Krämig fisksoppa med torsk & lax

9 juni, 2022
Innehåller annonslänkar till Ellos

Hej raringar!

Det kommer tätare uppdateringar – SNART!
Det är mycket nu 😅

Jag sitter på kontoret med en nyklippt Alfons! Så gullig!
Det blir bara jag och Alice hemma ikväll, Juni slutade 9:an idag så hon är ute med vänner, Noel har åkt upp till kompis i Lysekil och Daniel är med företaget på AW.
Vi får rota i frysen efter något! Får bli något lättuggat för Alice drog ut två tänder i morse! (Fått tandställning så det var lite trångt)

Jag ska packa klart ikväll tänkte jag! Organiserat kaos i sovrummet hehe men känns skönt att i princip bara ha matsäcken att fixa i morgon kväll och sedan bilen så klart! På lördag klockan 8 rullar vi ifrån Silvåkragatan och rullar inte in igen förrän  26 dagar senare.

Jag har fått hem lite nytt som jag shoppat!


Bland annat en hel del sköna kaftaner, den här är jag besatt i! Såååååå skön och supersnygg live!

HÄR hittar ni den! På 25% nu!

Sandalerna från Rieker hittar ni HÄR – ljuvligt sköna!
Har dem i vita också, älskar!

Nåväl, jag kikar in med ett enkelt fisksopperecept! Går snabbt som bara den och göra! MUMS!

Jag köpte Icas färdiga tärningar av torsk och lax – smidigt!

Soppan tog 10 minuter att göra!
Jag har ju mängder med fisksopprecept här, bara att kika i arkivet.

Dillen tog slut, det hade jag gärna garnerat med annars!

Måste rek detta vinet – HUR gott!?

Här kommer receptet! =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig fisksoppa med


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

900 g torsk och lax, tärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
23 tsk tomatpuré (valfritt)
34 fiskbuljongtärningar
>1 dl vitt vin
8 dl vatten
5 dl grädde
salt, peppar
1 knippe dill, eventuellt 1 knippe gräslök
250 g handskalade räkor
smör att steka i


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök, tärna morötterna i små bitar. Fräs allt mjukt i smör på ganska låg värme.
Rör ner fiskbuljong, tomatpuré och vitt vin. Låt allt fräsa ihop en stund. Häll i vatten och grädde, smaka av med salt & peppar och eventuellt lite mer vin. Rör ner fiskbitarna och låt det sjuda i 5 minuter.
Servera i skålar och toppa med räkor och gärna dillkvist.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Petra Karlsson 10 juni, 2022 - 17:01

Bread & Butter är ett supergott vin! En riktig höjdare…

Svara
Åse 11 juni, 2022 - 16:46

Makalöst gott!

Svara
Jenny 10 juni, 2022 - 12:09

Soppor överlag äter då jag alldeles för lite av, ändå går det att variera i oändlighet…

Svara
ÅsaS 9 juni, 2022 - 19:04

Fisksoppa är ju såå gott och kan varieras i oändlighet!
Jag trodde jag skulle ha huset fullt av ungdomar/unga vuxna idag, men tji fick jag! Inte en enda hemma!
Efter lite rotande i kylen blev det rostbiffstallrik till ensam-middag. Inte så tokigt det heller!
Och nu när jag ändå är ensam hemma kan jag ju passa på att prova mina nya inköp i lugn och ro.. Det där med köpstopp höll visst bara 4 månader..
Kram och ha en fin kväll! 💕

Svara
Linda 9 juni, 2022 - 20:57

Så kul. Åt denna makalöst goda krämiga fisksoppa ikväll. ❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.