6 PP
1 kycklingfilé
Vitkål
1 dryg tsk sambal oelek
1 msk flytande smör
smör, kinesisk soja + timjan
Först marinerar jag kycklingen en liten stund i samma marinad som jag alltid använder, dvs jag rensar kycklingfilén och lägger i en påse, häller i ca 1 msk flytande smör, 1 msk kinesisk soja (mängderna är ca) och torkad timjan (rejält). I dag drog jag även några varv med en pepparblandning. Jag knyter påsen och fördelar marinaden noga.
Kycklingen steks sedan i 225 gr. till en innertemp på ca 70 g. (ca 20 min)
Jag låter sedan kycklingen vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig.
Under tiden kycklingen är i ugnen så riven jag vitkål med osthyveln och steker mjuk i medelvärme i 1 msk flytande smör + 1 tsk sambal oelek + några varv med saltkvarnen.
I dag halverade jag en tomat och lade på en skiva Emmenthaler (1,5 PP för en skiva 30% ost) och gratinerade.
SUPERGOTT!
I dag är jag sigen på LAX till middag! Vi får se vad det blir =)
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
20 kommentarer
Aaah, det finns ju så mycket gott att välja på så nu känner jag mig bara ändå mer förvirrad 😀
Tack underbara människa för alla bra recept du delar med dig av!Har just suttit och gjort en matsedel för en månad framöver.. Kan säga att många maträtter kommer här ifrån.den här ska provas till veckan såg super smarrigt ut….
Ha de så bra./kram
Åh vad roligt!! Glad jag blir!! Kramar!
Att så enkel mat kan vara så gott!! Jag hade aldrig själv kommit på tanken att ha Sambal i vitkålen. Idag tackar vi dig för maten här hemma 🙂
Hihi varsågod :))
Hej Åse!
Var är det för flytande smör som du använder dig av? För om jag har förstått det rätt är väl flytande matfett som Becel, Arlas smör- och rapsolja etc. ett stort no-no inom LCHF?
Har röstat på din bild, det minsta jag kan göra som tack för all inspiration.
Johanna
Hej!
Jag använder Arlas Smör/Rapsolja och jag följer inte LCHF strikt utan gör de bästa valen jag kan och tycker är viktiga.
Jag har inga som helst problem att använda mig av rapsolja eller olivolja även om många LCHF:are tycker det är No No och att man bara ska använda smör. 😉
Man får välja själv helt enkelt, var och en blir salig på sin tro =)
TACK!
Oj, vilket snabbt svar, tack!
Jag kör inte heller superstrikt, så då kanske jag kan hålla mig till smör- och rapsolja, det är ju onekligen smidigt. Vitkålen har verkligen blivit en storfavorit, har kört utan sambal men ska prova med också.
Ha en bra dag!
Johanna
Nu har vi även testat denna rätt och mums vad gott det var! Vi kommer garanterat testa vitkålen fler gånger och med andra tillbehör. Mums!
Visst är det gott?!! :))) kram!
PS: röstade på din bild också.
Hej! Kul att hitta din sida och en massa fina lchf-recept! Kycklingen och vitkålen ska bli min söndagsmiddag.
Hoppas det smakade! och tack för rösten =) Fortsätt gärna rösta när du är inne =)
Supergott! Vitkål m sambal äter jag ofta, det känns som om det sätter fart på hela ”systemet” 🙂
mums! Kul med nytt vitkålstips förresten=) Har liksom snöat in på ”veckosallad” och cole slaw.
ser smaskens ut! 🙂
Mums :luv:
Hej Åse! Längesen jag kikade in till dig! Massor av gott att inspireras av som vanligt! Röstat på din fina bild!
TACK!! =)
verkar både lätt & gott 😀