Kyckling Vindaloo

av Åse

GOD MORGON måndag och kanske första riktiga veckan för många efter jul och nyår!?
I dag kickar jobblivet igång för mig med råge, har ju en bok att färdigställa!
Som sagt jag var så sugen på indiskt på Trettondagen så det fick bli en favorit: Kyckling Vindaloo!
Vindaloo är ju en het tomatbaserad indisk rätt och så här gör jag!
Jag marinerar kycklingen i såsen i minst 1 timme i kylskåpet, missa inte det! Det gör mycket för smaken och mörandet!


Jag väljer alltid körsbärstomater på burk av god kvalitet! Ingen billig tomatkross här inte!
Såsen mixas med stavmixer innan jag rör ner kyckling och lökfräs.

Fäääääääärdigt!
Kanel och kardemummaris för de som vill ha det och jag kör på en god tomat- och löksallad!


En klick yoghurt och massor med koriander på! Det är sen gammalt! =)

Ett tips, anpassa styrkan med sambal oelek beroende på hur stark maten ska vara!
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Vindaloo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 600 g strimlade kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 200 ml körsbärstomater på burk
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
  • 1/2 tsk var av:
  • spiskummin, chilipulver, kanel, senapspulver, malen koriander, kardemumma, malen kryddnejlika, paprikapulver, mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smaka av med:
  • Buljong eller koncentrerad fond
  • tamarisoja
  • 2 tsk sambal oelek
  • Tillbehör:
  • Färsk koriander och turkisk yoghurt
  • Kokosolja eller Ghee att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i kokosolja eller ghee.
  2. Lägg tomater, kokosgrädde, vinäger och kryddor i en stor skål och mixa slät med stavmixer. Rör ner lökfräset och kycklingen och låt allt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Låt allt sedan koka ihop i ca 30 minuter.
  4. Servera med en god tomat- och löksallad.

KRAM på er!
♥️

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

10 kommentarer

Kadi 28 september, 2018 - 07:10

Ser jättegott ut! Måste fråga dock: vilken vinäger använder du i detta recept? Tack!

Svara
Åse 28 september, 2018 - 08:38

Det går bra med vilken som men jag föredrar vit balsamvinäger och hellre n bra äppelcidervinäger

Svara
Britta 15 januari, 2018 - 00:50

Gjorde denna igår och Mums det blev jättegott!! Blir definitivt flera gånger!






Svara
Kristina 9 januari, 2018 - 17:04

Hej, ser magiskt gott ut. Hur gör du tomat och löksalladen? tack snälla för inspirerande blogg/ Kristina

Svara
Åse 11 januari, 2018 - 14:31

Oh det är enkelt! Bara tomatskivor, rödlök, balsamvinäger och lite olivolja – salt och peppar =)

Svara
Jennie 9 januari, 2018 - 08:31

Har letat länge och väl efter ett bra vindaloo-recept, detta måste testas! Dina smaksättning är alltid 👌 så det här ser jag fram emot! Vilken vinäger använder du?

Svara
Anna 8 januari, 2018 - 22:21

Senapspulver? Som Colmans typ?

Svara
Åse 9 januari, 2018 - 10:12

Yes!

Svara
al68 8 januari, 2018 - 12:35

Mums, vad gott detta ser ut, MÅSTE testa. Hur gör du kanel och kardemummaris? Ha en fin dag, kram <3

Svara
Åse 8 januari, 2018 - 12:37

Det är enkelt, bara låt 2 kanelstänger och några kardemummakärnor koka med (basmatiris) kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.