Köttgryta med rotfrukter och rött vin

av Åse

God middag raringar!

Jag har suttit med nya layouten till 56kilo sedan i fredags – PUST! Men det kommer bli superbra! Hoppas att vi kan få den live senast tisdag, onsdag om inget oförutsett händer! Alla funktioner som ni saknat kommer att vara tillbaka.

Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags.
Måste bara berätta: Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta! Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på 😉 haha!
Nåja det innebar att jag inte fick igång min Crockpot i tid för jag fick ju köpa nytt. Så det fick bli en gryta på spisen istället men det fungerar ju det också!

Det blev en riktigt god gryta som föll alla i smaken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig vinbräserad köttgryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6-8

Ingredients

  • 1 kg grytbitar av hög kvalitet
  • Smör att steka i
  • Salt, peppar
  • 1012 små röda steklökar, hela
  • 1 solovitlök, finhackad
  • 4 morötter, skivade
  • 2 stora palsternackor, skivade
  • 34 stänger stjälkselleri, skivade
  • 150 g champinjoner, delade i kvartar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad, krossade
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • Färsk timjan och persilja
  • 1 msk sojasås
  • En skvätt rödvinsvinäger eller en nypa socker

Instructions

  • Förbered köttet: Salta och peppra köttbitarna och stek i smör tills gyllenbrunt. Tillsätt lite timjan och persilja under stekningen.
  • Kokning: Lägg köttet i en gryta med halva mängden vatten och vin samt buljongtärningarna. Tillsätt sojasåsen. Låt sjuda på låg värme i 2,5 timmar.
  • Lägg till grönsaker: Tillsätt steklök, vitlök, morötter, palsternacka, selleri och champinjoner. Rör ner resterande vin, vatten, tomatkross, lagerblad, paprikapulver, och en skvätt vinäger eller socker.
  • Sjud färdigt: Låt sjuda i ca 45 minuter tills allt är mört.
  • Servering: Smaka av och toppa med persilja.
Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

4 kommentarer

susann 28 september, 2023 - 16:12

Hejsan Åse
I ett recept där du hade frysta rotfrukter (vilket jag inte hittar nu) så rekommenderade du en sort. Vilka var det?
mvh Susann

Svara
Åse 28 september, 2023 - 16:14

Hej! Måste vara Magnihill!

Svara
Catti 10 februari, 2019 - 09:53

Rekommenderar du ändå crockpot?

Svara
Åse 10 februari, 2019 - 14:54

Hur menar du? Jag tycker Crockpot är ett fantastiskt köksredskap 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.