Kyckling i Cafe de Parissås

av Åse

Hej raringar!

Nu har jag satt mig och börjat skriva ner recepten till min nya bok! Den är ju försenad pga min skada i tummen i januari men den som väntar på något gott! =) Ska bli SÅ kul att ta tag i den Känner mig fullproppad av mattips.

Nu börjar vår nya baksida ta form och wooooooooow vilken skillnad det blir!
Baksidan ser och upplevs dubbelt så stor när den tråkiga tuijahäcken är borta. Satt och plockade ihop en hel del bilder från tidigare igår så att jag kan visa er före och efter sedan.
Än är det ju en hel del kvar att göra men nu är trädäcket förlängt 1 meter på långsidan och staketet är uppe.

Bygglovet till uterummet är inskickat och är hos handläggare nu – här har ju varit ett uterum innan, som var borta när vi flyttade in. Ingen rivningslov finns så ett uterum finns redan enligt detaljplan men det hjälper ju inte oss, vi måste ha ett nytt bygglov.
Alltså detta var SÅ gott! Vi slickade alla tallrikarna!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i Cafe de Parissås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 paket bacon
2 st schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 600 g (4 kycklingfiléer) – gärna urbankade
salt, peppar
2,5 dl grädde
100 g naturell färskost
2 msk dijonsenap
12 msk tamarisoja
2 msk sweet chili, gärna med mindre socker eller mango chutney
2 msk konc. kycklingfond
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
>2 tsk currypulver
>2 tsk torkad dragon
>2 tsk Santa Maria franska örter
1 krm cayennepeppar
1 kvist röda små tomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.

  • Klipp baconet i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Stek baconet men det ska inte bli för knaperstekt.
    Lägg på tallrik och stek sedan kycklingfiléerna tillsammans med schalottenlök och vitlök i det resterande baconflottet. Kycklingen ska bara få yta.
  • Salta och peppra lite grann.
  • Lägg över allt i form och koka ihop ingredienserna till såsen. Smaka av under tiden och öka eventuellt kryddorna och sälta efter smak.
  • Häll såsen över kycklingen. Pudra lite paprikapulver över och toppa med bacon och kvisten med tomater.
  • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Servera med valfritt tillbehör, t.ex. grillad spetskål.
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Jenny 8 juni, 2020 - 13:25

Åh, spännande med ny bok👍👍👍👍






Svara
Åse 8 juni, 2020 - 16:45

😍

Svara
Margret 8 juni, 2020 - 13:23

Så gott, tack för inspiration






Svara
Nina 5 juni, 2020 - 23:37

Denna kyckling blev det ikväll! Sååå god! Så uppskattad!
Den såsen 🤩 Kan säga att tallrikarna var renskrapade!!

Ser fram emot nya boken, lycka till med den!

Svara
Marika 4 juni, 2020 - 19:33

Finns det någon tidsplan för den nya boken, när den kan tänkas finnas i handeln? Väntar med spänning! 🙂

Svara
Popprinsessan 4 juni, 2020 - 09:32

Detta låter ljuvligt! Precis i min smak! Har nog inte ätit cafe de paris sedan jag bodde hemma och mamma gjorde på pulver ibland, ha ha!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.