Kryddiga kycklingbiffar i ajvarsås

av Åse

Hej Darlings!

Haft en riktig mysmorgon med morgonfika med bästa Anna 💕
Ni får Instastory bilden för det var visst det enda jag tog 😉 Ni behöver inte swajpa upp för receptet, ni hittar drycken HÄR 

I dag kurrade det lite tidigare i magen så då svängde jag ihop min snabba äggröra på 2 ägg, salt och peppar som jag snabbt rör ihop i liten stekpanna med lite kokosolja.
1/2 avokado till det och min favorit chilisauce.

Gårdagens middag blev kycklingbiffar i ajvarsås! Till det zoodles och mozzarella. Fräscht och gott!
Just nu håller jag nere på mejeri som grädde och creme fraiche (inte hårdost eller utesluter, bara begränsar och ersätter gärna)

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfärs
  • 1 riven gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g färskost
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g ajvar relish
  • 4 dl kokosmjölk (eller grädde)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • tamarisoja efter smak
  • het chilisause efter smak
  • Smör, kokosolja eller ghee att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till kycklingbiffarna. Forma biffar och stek dem klara i stekpanna. Ta upp och lägg i ugsnform och håll dem varma i 150 gr i ugnen.
  2. Dela och kära ur paprikan, strimla den. Finhacka lök och vitlök och fräs grönsakerna i matfettet.
    Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk, salt och peppar och häll i pannan • Låt allt koka ihop några minuter. Servera biffarna med såsen och valfria grönsaker.
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Marie 25 april, 2018 - 08:59

Hej
Ser jättegott ut 🙂 men hängde inte med i receptet vilka ingredienser som tillhör biffarna 🙁

Svara
Åse 24 april, 2018 - 15:25

Hej Åse, Sökte lite eller rättare sagt mycket på vilken maskin du använder till när du gör dina zoodles?? men hittade bara en gammal länk som inte funkade. Tacksam för snabbt svar o tack för all insperation din namne Åse

Svara
Nelly 18 april, 2018 - 08:59

Så gott recept! Tack för bra inspiration ✨ tänkte höra varför du skär ner på mejeri just nu? Bara av ren nyfikenhet 🙂

Svara
Åse - 56kilo 18 april, 2018 - 11:16

Hej! Har skrivit lite mer om det i dagens inlägg!

Svara
Carina 18 april, 2018 - 08:49

Kan man skriva ut dina härliga recept?

Svara
Åse - 56kilo 18 april, 2018 - 08:55

Just nu går inte detta men det kommer ske förändringar med bloggen inom det närmsta då det är så mycket som inte fungerar som det ska i nuläget!

Svara
ÅsaS 17 april, 2018 - 21:50

Precis vad jag behöver – ny inspiration! Har hamnat i nåt tråk-träsk när det gäller middagarna. Samma, samma, samma – hela tiden..
Tack! 💕

Svara
MarianneK 17 april, 2018 - 19:28

Har just nu dille på Cholula, gott till det mesta. Shriracha gäller när jag
Känner för vitlök!

Svara
Victoria (matplatsen) 17 april, 2018 - 16:22

Låter betydligt godare än den gamla viktväktargratängen vi gjorde 🙂 Puss!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.