Kyckling Mango Curry i Tortilla

av Åse

Innehåller annonslänkar

Hej hej!

Jag sitter på kontoret med fläkten på max, 5 cm från ansiktet!
Det är såååååå vaaaaaaarmt! Varmare inne än ute.
Beställde precis den HÄR vilsängen hos Ellos som det är 25% på – perfekt att mysa i sköna dagar och det tillkommer ett bord så man kan göra om som grupp!
Nu när studsmattan är slängd så är det ju värsta kasedansgolvet på baksidan så det finns plats.
Vi är ju just i ståt med att måla om huset, bygga trädäck etc så just nu är det ju så kul att ägna tankar åt utsida hus.
Vårt utemöblemang har kommit och jag är så nöjd! (Också på kampanj) Beställde till två extra stolar som kommer idag så vi kan sitta 8 st.

Vitt & grått – favoritfärger!

I går blev det indiska smaker i huset!
Jag köpte den här ekologiska, tillsats- och sockerfria kryddblandningen – glöm bara inte att tillsätta salt! Men jag gillar verkligen Spicemasters produkter!

1 kilo Kronfågel minutstrimlor – 1 msk MCT olja (kokosolja utan smak eller rapsolja går bra) och 1 påse Madras Curry.
Det marinerades sedan i 1 timme och stektes sedan i stekpanna. Tänk på att inte översteka kyckling, det görs i 9 av 10 fall.
Den blir torr och tråkig!

Jag slängde ihop en mangosalsa med majs och rödlök.
Burkmajs är ingen favorit, jag brukar använda hel majskolv som jag skär av kornen – såååå mycket godare (och nyttigare) men igår blev det burkmajs!

Detta mina vänner är en SÅ god dressing till kyckling!
Grekisk yoghurt (eller turkisk/creme fraiche/gräddfil) med mangoraja (Rydbergs) + några drag med saltkvarnen.
Jag brukar använda 1 msk mangoraja till 1 dl mejeri + salt. På bilden hade jag även dragit några varm med chilipepparkvarnen.
Våra kids älskar det!

Utöver kyckling, sås och mangosalsa så hade jag isberg, gurka och halverade romantica kvisttomater och Tortillas.

Vilken tortilla man vill ha är ett personligt val. Jag har DESSA recepten eller så köper ni färdiga eller bygger ihop en sallad!

KRAM och hoppas ni har en finfin tisdag 💖

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Birgitta 17 september, 2019 - 18:08

Låter jättegott och måste provas 😋 Har du något mer i mangosalsan än mango, rödlök och majs?

Svara
Åse 17 september, 2019 - 18:23

Jag har lite olika mangosalsa recept på bloggen bara skriv in i sökfältet 🙂

Svara
satu71 29 augusti, 2019 - 06:58

Hej, hur gör du mangosalsan? 🙂

Svara
Anna Haeggman 30 juli, 2019 - 19:35

Jag brukar alltid blanda ut mangorajan med vatten till en mer såsig konsistens. Perfekt till sallader eller att dippa grönsaker, pommes eller Nuggets i. Låter kanske ”fattigt” men blir faktiskt jättegott! Godare än att äta den som den är när den är så tjock!

Svara
Åse 31 juli, 2019 - 10:20

Mangoraja i alla möjliga format skulle jag kunna leva på 😅 Bra tips att spä ut den till lite såsigare konsistens!
KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.