13,2K
Man behöver inte ha proteinpulver i, men jag tycker det blir gott och fluffigt. Det på bild heter Syntha-6 edge och kommer HÄRIFRÅN
Holistics vaniljprotein är också jättebra, finns HÄR
Jag använde Lindahls naturella kvarg med vaniljextrakt men Lindahls vaniljkvarg utan socker är också gott.
Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.
Jag serverade sedan dem med grekisk yoghurt, varma hallon och färska hallon 🙂
Skriv ut
Hej på er! Här kommer en variant på mina kesoplättar! Nämligen kvargplättar! Lika goda!
Jag gjorde ett gäng till Nicholas innan han drog till skolan, han äter gärna proteinrikt då han tränar mycket.
Man behöver inte ha proteinpulver i, men jag tycker det blir gott och fluffigt. Det på bild heter Syntha-6 edge och kommer HÄRIFRÅN
Holistics vaniljprotein är också jättebra, finns HÄR
Jag använde Lindahls naturella kvarg med vaniljextrakt men Lindahls vaniljkvarg utan socker är också gott.
Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.
Jag serverade sedan dem med grekisk yoghurt, varma hallon och färska hallon 🙂
Skriv ut
Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl kvarg
- 1 tsk bakkpulver
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 15 g vaniljproteinpulver *valfritt
- 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
- Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
35 kommentarer
Enda nackdelwn med denna blogg är att man alltid blir hungeig å vull göra recepten genast å då kan dwt bli lite mycket tid i köket för mina stackars personliga assistentwr som måste hjälpa förlamade mig med matlagningwn,men de betraktar dwt som en fringis att få testa så goda recept som dw tar hem till sina familjer så vi är minst 8fsmiljer här i Linköping som du har lyckliggjort
Tack för din rara kommentar! ❤️ Den gjorde min dag! Kram till dig och er!
Vad kan man ta istället för protein pulver ?
Dessa innehåller proteinpulver för smak och konsistens. Om du inte vill använda det rekommenderar jag dig att du provar utan men kan inte garantera resultatet. Kanske bättre att prova mina Kesoplättar då 🙂
Hej
Vilket proteinpulver använder du?
Jag föredrar BSN Syntha 6
Tusen tack!
Hej!
Har bestämt mig för att gå över till Lågkolhydratskost då jag har en inflammatorisk sjukdom i kroppen 🙂
Sitter och försöker göra upp en plan för hur frukostar, lunch etc ska se ut och min fråga om dessa kvargplättar är:
Ser att detta receptet är för 2 portioner så en frukost innehåller alltså 1,5 plättar? och på bilden visas 6 plättar, ska det räcka till 4 personer?
tack!
Hej receptet är för 2 personer och på bilden syns 1 portion dvs 6 plättar, det blir 3 plättar var eller 6, beroende på hur hungrig man är ju 😉
Antar att bakkpulver är bakpulver
Yepp!
Provade dessa. Var jäääättegoda!!! 🙂
Hej!
Hur ser näringsvärden ut på dessa goda? 🙂
Hej Åse,
plättarna ser fantastiskt goda ut, ska testa dem som variation till kesoplättarna som är en vanligt förekommande frukost här för hela familjen!
Tycker det här med proteinpulver är en ren djungel! Om man vill hålla sig på en lågkolhydratkost för viktnedgång, ska man satsa på vassleprotein eller kaseinprotein? Tänker att vassleproteinet är ”snabbare” och kanske ger större insulinpåslag? Eller är det så marginellt att det inte har så stor betydelse? Har märkt när jag kollat olika märken att kaseinproteintillskott i regel har lägre innehåll av kolhydrater vilket jag tänker borde vara positivt?
Hur tänker du kring det här? Känner mig lite vilse!
Hej Sofia!
Först och främst: Proteinpulver är ingenting du BEHÖVER för att viktminska.
Vassleprotein är insulinhöjande och ska därför främst intas efter styrketräning då en insulinhöjning är önskvärt för muskelproteinsyntesen (och för återhämtning då det är antikatabolt).
Kasein (Kvarg, Keso, Kaseinpulver) är ett långsamt protein som inte ger så stor höjning och kan därför fungera som ett nattprotein för att underhålla muskelmassa under natten.
Jag dricker sällan proteinshakes öht utan förlitar mig på BCAA när jag tränar och äter riktig mat efterträning.
Proteinpuöver använder jag ibland i smoothies och i kvarg/kesoplättar för att förhöja smak, konsistens och proteinet om det behövs.
Går det bra att använda kokosolja med smak till dessa plättar?
Med vänlig hälsning
Johanna
Javisst, bara en smaksak!
Ser så gott ut, som allt du gör!
Kram
http://www.nouw.com/henrikahenningor
ser riktigt goda ut
Hej, kan kvarg bytas mot något, äter inte mejeriprodukter
Nej receptet bygger på just kvarg.
Jeg har prøvd med alpro go on som er et soya-alternativ til kvarg. Fungerte fint ?
Har oxå funderat på de där med protein pulver ..funkar alla sorter tror du eller är de särskilda som ska tåla värme??? ..står inget på någon av påsarna om de tål värme ( dottern har två olika påsar hon inte använder som jag fick ) ibland har man ju inge grädde yoghurt hemma att ha till plättarna … så då äter jag de naturella till en kopp te men de mättar inte så jätte mycket tycker jag ..tänkte då vore de ju bra kunna lägga till lite extra protein i de vid de tillfällena 🙂
Hej. Måste fråga detta med proteinpulver
har de något med mättnad att göra eller de e bara konsistensen?
//Olivera ?
Protein mättar och bidrar till muskelsyntesen (bildandet av muskler)
Jag äter själv en högproteinkost liksom min son.
I detta receptet så bidrar proteinpulvret till smak och lite konsistens men som jag säger, det går att utesluta utan problem.
Tack för svar! Jag testar;) Tänkte så bra att ha i frysen och bara ta fram till ny-diagnoserade, Diabetes och Gluten sonen! Tack igen;)
Lycka till! Hoppas han gillar! =)
Såg jättegoda ut! Måste testas=) Tror du att det går att frysa dem?
Tack på förhand!
Tror de är godast nygjorda men klart det GÅR att frysa dem =) Du får prova 🙂