Kyckling i Parmesan- och timjansås

27 juli, 2020

God måndag på er!

Vi kör sista veckan i juli nu! Känns märkligt faktiskt, hade önskat ännu mer sol & värme och lite fler äventyr men jag hoppas på en fin augusti. Som det ser ut nu kommer det bli en varm och solig fredag och lördag här så det börjar ju bra!

Jag vaknade upp till mina vackra hortensior från plåtningen igår – hur vacker är inte den här kornblå?

Mamma fyllde som sagt 78 i går och hon kom hit och så festade vi på rekvisitan från fotograferingen hehe – det var en tvärmätt mami som vi satte i taxin sedan!

I lördags festade vi loss på detta! Jag har ett liknande recept på bloggen sedan tidigare insåg jag! Haha! Händer faktiskt ofta att jag utan att veta lyckas göra typ samma 😅

Parmesan, vin och timjan i en gräddig sås med kyckling är ju hur gott som helst!
Även gott att ta in dijon och citron också (och det finns det ju recept på i bloggen)

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kyckling i Parmesan- och timjansås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x
Scale

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, halverade
salt & peppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör att steka i
1 kruka timjan, bladen repade
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
100 g färskost
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och halvera. Lägg i ugnsform, salta och peppra på båda sidor.
Fräs lök och vitlök i smör och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, färskost, timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av med ev salt och peppar. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och lite extra timjan.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


10 kommentarer

Lars 3 januari, 2021 - 01:04

Man ska inte bryna filéerna först utan råa direkt i formen?

Svara
Åse 3 januari, 2021 - 09:58

Det är valfritt! De går ju klara i såsen. Ibland bryner jag innan, ibland inte 🙂

Svara
Elisabeth Beltinge 29 oktober, 2020 - 19:51

Mmm, väldigt gott!

Svara
Åse 30 oktober, 2020 - 16:10

Vad härligt att höra! Tack för feedback!

Svara
Charlotta 12 oktober, 2020 - 09:35

Det här receptet ska jag testa imorgon, mums! Så vacker din mor är, kan knappt tro att hon fyllt 78!

Svara
Åse 12 oktober, 2020 - 09:59

Hoppas det smakar! <3

Tack snälla Charlotta, det är hon verkligen!

Svara
Charlotta 14 oktober, 2020 - 17:56

Nu har vi ätit kycklingen och den var jättegod. Högsta betyg på den!

Svara
sandra 28 augusti, 2020 - 11:24

Kör du med varmluft eller vanlig ugn? 🙂
Tack för en bra blogg

Svara
Åse 28 augusti, 2020 - 19:57

Om det inte står annat så är det vanlig ugn =) Härligt du uppskattar! KRAM

Svara
ÅsaS 27 juli, 2020 - 13:42

Åh, hittade en påse innerfiléer i mammas frys, och vad passar inte bättre än att testa detta!? Dock med torkade örter, fast det borde ju gå lika bra. Behöver en nystart efter våren/sommaren som inte alls blev som tänkt..
Kram och ha det gott! 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.