Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås

7 februari, 2020

God förmiddag FREDAG!

Ska uppdatera er med lite annat sedan men först ett fredagstips!

Detta receptet passar så klart även med annan färs som nötfärs, kalvfärs eller vegetarisk färs.
Smakrikt och gott!

Själv tänkte jag göra något med fläskfilé ikväll, var så länge sedan. Vi skulle egentligen haft gäster ikväll men med operationen bakom mig så kände jag inte mig i form för det så vi har flyttat på det. Får bli en hemmakväll med familjen och förhoppningsvis någon bra film att se.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 pkt bacon (140 g)
400 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad
salt, peppar
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 dl grädde
140 g ädelost
lite soja
100 g spenat
Salt och peppar


Instruktioner

Strimla baconet fint och stek knaprigt.
Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar.
Rulla till bullar eller biffar och stek sedan på medelvärme i smör.
Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter grädde och soja.
Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Vid servering;  vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.